ΣΠΟΡ

Περίπατος του Ολυμπιακού επί της Παναχαϊκής (3-0)

Ένα ακόμη εύκολο απόγευμα είχε ο Ολυμπιακός στην Volleyleague, αυτή τη φορά με την καταδικασμένη – εδώ και καιρό- σε υποβιβασμό, Παναχαϊκή. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-0 σετ στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής στο βόλεϊ ανδρών και πλέον θα πάνε για ρεκόρ συγκομιδής βαθμών την τελευταία αγωνιστική στο εντός έδρας ματς με...
Περίπατος του Ολυμπιακού επί της Παναχαϊκής (3-0)

Ένα ακόμη εύκολο απόγευμα είχε ο Ολυμπιακός στην Volleyleague, αυτή τη φορά με την καταδικασμένη – εδώ και καιρό- σε υποβιβασμό, Παναχαϊκή. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-0 σετ στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής στο βόλεϊ ανδρών και πλέον θα πάνε για ρεκόρ συγκομιδής βαθμών την τελευταία αγωνιστική στο εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό.

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν πολύ εύκολο για τους παίκτες του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ, που πλέον επικεντρώνεται στο ματς της Τετάρτης με τη Ρωσική Σουργκούτ, στη ρεβάνς του υπέρ τους 3-0, για τη πρόκριση στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ.

Τα σετ: 18-25, 16-25, 12-25

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Ντόντης 7, Σαλαβασίδης 10, Παπαδόπουλος, Λιβαθηνός 2, Κωστόπουλος 6, Οραμάς 6, Ρουμελιώτης Μ. -λ (40% υπ., 27%αρ.)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρουμελιωτάκης 7, Ζουπάνης 11,  Στιβαχτής 4, Πετρέας 7, Ανδρεάδης 7, Αλεξίεφ 8 / Δαρίδης-λ (50%υπ.- 50%αρ.) Στεφάνου (λ.), Χριστοφιδέλης, Ραουβέρντικ 4, Τσέλιος 4.

 

Μάχη για τα πλέι άουτ

Αύριο θα πραγματοποιηθούν τα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής, με επτά ομάδες να καίγονται για νίκη, στη προσπάθειά τους να αποφύγουν τα πλέι άουτ.

Ο Παναθηναϊκός με δεδομένο πως παίζουν με τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική, μόνο με θαύμα θα αποφύγουν τα πλέι άουτ, όμως στο «τριφύλλι» θέλουν να έχουν τη καλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών. Έτσι στο αυριανό ματς με τον αδιάφορο Φοίνικα Σύρου, θα πάνε για ένα ακόμη «τρίποντο», ελπίζοντας σε γκέλες των υπολοίπων.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης φιλοξενεί τον Ηρακλή Χαλκίδας που αν χάσει μπαίνει σε σοβαρές περιπέτειες, με τους γηπεδούχους σε περίπτωση νίκης, να ελπίζουν βάσιμα για μια θέση στην 8αδα (άρα και σίγουρη παραμονή), αν πάρουν αποτέλεσμα στη Σύρο την τελευταία αγωνιστική.

Δύσκολα είναι τα πράγματα και για τη Νίκη Αιγινίου που φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ με νέο προπονητή (Γιώργος Οικονομίδης) και με αποστολή… αυτοκτονίας τη τελευταία βδομάδα στη Χαλκίδα. Εξίσου κρίσιμο είναι το ματς για τον Εθνικό που παίζει στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή, ενώ η Κηφισιά που έχει απόσταση ασφαλείας από την 9η θέση, φιλοξενεί τον Παμβοχαϊκό που θέλει πάση θυσία έστω ένα βαθμό, καθώς φιλοξενεί την υποβιβασμένη Παναχαϊκή τη τελευταία αγωνιστική.

Ο βαθμός θα είναι αρκετός και για τη Κηφισιά που αν χάσει μαζί με τον Εθνικό θα πρέπει να δώσουν «τελικό» τη τελευταία αγωνιστική μεταξύ τους, όπως φυσικά και η Νίκη Αιγινίου με τον Ηρακλή Χαλκίδας σε ένα άκρως συναρπαστικό φινάλε στο πρωτάθλημα.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες)

  1. Ολυμπιακός 61 (63-8)
  2. ΠΑΟΚ 46 (53-21)
  3. Φοίνικας Σύρου 37 (45-33)
  4. Ηρακλής 34 (42-38)
  5. Κηφισιά 30 (42-41)
  6. Ηρακλής Χαλκ. 27 (36-43)
  7. Παμβοχαϊκός 27 (37-41)
  8. Εθνικός Π. 27 (32-40)
  9. Νίκη Αιγινίου 27 (36-42)
  10. Εθνικός Αλεξ. 23 (33-46)
  11. Παναθηναϊκός 22 (34-45)
  12. Παναχαϊκή 2 (8-63)

* Ολυμπιακός και Παναχαϊκή έχουν ένα ματς περισσότερο

Κώστας Ευθυμιάδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πρωτοσέλιδο Sportime: Πρωτοσέλιδο Sportime (26/1) : Χάλκινο στο στήθος, χρυσό στην καρδιά: Η Εθνική πόλο έγραψε ξανά ιστορία

Πρωτοσέλιδο Sportime (26/1) : Χάλκινο στο στήθος, χρυσό στην καρδιά: Η Εθνική πόλο έγραψε ξανά ιστορία

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό και επιβεβαίωσε ότι ανήκει μόνιμα στην ελίτ. Με νοοτροπία νικητή και συνέπεια κορυφής, το επόμενο βήμα μοιάζει απλώς θέμα χρόνου.

Πρωτοσέλιδο Sportime
Σπορ: Θανάσης Ζαννιάς: Υπερηφάνεια και θαυμασμός για την Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών

Θανάσης Ζαννιάς: Υπερηφάνεια και θαυμασμός για την Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών

Ανάρτηση για το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών στο Ευρωπαϊκό έκανε ο Θανάσης Ζαννιάς.

Σπορ
Σπορ: Σερβία – Ουγγαρία 10-7: Στο θρόνο της Ευρώπης για 9η φορά, πάλι μέσα στο Βελιγράδι

Σερβία – Ουγγαρία 10-7: Στο θρόνο της Ευρώπης για 9η φορά, πάλι μέσα στο Βελιγράδι

Η Σερβία είναι και πάλι Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο γουότερ πόλο, νίκησε σε συναρπαστικό τελικό την Ουγγαρία με 10-7

Σπορ
Σπορ: Εθνική Πόλο Ανδρών: Ο μεγάλος στόχος για το χρυσό, αυτοί είναι οι επόμενοι μεγάλοι αγώνες

Εθνική Πόλο Ανδρών: Ο μεγάλος στόχος για το χρυσό, αυτοί είναι οι επόμενοι μεγάλοι αγώνες

Η Εθνική Πόλο Ανδρών έσπασε και την παράδοση χωρίς μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αυτό που μένει είναι ένα χρυσό

Σπορ
Σπορ: Ελλάδα Πόλο: Το έκανε κι αυτό η ομαδάρα του Βλάχου, πρώτο μετάλλιο στην ιστορία σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, 12-5 την Ιταλία στο μικρό τελικό

Ελλάδα Πόλο: Το έκανε κι αυτό η ομαδάρα του Βλάχου, πρώτο μετάλλιο στην ιστορία σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, 12-5 την Ιταλία στο μικρό τελικό

Ελλάδα Πόλο τόσα χρόνια επιτυχίες, το έκαναν κι αυτό οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, πρώτο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό

Σπορ
Σπορ: Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην Ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 U21!

Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην Ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 U21!

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21 ανέβηκε η Ερμιόνη Γκίκα.

Σπορ
Σπορ: Εθνική Ελλάδας πόλο: Λύγισε από την Ουγγαρία (12-15) στον ημιτελικό – Ραντεβού με το χάλκινο μετάλλιο

Εθνική Ελλάδας πόλο: Λύγισε από την Ουγγαρία (12-15) στον ημιτελικό – Ραντεβού με το χάλκινο μετάλλιο

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ουγγαρίας στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, γνωρίζοντας την ήττα με 15-12.

Σπορ
Σπορ: Μέσα στα μετάλλια είναι η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Μέσα στα μετάλλια είναι η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Μέσα στα μετάλλια σταθερά η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21 και συγκεκριμένα στη 2η θέση...

Σπορ
Σπορ: Αυτή η Εθνική πόλο δεν φοβάται κανέναν: 6/6, περίπατος με Ρουμανία και τώρα… Ουγγαρία για μετάλλιο

Αυτή η Εθνική πόλο δεν φοβάται κανέναν: 6/6, περίπατος με Ρουμανία και τώρα… Ουγγαρία για μετάλλιο

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ολοκλήρωσε αήττητη τη Β’ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, επικρατώντας με 18-9 της Ρουμανίας. Πλέον στρέφει αποκλειστικά το βλέμμα της στον ημιτελικό της Παρασκευής.

Σπορ