ΠΟΛΟ

«Και ένα και δύο και τρία! Ολα θα τα πανηγυρίσω!»

«Φαβορί για την κατάκτηση του Challenge Cup είναι η ομάδα βόλεϊ των ανδρών του Ολυμπιακού, όπως και αυτή των κοριτσιών της υδατοσφαίρισης στο Len Trophy». Αυτό είπε ο Θοδωρής Βλάχος, μα για τη δική του ομάδα λέξη -που να συνδυαζόταν με το τρόπαιο του Champions League- δεν έβγαλε. «Ούτε στον αδελφό μου δεν μιλάω για...
«Και ένα και δύο και τρία! Ολα θα τα πανηγυρίσω!»

«Φαβορί για την κατάκτηση του Challenge Cup είναι η ομάδα βόλεϊ των ανδρών του Ολυμπιακού, όπως και αυτή των κοριτσιών της υδατοσφαίρισης στο Len Trophy». Αυτό είπε ο Θοδωρής Βλάχος, μα για τη δική του ομάδα λέξη -που να συνδυαζόταν με το τρόπαιο του Champions League- δεν έβγαλε.

«Ούτε στον αδελφό μου δεν μιλάω για την ομάδα μου. Με παίρνει τηλέφωνο και καμιά φορά με ρωτάει για την ομάδα. Λέξη δεν του λέω. Του αντιπροτείνω να μιλήσουμε για κάτι άλλο», είπε στo Sportime.gr ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» λίγο μετά την κατάκτηση του 19ου Κυπέλλου στην ιστορία της ομάδας του, στη Χίο.

«Εχω πολλά γούρια, ναι», απάντησε μετά την παραδοχή της σιγής που διατηρεί, όταν πρόκειται να μιλήσει για τους μεγάλους στόχους της ομάδας του και επεσήμανε: «Πριν από 2-3 χρόνια ήταν περισσότερα. Τώρα, τα έχω μειώσει».

Ο Ολυμπιακός τελείωσε με τον πρώτο στόχο της χρονιάς, είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και από τους βασικούς διεκδικητές του τροπαίου του Champions League. «Συνεχίζουμε με τους άλλους δύο στόχους μας. Ευτυχώς, κρίνονται σε τρεις διαφορετικές περιόδους και θα μπορέσουμε να προετοιμαστούμε για τον κάθε ένα ξεχωριστά. Θέλουμε να διατηρήσουμε το πλεονέκτημα της πρώτης θέσης στον όμιλο του Champions League και να είμαστε όλοι γεροί. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και θα μας βοηθήσει να κάνουμε καλά παιχνίδια», τόνισε ο Βολιώτης προπονητής και εξήγησε ότι η ομάδα μπορεί να εμφανίσει διαφορετικό πρόσωπο όταν παίζει στην Ελλάδα: «Ολοι… έπαιζαν και τα σπίτια τους ότι θα κατακτήσει το Κύπελλο ο Ολυμπιακός και να που η Γλυφάδα μας δυσκόλεψε στην αρχή. Μετά τις φωνές, άλλαξε τελείως η εικόνας της ομάδας. Τους έκανα πλάκα στο φαγητό και τους είπα μόλις συναντηθούμε μετά το ρεπό, να έχουν σκεφτεί και να μου απαντήσουν στο εξής: «Πώς γίνεται να κερδίζουμε με τον έναν στην Ευρώπη 5-0 στην αρχή, με τον άλλο 6-0, με άλλη ομάδα 4-0 και εδώ να αρχίζουμε έτσι; Στο μυαλό του παίχτη είναι όλα και αυτό είναι το πιο δύσκολο που πρέπει να αλλάξει ένας προπονητής».

«Ενα ρεκόρ που δεν πρόκειται να καταρριφθεί»

Στον Πειραιά μετρούν τους ευρωπαϊκούς στόχους του Ολυμπιακού. Με αυτόν του μπάσκετ είναι συνολικά πέντε. Οι ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών έχουν προκριθεί αμφότερες στον τελικό του Challenge Cup και στο Final – 4 του Len Trophy τα κορίτσια της υδατοσφαίρισης. «Αν τα καταφέρει ο σύλλογος θα πετύχει κάτι ανεπανάληπτο. Είναι μεγάλη υπόθεση να κατακτήσει και ένα και δύο και τρία ευρωπαϊκά τρόπαια. Θα μιλάμε για ένα ρεκόρ που δεν πρόκειται να καταρριφθεί. Θα τα πανηγυρίσω όλα. Νομίζω ότι τα κορίτσια στο βόλεϊ έχουν το πιο δύσκολο έργο. Είναι πολύ δυνατές οι Τουρκάλες και ο δεύτερος τελικός είναι εκτός έδρας», αποκρίθηκε ο Θοδωρής Βλάχος και πρόσθεσε: «Θέλω να πω ότι υπεύθυνοι γι’ αυτές τις επιτυχίες του Ερασιτέχνη είναι ο Μιχάλης Κουντούρης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος είναι ο εγγυητής για να έχουν οι ομάδες τους καλύτερους Ελληνες παίχτες και τους καλύτερους ξένους. Δεν παίρνουμε ξένους απλά για να έχουμε ξένους στο ρόστερ. Θέλουμε τους καλύτερους στον Ολυμπιακό. Εχουμε διοικητική ηρεμία και οικονομική βοήθεια και γνωρίζουν όλοι ότι αρωγός μας είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης».

Μαρία Καούκη

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πόλο: Ελλάδα – Γαλλία 27/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ελλάδα – Γαλλία 27/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ελλάδα - Γαλλία σε ματς τακτικής και υπομονής, με άμυνες, αποβολές και λεπτομέρειες που καθορίζουν ρυθμό και αποτέλεσμα μέχρι τέλους.

Πόλο
Μεταδόσεις: Ουγγαρία – Ισπανία 26/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ουγγαρία – Ισπανία 26/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ουγγαρία και Ισπανία κοντράρονται σε ματς υψηλού ρυθμού, με άμυνες, ειδικές καταστάσεις και λεπτομέρειες που κρίνουν την εξέλιξη.

Μεταδόσεις
Πόλο: Ελλάδα – Σλοβακία 26/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ελλάδα – Σλοβακία 26/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ελλάδα - Σλοβακία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο γυναικών, με στόχο τον έλεγχο ρυθμού, καθαρές άμυνες και ουσιαστικές επιλογές στην επίθεση.

Πόλο
Πρωτοσέλιδο Sportime: Πρωτοσέλιδο Sportime (26/1) : Χάλκινο στο στήθος, χρυσό στην καρδιά: Η Εθνική πόλο έγραψε ξανά ιστορία

Πρωτοσέλιδο Sportime (26/1) : Χάλκινο στο στήθος, χρυσό στην καρδιά: Η Εθνική πόλο έγραψε ξανά ιστορία

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό και επιβεβαίωσε ότι ανήκει μόνιμα στην ελίτ. Με νοοτροπία νικητή και συνέπεια κορυφής, το επόμενο βήμα μοιάζει απλώς θέμα χρόνου.

Πρωτοσέλιδο Sportime
Σπορ: Θανάσης Ζαννιάς: Υπερηφάνεια και θαυμασμός για την Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών

Θανάσης Ζαννιάς: Υπερηφάνεια και θαυμασμός για την Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών

Ανάρτηση για το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών στο Ευρωπαϊκό έκανε ο Θανάσης Ζαννιάς.

Σπορ
Σπορ: Σερβία – Ουγγαρία 10-7: Στο θρόνο της Ευρώπης για 9η φορά, πάλι μέσα στο Βελιγράδι

Σερβία – Ουγγαρία 10-7: Στο θρόνο της Ευρώπης για 9η φορά, πάλι μέσα στο Βελιγράδι

Η Σερβία είναι και πάλι Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο γουότερ πόλο, νίκησε σε συναρπαστικό τελικό την Ουγγαρία με 10-7

Σπορ
Σπορ: Εθνική Πόλο Ανδρών: Ο μεγάλος στόχος για το χρυσό, αυτοί είναι οι επόμενοι μεγάλοι αγώνες

Εθνική Πόλο Ανδρών: Ο μεγάλος στόχος για το χρυσό, αυτοί είναι οι επόμενοι μεγάλοι αγώνες

Η Εθνική Πόλο Ανδρών έσπασε και την παράδοση χωρίς μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αυτό που μένει είναι ένα χρυσό

Σπορ
Σπορ: Ελλάδα Πόλο: Το έκανε κι αυτό η ομαδάρα του Βλάχου, πρώτο μετάλλιο στην ιστορία σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, 12-5 την Ιταλία στο μικρό τελικό

Ελλάδα Πόλο: Το έκανε κι αυτό η ομαδάρα του Βλάχου, πρώτο μετάλλιο στην ιστορία σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, 12-5 την Ιταλία στο μικρό τελικό

Ελλάδα Πόλο τόσα χρόνια επιτυχίες, το έκαναν κι αυτό οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, πρώτο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό

Σπορ
Πόλο: Ουγγαρία – Σερβία 25/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ουγγαρία – Σερβία 25/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ουγγαρία - Σερβία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο, τελικός με ένταση, ποιότητα και μάχη μέχρι την τελευταία επίθεση.

Πόλο