ΠΟΛΟ

«Και ένα και δύο και τρία! Ολα θα τα πανηγυρίσω!»

«Φαβορί για την κατάκτηση του Challenge Cup είναι η ομάδα βόλεϊ των ανδρών του Ολυμπιακού, όπως και αυτή των κοριτσιών της υδατοσφαίρισης στο Len Trophy». Αυτό είπε ο Θοδωρής Βλάχος, μα για τη δική του ομάδα λέξη -που να συνδυαζόταν με το τρόπαιο του Champions League- δεν έβγαλε. «Ούτε στον αδελφό μου δεν μιλάω για...
«Και ένα και δύο και τρία! Ολα θα τα πανηγυρίσω!»

«Φαβορί για την κατάκτηση του Challenge Cup είναι η ομάδα βόλεϊ των ανδρών του Ολυμπιακού, όπως και αυτή των κοριτσιών της υδατοσφαίρισης στο Len Trophy». Αυτό είπε ο Θοδωρής Βλάχος, μα για τη δική του ομάδα λέξη -που να συνδυαζόταν με το τρόπαιο του Champions League- δεν έβγαλε.

«Ούτε στον αδελφό μου δεν μιλάω για την ομάδα μου. Με παίρνει τηλέφωνο και καμιά φορά με ρωτάει για την ομάδα. Λέξη δεν του λέω. Του αντιπροτείνω να μιλήσουμε για κάτι άλλο», είπε στo Sportime.gr ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» λίγο μετά την κατάκτηση του 19ου Κυπέλλου στην ιστορία της ομάδας του, στη Χίο.

«Εχω πολλά γούρια, ναι», απάντησε μετά την παραδοχή της σιγής που διατηρεί, όταν πρόκειται να μιλήσει για τους μεγάλους στόχους της ομάδας του και επεσήμανε: «Πριν από 2-3 χρόνια ήταν περισσότερα. Τώρα, τα έχω μειώσει».

Ο Ολυμπιακός τελείωσε με τον πρώτο στόχο της χρονιάς, είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και από τους βασικούς διεκδικητές του τροπαίου του Champions League. «Συνεχίζουμε με τους άλλους δύο στόχους μας. Ευτυχώς, κρίνονται σε τρεις διαφορετικές περιόδους και θα μπορέσουμε να προετοιμαστούμε για τον κάθε ένα ξεχωριστά. Θέλουμε να διατηρήσουμε το πλεονέκτημα της πρώτης θέσης στον όμιλο του Champions League και να είμαστε όλοι γεροί. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και θα μας βοηθήσει να κάνουμε καλά παιχνίδια», τόνισε ο Βολιώτης προπονητής και εξήγησε ότι η ομάδα μπορεί να εμφανίσει διαφορετικό πρόσωπο όταν παίζει στην Ελλάδα: «Ολοι… έπαιζαν και τα σπίτια τους ότι θα κατακτήσει το Κύπελλο ο Ολυμπιακός και να που η Γλυφάδα μας δυσκόλεψε στην αρχή. Μετά τις φωνές, άλλαξε τελείως η εικόνας της ομάδας. Τους έκανα πλάκα στο φαγητό και τους είπα μόλις συναντηθούμε μετά το ρεπό, να έχουν σκεφτεί και να μου απαντήσουν στο εξής: «Πώς γίνεται να κερδίζουμε με τον έναν στην Ευρώπη 5-0 στην αρχή, με τον άλλο 6-0, με άλλη ομάδα 4-0 και εδώ να αρχίζουμε έτσι; Στο μυαλό του παίχτη είναι όλα και αυτό είναι το πιο δύσκολο που πρέπει να αλλάξει ένας προπονητής».

«Ενα ρεκόρ που δεν πρόκειται να καταρριφθεί»

Στον Πειραιά μετρούν τους ευρωπαϊκούς στόχους του Ολυμπιακού. Με αυτόν του μπάσκετ είναι συνολικά πέντε. Οι ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών έχουν προκριθεί αμφότερες στον τελικό του Challenge Cup και στο Final – 4 του Len Trophy τα κορίτσια της υδατοσφαίρισης. «Αν τα καταφέρει ο σύλλογος θα πετύχει κάτι ανεπανάληπτο. Είναι μεγάλη υπόθεση να κατακτήσει και ένα και δύο και τρία ευρωπαϊκά τρόπαια. Θα μιλάμε για ένα ρεκόρ που δεν πρόκειται να καταρριφθεί. Θα τα πανηγυρίσω όλα. Νομίζω ότι τα κορίτσια στο βόλεϊ έχουν το πιο δύσκολο έργο. Είναι πολύ δυνατές οι Τουρκάλες και ο δεύτερος τελικός είναι εκτός έδρας», αποκρίθηκε ο Θοδωρής Βλάχος και πρόσθεσε: «Θέλω να πω ότι υπεύθυνοι γι’ αυτές τις επιτυχίες του Ερασιτέχνη είναι ο Μιχάλης Κουντούρης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος είναι ο εγγυητής για να έχουν οι ομάδες τους καλύτερους Ελληνες παίχτες και τους καλύτερους ξένους. Δεν παίρνουμε ξένους απλά για να έχουμε ξένους στο ρόστερ. Θέλουμε τους καλύτερους στον Ολυμπιακό. Εχουμε διοικητική ηρεμία και οικονομική βοήθεια και γνωρίζουν όλοι ότι αρωγός μας είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης».

Μαρία Καούκη

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μεταδόσεις: Αθλητικές Μεταδόσεις Σήμερα Σάββατο 29 Νοεμβρίου

Αθλητικές Μεταδόσεις Σήμερα Σάββατο 29 Νοεμβρίου

Έντονη αθλητική δράση, με πλούσιο πρόγραμμα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ. Από τις μάχες της Super League και της Premier League μέχρι τα μεγάλα ντέρμπι σε Serie A, La Liga, Bundesliga και τις εγχώριες διοργανώσεις.

Μεταδόσεις
Πόλο: Εθνικός και Χανιά «βούτηξαν» στα προημιτελικά του Κυπέλλου Υδατοσφαίρισης

Εθνικός και Χανιά «βούτηξαν» στα προημιτελικά του Κυπέλλου Υδατοσφαίρισης

Μεγάλα ματς στη Νέα Σμύρνη και την Ηλιούπολη: Ο Εθνικός νίκησε τον Πανιώνιο 11-9 και τα Χανιά επικράτησαν 9-8, εξασφαλίζοντας θέση στην οκτάδα του Κυπέλλου Γυναικών.

Πόλο
Σπορ: Χίος: Φοβερό! Το κολυμβητήριο δεν έχει άδεια για θεατές, χωρίς κόσμο το ΝΟ Χίου – Παναθηναϊκός

Χίος: Φοβερό! Το κολυμβητήριο δεν έχει άδεια για θεατές, χωρίς κόσμο το ΝΟ Χίου – Παναθηναϊκός

Το 2025 η Χίος δεν μπορεί να παίξει με κόσμο τα ματς στο πρωτάθλημα πόλο γιατί το κολυμβητήριο δεν έχει άδεια για θεατές

Σπορ
Σπορ: Πόλο: Δύο Ελληνίδες υποψήφιες για την καλύτερη παίκτρια του κόσμου

Πόλο: Δύο Ελληνίδες υποψήφιες για την καλύτερη παίκτρια του κόσμου

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Εθνική πόλο Γυναικών εκπροσωπείται από δύο παίκτριες, ως υποψήφιες για την καλύτερη φέτος στον πλανήτη

Σπορ
Πόλο: Επική ανατροπή της Βουλιαγμένης μέσα στη Βουδαπέστη

Επική ανατροπή της Βουλιαγμένης μέσα στη Βουδαπέστη

Η Βουλιαγμένη νίκησε τη Φερεντσβάρος 19-18 στα πέναλτι στη Βουδαπέστη ξεκινώντας με θρίαμβο το Champions League Γυναικών.

Πόλο
Πόλο: Ασταμάτητος ο Εθνικός με πέντε στα πέντε στην Α1 Γυναικών

Ασταμάτητος ο Εθνικός με πέντε στα πέντε στην Α1 Γυναικών

Ο Εθνικός συνέχισε αήττητος στην Α1 Υδατοσφαίρισης Γυναικών με 17-12 επί του ΠΑΟΚ και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής της βαθμολογίας.

Πόλο
Πόλο: Εντυπωσιακός Ολυμπιακός διέλυσε τον Άλιμο με 18-7

Εντυπωσιακός Ολυμπιακός διέλυσε τον Άλιμο με 18-7

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το Champions League Γυναικών νικώντας με 18-7 τον Άλιμο, δείχνοντας ανωτερότητα και κυριαρχία από το πρώτο λεπτό.

Πόλο
Πόλο: Η Χίος πήρε την πρώτη της νίκη στην Α1 ανδρών, 13-11 τα Χανιά

Η Χίος πήρε την πρώτη της νίκη στην Α1 ανδρών, 13-11 τα Χανιά

Η Χίος νίκησε 13-11 τα Χανιά σε εξ αναβολής ματς της Α1 ανδρών, με κορυφαίο τον Παπαγεωργίου που πέτυχε τέσσερα γκολ.

Πόλο
Πόλο: Επιβλητικός ο Άλιμος, εκτός έδρας νίκη για τον Πανιώνιο στην Α1 γυναικών

Επιβλητικός ο Άλιμος, εκτός έδρας νίκη για τον Πανιώνιο στην Α1 γυναικών

Ο Άλιμος διέλυσε τη ΝΕ Πατρών με 18-7 και ο Πανιώνιος νίκησε 13-9 την Ηλιούπολη για την Α1 γυναικών, πριν τη δράση του Champions League.

Πόλο