ΣΠΟΡ

«Πράσινο φως» και επίσημα για την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων

Με ανακοίνωσή της η Κυβέρνηση γνωστοποίησε  την κατ’ εξαίρεση λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, με τις ομάδες της Super League να επιστρέφουν στις ομαδικές προπονήσεις. Γενικότερα το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε το άνοιγμα των εγκαταστάσεων για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, καθώς και για το άνοιγμα ανοιχτών και κλειστών κολυμβητηρίων. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολυμπιακός: «Τα πρωταθλήματα...
«Πράσινο φως» και επίσημα για την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων

Με ανακοίνωσή της η Κυβέρνηση γνωστοποίησε  την κατ’ εξαίρεση λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, με τις ομάδες της Super League να επιστρέφουν στις ομαδικές προπονήσεις.

Γενικότερα το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε το άνοιγμα των εγκαταστάσεων για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, καθώς και για το άνοιγμα ανοιχτών και κλειστών κολυμβητηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολυμπιακός: «Τα πρωταθλήματα κερδίζονται μόνο στα γήπεδα»

Αναλυτικά

«Με την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 30.608/17.5.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 18.5.2020 έως και 24.5.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Β’ 1868) ρυθμίζονται, μεταξύ άλλων, τα εξής για την αθλητική δραστηριότητα:

«Άρθρο 3. Κατ’ εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων από τις 18.5.2020
1. Κατ’ εξαίρεση των απαγορεύσεων που επιβάλλονται δυνάμει του άρθρου 1, από τις 18.5.2020 επιτρέπεται:
α) Η λειτουργία όλων των ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητηρίων και η χρήση τους αποκλειστικά και μόνον για την κάλυψη αναγκών προπόνησης (μόνο με ατομικές προπονήσεις, χωρίς επαφές ή ομαδική άσκηση) από αθλητές σωματείων, Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Ανωνύμων Αθλητικών Εταιριών (Α.Α.Ε.) ηλικίας δεκατριών (13) ετών και άνω (γεννημένους έως και τις 31.12.2007) και με τους όρους και τους περιορισμούς που αναφέρονται στο Παράρτημα, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας. Οι αθλητές όλων των προ-ολυμπιακών και των εθνικών ομάδων κάνουν χρήση των παραπάνω αθλητικών εγκαταστάσεων κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.
β) Η λειτουργία των ανοικτών εγκαταστάσεων σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους αδιακρίτως νομικής προσωπικότητας που χρησιμοποιούν τα αθλητικά σωματεία και όμιλοι που διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας για τα αθλήματα: αντισφαίριση, γκολφ, κρίκετ, ιππασία, σκοποβολή, τοξοβολία, αεραθλητισμός, μηχανοκίνητος αθλητισμός, υποβρύχια δραστηριότητα και ορειβασία – αναρρίχηση και η χρήση τους από αθλητές και αθλούμενους ηλικίας δεκατριών (13) ετών και άνω (γεννημένους έως και τις 31.12.2007) αποκλειστικά και μόνο για προπονητικούς σκοπούς.
γ) Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους εν ενεργεία διαιτητές ομαδικών αθλημάτων.
δ) Η λειτουργία των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων για τα αθλήματα: ιστιοπλοΐα (σε σκάφη με πλήρωμα μέχρι δύο [2] ατόμων), κωπηλασία (σε λέμβους με πλήρωμα μέχρι δύο [2] ατόμων), κανόε-καγιάκ, όρθια σανιδοκωπηλασία (SUP), κυματολίσθηση με σανίδα (surf ) και θαλάσσιο σκι, καθώς και η χρήση των εγκαταστάσεων αυτών αποκλειστικά και μόνον για προπονητικούς σκοπούς από αθλούμενους, ηλικίας δεκατριών (13) ετών και άνω (γεννημένους έως και τις 31.12.2007).
2. Επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις των αθλητών των ομάδων των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (Π.Α.Ε.), που μετέχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 1).
3. Όσοι είναι υποψήφιοι για να εισαχθούν είτε με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΣΕΦΑΑ και παραγωγικές σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας), είτε κατόπιν προκήρυξης οποιουδήποτε διαγωνισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δύνανται να κάνουν χρήση των ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων, πλην των κολυμβητηρίων, με τους όρους και περιορισμούς της περ. α ? της παρ. 1.
4. Επιτρέπεται η χρήση των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον απαιτείται κατά περίπτωση η παρουσία συνοδού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και να προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.
5. Σε όλες τις περιοριστικά αναφερόμενες περιπτώσεις των παρ. 1, 2, 3 και 4 η χρήση των εγκαταστάσεων γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλούς άσκησης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και τις τυχόν ειδικότερες οδηγίες της αντίστοιχης αθλητικής ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής που εγκρίνονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Γ.Γ.Α.
6. Για τη λειτουργία και τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων και των κολυμβητηρίων, κατά τα οριζόμενα στο παρόν, επιτρέπεται από τις 18.5.2020 στα αθλητικά σωματεία, τα Τ.Α.Α., τις Α.Α.Ε. και τους εν γένει αθλητικούς φορείς η απασχόληση του αναγκαίου προσωπικού».

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Media: Τένις, εξουσία και σκοτεινά μυστικά: Η νέα σειρά 15-0 έρχεται στην ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ

Τένις, εξουσία και σκοτεινά μυστικά: Η νέα σειρά 15-0 έρχεται στην ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ

Το 15-0 (Fifteen-Love) έρχεται στην ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ με μια ιστορία που σοκάρει και καθηλώνει.

Media
Ιστιοπλοΐα: Oι νικητές στο περιφερειακό πρωτάθλημα ευβοϊκού στις κατηγορίες όπτιμιστ και ilca 4

Oι νικητές στο περιφερειακό πρωτάθλημα ευβοϊκού στις κατηγορίες όπτιμιστ και ilca 4

Mε αγωνιστική ένταση και υψηλό επίπεδο συμμετοχών ολοκληρώθηκε το περιφερειακό πρωτάθλημα ευβοϊκού, που ανέδειξε τους νικητές στις κατηγορίες όπτιμιστ και ilca 4.

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Την 5η θέση κατέλαβαν οι Σωκράτης Χαμαριάς – Ιάσων Ξύπας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων του 2025

Την 5η θέση κατέλαβαν οι Σωκράτης Χαμαριάς – Ιάσων Ξύπας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων του 2025

Την κορυφαία ελληνική εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων του 2025 πραγματοποίησαν οι Σωκράτης Χαμαριάς και Ιάσων Ξύπας, κατακτώντας την 5η θέση στην κατηγορία 420 αγοριών στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.

Σπορ
Σπορ: Μπιλιάρδο υψηλού επιπέδου στο επετειακό event των 45 χρόνων του Koralli Billiard Club

Μπιλιάρδο υψηλού επιπέδου στο επετειακό event των 45 χρόνων του Koralli Billiard Club

Σε ατμόσφαιρα γιορτής και με μπιλιάρδο υψηλού επιπέδου, το Koralli Billiard Club στην Αγία Παρασκευή τίμησε τα 45 χρόνια ιστορίας του...

Σπορ
VIRAL: Ελατήριο εχεις στα πόδια; Το viral video που ανέβασε ο Μίλτος Τεντόγλου

Ελατήριο εχεις στα πόδια; Το viral video που ανέβασε ο Μίλτος Τεντόγλου

Το βίντεο από την προπόνηση του Μίλτου Τεντόγλου που έκανε τους πάντες να μιλούν για ελατήρια στα πόδια του

VIRAL
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Στην 4η θέση οι Χαμαριάς, Ξύπας

Ιστιοπλοΐα: Στην 4η θέση οι Χαμαριάς, Ξύπας

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας το παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων του 2025 με τη συμμετοχή 400 ιστιοπλόων από 70 χώρες.

Σπορ
Σπορ: Πρεμιέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων της Πορτογαλίας με τη συμμετοχή 7 Ελλήνων ιστιοπλόων

Πρεμιέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων της Πορτογαλίας με τη συμμετοχή 7 Ελλήνων ιστιοπλόων

Στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας ξεκινά το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων, μία διοργάνωση–προθάλαμος Ολυμπιονικών, όπου η Ελλάδα δίνει το «παρών» με επτά από τα πιο ελπιδοφόρα ταλέντα της ιστιοπλοΐας.

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Από το Γύθειο ξεκινούν τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα Grand Slam για το 2026 στις κατηγορίες Όπτιμιστ και ILCA 4

Ιστιοπλοΐα: Από το Γύθειο ξεκινούν τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα Grand Slam για το 2026 στις κατηγορίες Όπτιμιστ και ILCA 4

Ιστιοπλοΐα: Το Περιφερειακό πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδας με την επωνυμία Grand Slam αποτελεί πρόκριση για τις προ-εθνικές ομάδες του 2026 και θα διεξαχθεί το τριήμερο 12 με 14 Δεκεμβρίου.

Σπορ
Σπορ: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στηρίζει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Πάλης Γιώργο Κουγιουμτσίδη στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στηρίζει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Πάλης Γιώργο Κουγιουμτσίδη στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα στηρίξει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή ελεύθερης πάλης Γιώργο Κουγιουμτσίδη στην προετοιμασία του μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες 2028.

Σπορ