ΣΠΟΡ

Run Messinia: Οριστικά στις 2-11 Οκτωβρίου 2021

Η τελική ημερομηνία διεξαγωγής των 10 συνολικά μαραθωνίων σε 10 ημέρες θα πραγματοποιηθεί στις 2-11 Οκτωβρίου 2021.
Run Messinia: Οριστικά στις 2-11 Οκτωβρίου 2021

Run Messinia: Η τελική ημερομηνία διεξαγωγής των 10 συνολικά μαραθωνίων σε 10 ημέρες θα πραγματοποιηθεί στις 2-11 Οκτωβρίου 2021.

Οποιοσδήποτε Έλληνας διαβάσει και μάθει με λεπτομέρειες την ιστορία της Ελλάδος μας, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, θα αισθανθεί πέρα από υπερηφάνεια και λατρεία για κάθε γωνιά της μαγευτικής χερσονήσου μας, της μεγαλύτερης στη χώρα μας, αυτή της Πελοποννήσου.

Ταυτόχρονα, θα θελήσει να επισκεφθεί μεταξύ άλλων τη Νέδουσα και την Πολιανή, το Διαβολίτσι και τον Κατσαρό, τη Στούπα και την Καρδαμύλη, το Ραμβοβούνι και τη Μάνη, τον Άγιο Νικήτα Σελλά και την Τριπύλα, το Μανιάκι και το Λουτρό, τα Ζερμπίσια και τον Άγιο Ανδρέα, το Δυρράχιο και το Νεοχώρι, το Άνω Ψάρι και τη Σχινόλακκα για να καταλήξει εκεί που όλα πήραν σάρκα και οστά για την Ελληνική Επανάσταση στον Όρμο του Ναυαρίνο, στον Όρμο της Ελευθερίας για εμάς τους Έλληνες.

Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν παρά τις όποιες αντικειμενικές αντιξοότητες (πανδημία, κλειστά ξενοδοχεία, εστιατόρια) να μην πραγματοποιήσουμε αυτή την ιστορική δρομική διαδρομή μέσα από όλους αυτούς του δοξασμένους τόπους. Τόπους που πρέπει να μάθει ο κόσμος, μνημεία που πρέπει να επισκεφθούν όλοι.

Δεν το οφείλουμε μόνο στους 8 Δήμους της Πελοποννήσου που στάθηκαν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή με ότι μέσα διέθεταν, μα κυρίως με γνήσια ελληνική ψυχή, ούτε μόνο στους Έλληνες δρομείς υπέρ-αποστάσεων που αλλάζαν το πρόγραμμα προπονήσεων τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις δύσκολες διαδρομές.

Run Messinia: Τρέχουμε για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (photo by Navarino Challenge)

Run Messinia: Τρέχουμε για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (photo by Navarino Challenge)

 

Το οφείλουμε στη χώρα μας. Στη χώρα που στάθηκε όρθια από την αρχαιότητα έως σήμερα, στη χώρα που δεν έσκυψε κεφάλι, γονάτισε για λίγο αλλά σηκώθηκε πριν 200 χρόνια και στάθηκε πάλι στα πόδια της.

Η τελική ημερομηνία διεξαγωγής των 10 συνολικά μαραθωνίων σε 10 ημέρες θα πραγματοποιηθεί στις 2-11 Οκτωβρίου 2021.

Το Run Messinia θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου από τη Μάνη και θα τερματίσει στην Πύλο στις 11 Οκτωβρίου 2021. Το κλείσιμο της εκδήλωσης θα γίνει στην ιστορική πόλη της Πύλου και θα συνοδευτεί από ποικίλες δράσεις.

Η πολύτιμη στήριξη των Δήμων

Οι συνεργαζόμενοι Δήμοι που υποστηρίζουν το Run Messinia και συμβάλλουν στην ομαλότερη τέλεση της διοργάνωσης είναι κατά αλφαβητική σειρά οι: Δήμος Ανατολικής Μάνης, Δήμος Δυτικής Μάνης, Δήμος Καλαμάτας, Δήμος Μεγαλόπολης, Δήμος Μεσσήνης, Δήμος Οιχαλίας, Δήμος Πύλου-Νέστορος, Δήμος Τριφυλίας.

Official Water της διοργάνωσης είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος.

Το Run Messinia θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον του τόπου, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει να αναδεικνύει και να προβάλει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του, τα ιστορικά μέρη, τις μάχες και όλα τα μνημεία, που βρίσκονται στους τρεις νομούς και από τα οποία θα περάσουν οι δρομείς του.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Το δύσκολο έργο σχεδιασμού και υλοποίησης της διοργάνωσης έχει αναλάβει μέσω του Sports Production η πολυβραβευμένη ActiveMedia Group.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις διαδρομές και τις λεπτομέρειες του Run Messinia θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Hashtags: #runmessinia #runforfreedom

Website: www.runmessinia.com

Facebook: www.facebook.com/RunMessinia 

Instagram: www.instagram.com/runmessinia 

Twitter: https://twitter.com/RunMessinia  

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCpr_FZLkBHWaaXMsQIx2rFQ

Run Messinia: Τρέχουμε για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (photo by Navarino Challenge)

Run Messinia: Τρέχουμε για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (photo by Navarino Challenge)

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πρωτοσέλιδο Sportime: Πρωτοσέλιδο Sportime (26/1) : Χάλκινο στο στήθος, χρυσό στην καρδιά: Η Εθνική πόλο έγραψε ξανά ιστορία

Πρωτοσέλιδο Sportime (26/1) : Χάλκινο στο στήθος, χρυσό στην καρδιά: Η Εθνική πόλο έγραψε ξανά ιστορία

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό και επιβεβαίωσε ότι ανήκει μόνιμα στην ελίτ. Με νοοτροπία νικητή και συνέπεια κορυφής, το επόμενο βήμα μοιάζει απλώς θέμα χρόνου.

Πρωτοσέλιδο Sportime
Σπορ: Θανάσης Ζαννιάς: Υπερηφάνεια και θαυμασμός για την Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών

Θανάσης Ζαννιάς: Υπερηφάνεια και θαυμασμός για την Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών

Ανάρτηση για το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών στο Ευρωπαϊκό έκανε ο Θανάσης Ζαννιάς.

Σπορ
Σπορ: Σερβία – Ουγγαρία 10-7: Στο θρόνο της Ευρώπης για 9η φορά, πάλι μέσα στο Βελιγράδι

Σερβία – Ουγγαρία 10-7: Στο θρόνο της Ευρώπης για 9η φορά, πάλι μέσα στο Βελιγράδι

Η Σερβία είναι και πάλι Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο γουότερ πόλο, νίκησε σε συναρπαστικό τελικό την Ουγγαρία με 10-7

Σπορ
Σπορ: Εθνική Πόλο Ανδρών: Ο μεγάλος στόχος για το χρυσό, αυτοί είναι οι επόμενοι μεγάλοι αγώνες

Εθνική Πόλο Ανδρών: Ο μεγάλος στόχος για το χρυσό, αυτοί είναι οι επόμενοι μεγάλοι αγώνες

Η Εθνική Πόλο Ανδρών έσπασε και την παράδοση χωρίς μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αυτό που μένει είναι ένα χρυσό

Σπορ
Σπορ: Ελλάδα Πόλο: Το έκανε κι αυτό η ομαδάρα του Βλάχου, πρώτο μετάλλιο στην ιστορία σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, 12-5 την Ιταλία στο μικρό τελικό

Ελλάδα Πόλο: Το έκανε κι αυτό η ομαδάρα του Βλάχου, πρώτο μετάλλιο στην ιστορία σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, 12-5 την Ιταλία στο μικρό τελικό

Ελλάδα Πόλο τόσα χρόνια επιτυχίες, το έκαναν κι αυτό οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, πρώτο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό

Σπορ
Σπορ: Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην Ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 U21!

Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην Ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 U21!

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21 ανέβηκε η Ερμιόνη Γκίκα.

Σπορ
Σπορ: Εθνική Ελλάδας πόλο: Λύγισε από την Ουγγαρία (12-15) στον ημιτελικό – Ραντεβού με το χάλκινο μετάλλιο

Εθνική Ελλάδας πόλο: Λύγισε από την Ουγγαρία (12-15) στον ημιτελικό – Ραντεβού με το χάλκινο μετάλλιο

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ουγγαρίας στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, γνωρίζοντας την ήττα με 15-12.

Σπορ
Σπορ: Μέσα στα μετάλλια είναι η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Μέσα στα μετάλλια είναι η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Μέσα στα μετάλλια σταθερά η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21 και συγκεκριμένα στη 2η θέση...

Σπορ
Σπορ: Αυτή η Εθνική πόλο δεν φοβάται κανέναν: 6/6, περίπατος με Ρουμανία και τώρα… Ουγγαρία για μετάλλιο

Αυτή η Εθνική πόλο δεν φοβάται κανέναν: 6/6, περίπατος με Ρουμανία και τώρα… Ουγγαρία για μετάλλιο

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ολοκλήρωσε αήττητη τη Β’ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, επικρατώντας με 18-9 της Ρουμανίας. Πλέον στρέφει αποκλειστικά το βλέμμα της στον ημιτελικό της Παρασκευής.

Σπορ