ΣΠΟΡ

ΣΕΓΑΣ: Κάποιος γράφει ψέματα για τα έσοδα του Μαραθωνίου της Αθήνας

Μπορεί τα στατιστικά να μη λένε πάντα την αλήθεια στον αθλητισμό, αλλά τα μαθηματικά για τα έσοδα που είχε ο ΣΕΓΑΣ από τον Μαραθώνιο της Αθήνας δεν μπορούν να πουν ψέματα. Άλλοι, ναι, μπορούν.
ΣΕΓΑΣ: Κάποιος γράφει ψέματα για τα έσοδα του Μαραθωνίου της Αθήνας

Μερικά πράγματα είναι συγκεκριμένα. Ακόμα και να θέλει ο ΣΕΓΑΣ να τα παραποιήσει, δεν μπορεί. Τα μαθηματικά λένε πάντα την αλήθεια, όταν αφορούν έσοδα. Αναφερόμαστε σε αυτά που είχε η ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού από τη διοργάνωση του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Βέβαια, δεν είναι μόνο τα έσοδα του Μαραθωνίου το πρόβλημα. Πολλά είναι. Και μάλλον κάποιοι θεώρησαν πως επειδή το βάρος έχει πέσει σε άλλα ζητήματα, όπως η οπαδική βία για παράδειγμα, θα κάτσουμε να διαβάζουμε άπραγοι ανακρίβειες και ψέματα. Ειδικά όταν βγάζουν μάτι πως έχουν δόλο.

Όσα διαβάσαμε, λοιπόν, για τις ανακρίβειες που δήθεν ανέφερε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα σε συνέντευξή της για τα έσοδα του Μαραθωνίου της Αθήνας, δεν μας προβληματίζουν. Απλώς επαναφέρουν ένα ερώτημα για το μέσο αντιπολίτευσης. Αν τα δημοσιεύματα είναι αποτελέσματα ασχετοσύνης ή επικινδυνότητας. Αμφότερα είναι επικίνδυνα. Αλλά τι ισχύει; Διότι, είτε ο γράφων δεν έχει γνώση και επάρκεια να κατανοήσει τα δεδομένα –άρα είναι (με το συμπάθιο) άσχετος, είτε γνωρίζει και επί τούτου επιλέγει να διαστρεβλώνει την αλήθεια και να δημιουργεί εντυπώσεις. Άρα είναι επικίνδυνος.

ΣΕΓΑΣ: Η πραγματικότητα για τα έσοδα

Να πάμε όμως και στην ουσία, όμως. Στα μαθηματικά. Η Σοφία Σακοράφα έκανε λόγο για συμμετοχή 65.000 δρομέων στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Στο επίσημο site της ιστοσελίδας η αναφορά είναι για 53.074. Για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η διαφορά;

Η Σοφία Σακοράφα αναφέρει (και ορθά) όλους τους εγγεγραμμένους δρομείς. Το επίσημο site του Μαραθωνίου στο οποίο γίνει επίκληση στο δημοσίευμα έχει κάνει αναφορά σε όσους τερμάτισαν. Βέβαια, η διαφορά δεν προκύπτει μόνο από αυτό. Διότι, στους 65.000 υπολογίζονται και τα 8.000 παιδιά, τα οποία συμμετέχουν χωρίς να πρέπει να πληρώσουν το κόστος συμμετοχής. Επιπρόσθετα, 500 μέλη των ενόπλων δυνάμεων δεν πληρώνουν το αντίτιμο, ενώ και περίπου 2.000 φοιτητές αντί για τα 120 ευρώ συμμετοχής, έχουν αντίτιμο 15 ευρώ, αντί για 120 που αντιστοιχεί στους υπόλοιπους. Και φυσικά, μερικές εκατοντάδες ακόμα άτομα είναι χορηγοί και προσκεκλημένοι elite αθλητές. Οι τελευταία δε, όχι απλά δεν καταβάλλουν το αντίτιμο, αλλά ως καλεσμένοι έχουν και κάποιες έξτρα παροχές και κόστη.

Κάπως έτσι, δεν βγαίνουν τα μαθηματικά σε απόλυτο βαθμό, με βάση των πολλαπλασιασμό που θα κάνει ο άσχετος ή ο επικίνδυνος που αναφέραμε παραπάνω. Η αναγωγή απλή είναι και αναρτημένη στο επίσημο site του Μαραθωνίου και όλα τα στοιχεία κατατεθειμένα στον επίσημο προϋπολογισμό.

Υγ. Επειδή είχε ενδιαφέρον το σκάλισμα πληροφοριών για τα έσοδα – έξοδα και τις παροχές του Μαραθωνίου της Αθήνας, θα επανέλθουμε και με άλλες αναφορές. Τόσο για τον τρόπο διοργάνωσης του Μαραθωνίου, όσο και για αναλυτικές επεξηγήσεις για το πώς προκύπτουν τα κόστη και κυρίως, για το που πήγαν τα έσοδα.

Πηγή: Stivostime

Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Ο μεγαλύτερος αγώνας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, Ζαμπίδης εναντίον Μεϊγουέδερ!

Ο μεγαλύτερος αγώνας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, Ζαμπίδης εναντίον Μεϊγουέδερ!

Ο Iron Mike Ζαμπίδης θα αντιμετωπίσει τον θρύλο της πυγμαχίας Φλόιντ Μεϊγουέδερ σε αγώνα, που θα γίνει στην Ελλάδα

Σπορ
Σπορ: Ελλάδα Πόλο: Στα πέναλτι αποκλείστηκε από τον τελικό του Ευρωπαϊκού η Εθνική Γυναικών, 12-11 η Ουγγαρία (vid)

Ελλάδα Πόλο: Στα πέναλτι αποκλείστηκε από τον τελικό του Ευρωπαϊκού η Εθνική Γυναικών, 12-11 η Ουγγαρία (vid)

Ελλάδα Πόλο στο μικρό τελικό η Εθνική Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έχασε στα πέναλτι από την Ουγγαρία

Σπορ
Σπορ: Ελλάδα Πόλο: Επίδειξη δύναμης η Εθνική Γυναίκων, 15-10 την Ιταλία και πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού (vid)

Ελλάδα Πόλο: Επίδειξη δύναμης η Εθνική Γυναίκων, 15-10 την Ιταλία και πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού (vid)

Ελλάδα Πόλο σημαίνει μεγάλες επιτυχίες και από την Εθνική Γυναικών φυσικά, που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού

Σπορ
Σπορ: Ερμιόνη Γκίκα: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη θέλω το χρυσό»

Ερμιόνη Γκίκα: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη θέλω το χρυσό»

Αυτοπεποίθηση, ηρεμία, εμπειρία. Τρεις λέξεις που έβγαιναν συχνά πυκνά από το στόμα της Ερμιόνης Γκίκα, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου

Σπορ
Στίβος: Η Ολυμπιονίκης ShaCarri Richardson συνελήφθη στη Φλόριντα για επικίνδυνη υπερβολική ταχύτητα

Η Ολυμπιονίκης ShaCarri Richardson συνελήφθη στη Φλόριντα για επικίνδυνη υπερβολική ταχύτητα

Η ShaCarri Richardson συνελήφθη στη Φλόριντα μετά από καταγραφή πάνω από 100 μίλια την ώρα με τις αρχές να μιλούν για επικίνδυνο τρόπο οδήγησης και νέα αυστηρή νομοθεσία

Στίβος
Πρωτοσέλιδο Sportime: Πρωτοσέλιδο Sportime (26/1) : Χάλκινο στο στήθος, χρυσό στην καρδιά: Η Εθνική πόλο έγραψε ξανά ιστορία

Πρωτοσέλιδο Sportime (26/1) : Χάλκινο στο στήθος, χρυσό στην καρδιά: Η Εθνική πόλο έγραψε ξανά ιστορία

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό και επιβεβαίωσε ότι ανήκει μόνιμα στην ελίτ. Με νοοτροπία νικητή και συνέπεια κορυφής, το επόμενο βήμα μοιάζει απλώς θέμα χρόνου.

Πρωτοσέλιδο Sportime
Σπορ: Θανάσης Ζαννιάς: Υπερηφάνεια και θαυμασμός για την Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών

Θανάσης Ζαννιάς: Υπερηφάνεια και θαυμασμός για την Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών

Ανάρτηση για το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών στο Ευρωπαϊκό έκανε ο Θανάσης Ζαννιάς.

Σπορ
Σπορ: Σερβία – Ουγγαρία 10-7: Στο θρόνο της Ευρώπης για 9η φορά, πάλι μέσα στο Βελιγράδι

Σερβία – Ουγγαρία 10-7: Στο θρόνο της Ευρώπης για 9η φορά, πάλι μέσα στο Βελιγράδι

Η Σερβία είναι και πάλι Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο γουότερ πόλο, νίκησε σε συναρπαστικό τελικό την Ουγγαρία με 10-7

Σπορ
Σπορ: Εθνική Πόλο Ανδρών: Ο μεγάλος στόχος για το χρυσό, αυτοί είναι οι επόμενοι μεγάλοι αγώνες

Εθνική Πόλο Ανδρών: Ο μεγάλος στόχος για το χρυσό, αυτοί είναι οι επόμενοι μεγάλοι αγώνες

Η Εθνική Πόλο Ανδρών έσπασε και την παράδοση χωρίς μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αυτό που μένει είναι ένα χρυσό

Σπορ