ΣΤΙΒΟΣ

Αξιόλογες επιδόσεις στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας

Το μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας.  Ηταν αυτό που τράβηξε τα βλέμματα των φίλων του Στίβου σε όλη την Ελλάδα.Με καλές επιδόσεις. Το μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας έγινε σήμερα πόλος έλξης.   Για πολλούς σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες, αλλά και μελλοντικά ταλέντα του Ελληνικού στίβου. Φυσικά, καταγράφηκαν και εξαιρετικές επιδόσεις δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί -σε ολόκληρο...
Αξιόλογες επιδόσεις στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας

Το μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας.  Ηταν αυτό που τράβηξε τα βλέμματα των φίλων του Στίβου σε όλη την Ελλάδα.Με καλές επιδόσεις.

Το μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας έγινε σήμερα πόλος έλξης.   Για πολλούς σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες, αλλά και μελλοντικά ταλέντα του Ελληνικού στίβου. Φυσικά, καταγράφηκαν και εξαιρετικές επιδόσεις δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί -σε ολόκληρο τον πλανήτη- φέτος, με την πανδημία του Covid-19. Αυτό που ξεχώρισε βέβαια από τους σημερινούς αγώνες ήταν το πρώτο άλμα της Σπυριδούλας Καρύδη στο τριπλούν. όπου  με 14.12, πέτυχε νέο -μεγάλο ατομικό ρεκόρ. Η επίδοση της αυτή μάλιστα, αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ Κ20.  Σπάζοντας το δικό της 14.00 που είχε πετύχει πέρσι στο Μπόρας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Στα υπόλοιπα, η   Ελένη Πόλακ δεν έκανε σήμερα τον αγώνα που θα ήθελε. Ωστόσο για μια ακόμη φορά ολοκλήρωσε αγώνα με άλμα πάνω από τα 4,50 μ., δείγμα της σταθερότητας της σε αυτά τα ύψη. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη ήταν νικήτρια με 4,55 μ. και στη συνέχεια ήταν άκυρη στα 4,65 μέτρα. Ο αέρας που επικρατούσε στη διάρκεια του αγώνα δεν βοηθούσε τις προσπάθειες των αθλητριών, αφού διαρκώς άλλαζε και επηρέαζε τη φόρα τους. Η Αριάδνη Αδαμόπουλου ήταν δεύτερη με 4,15 μ., όσο και το ατομικό της ρεκόρ στο αγώνισμα και χαμένα άλματα στη συνέχεια στα 4,25 μ., ενώ τρίτη ήταν η Κατερίνα Βαγενά με 4,00 μέτρα.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νίκος Ανδρικόπουλος στο τριπλούν. Ο 23χρονος άλτης ήταν νικητής στο αγώνισμα με καλύτερη προσπάθεια στα 16,41 μ., που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του, πίσω από το ατομικό του 16,47 μέτρα. Ο αθλητής του Δημήτρη Δαμασκηνού είχε ένα ακόμη έγκυρο άλμα, το πρώτο, στα 15,86 μέτρα. Στη δεύτερη θέση του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Τσιάμης με 16,01 μ., σε έναν αγώνα όπου είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τη φόρα του, ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Πάτρας. Η τριάδα στο τριπλούν έκλεισε με τον Δημήτρη Μονόπωλη με 15,47 μ., που ωστόσο δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα του, αφού είχε μια ενόχληση στο πόδι.

Το ατομικό του ρεκόρ απέιλησε ο Αντώνης Μέρλος, ο οποίος ήταν πρώτος στο ύψος με 2,20 μ., ενώ στη συνέχεια δοκίμασε στα 2,24 μ., στην προσπάθεια του να βελτιώσει το 2,23 μ., που είναι ρεκόρ του. Ο Μέρλος έδειξε πως στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας θα είναι σε θέση να κυνηγήσει μεγαλύτερα άλματα, σε μια σεζόν δίχως την πίεση της μεγάλες διοργάνωσης.

Ο άνεμος μπορεί να γύριζε συνεχώς και να δημιουργούσε προβλήματα στους μετέχοντες, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Αλέξανδρο Περιστέρη να ξεπεράσει τον εαυτό του και να δείξει σε ανοδική πορεία. Ο νεαρός άλτης ήταν νικητής του αγώνα με άλμα στα 7,84 μ., με τον άνεμο ευνοικό πάνω από το όριο των 2,00 μ./δ., ωστόσο είχε προσπάθεια και στα 7,81 μ. (0,5) επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ.

Τη δεύτερη θέση στον αγώνα κατέλαβε ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης με άλμα στα 7,72 μ (4,0) και 7,58 (1,5) με κανονικές συνθήκες και τρίτος ο Νίκος Καψής με 7,64 (4,4) και 7,55 με κανονικές συνθήκες.

Στο ύψος των γυναικών η Άλκηστις Βαγγέλη ήταν καλύτερη απ’ όλες, αφού ξεπέρασε το 1,83 μ και βελτίωσε το φετινό και ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 1,81 μ από το διασυλλογικό πρωτάθλημα. Η αθλήτρια στη συνέχεια δοκίμασε στο 1,86 μ., επίδοση που θα έχει την ευκαιρία να πετύχει στο Πρωτάθλημα της Πάτρας. Η Τατιάνα Γκουσιν ήταν δεύτερη με 1,80 μ., όσο πέρασε και η Μαρίγια Βουκοβιτς. ΣτομΣτο των Γυναικών η Εφη Κολοκυθά πήρε τη νίκη με ένα έγκυρο άλμα στα 6,20 μ. (2,2), σε έναν αγώνα όπου δυσκολεύτηκε να βρει το πάτημα της. Στα 6,17 μ. (3,2) “προσγειώθηκε” η Βασιλική Χαϊτίδου, που με κανονικό άνεμο είχε 5,85 μ. (2,0) και τρίτη ήταν η Ιωάννα Ιωάννου με 6,03 μ. (1,2).

 

 

Τάσος Βουγιουκλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Εκπληκτικός Καραλής και πάλι – Έχασε στο τσακ το 6.20μ. – Νίκησε στη Ρουέν με ρεκόρ μίτινγκ 6.06μ.

Εκπληκτικός Καραλής και πάλι – Έχασε στο τσακ το 6.20μ. – Νίκησε στη Ρουέν με ρεκόρ μίτινγκ 6.06μ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής λίγο έλειψε να κάνει νέο πανελλήνιο ρεκόρ στη Ρουέν, έχασε για λίγο το 6.20μ. και νίκησε με 6.06μ.

Σπορ
Στίβος: Θανάσης Ζαννιάς: Θερμά συγχαρητήρια στον Εμμανουήλ Καραλή και την προπονητική του ομάδα…

Θανάσης Ζαννιάς: Θερμά συγχαρητήρια στον Εμμανουήλ Καραλή και την προπονητική του ομάδα…

Τα θερμά συγχαρητήρια από τον Θανάση Ζαννιά στον Εμμανουήλ Καραλή για το ιστορικό άλμα στα 6,17 μ., νέο Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου

Στίβος
Στίβος: Πήγε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ο Εμμανουήλ Καραλής

Πήγε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ο Εμμανουήλ Καραλής

Το παγκόσμιο ρεκόρ δεν επέστρεψε ακόμη σε ελληνικά χέρια, όπως το 1970 με τον Χρήστο Παπανικολάου.

Στίβος
Στίβος: Απίθανος Εμμανουήλ Καραλής, έκανε 6,17 μ. και έκανε τρομερό πανελλήνιο ρεκόρ

Απίθανος Εμμανουήλ Καραλής, έκανε 6,17 μ. και έκανε τρομερό πανελλήνιο ρεκόρ

Έκανε εκπληκτικό νέο πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου στο άλμα επί κοντώ ο Καραλής.

Στίβος
Στίβος: Πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 η Ραφαηλίδου

Πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 η Ραφαηλίδου

Η Ραφαηλίδου, που προπονείται με τον πατέρα της Γιάννη, γυμνάστηκε για έναν μήνα με το γκρουπ του Καναδού Ρίτσαρντ Πάρκινσον.

Στίβος
Στίβος: Εμμανουήλ Καραλής: 5,90 μ. στο Κλερμόν Φεράν

Εμμανουήλ Καραλής: 5,90 μ. στο Κλερμόν Φεράν

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε τα 5,90 στο μίτινγκ του Κλερμόν Φεράν και κατέκτησε την τρίτη θέση πίσω από τον Μόντο Ντουπλάντις.

Στίβος
Στίβος: Πρώτο άλμα 6 μ. στον κόσμο φέτος από τον Εμμανουήλ Καραλή

Πρώτο άλμα 6 μ. στον κόσμο φέτος από τον Εμμανουήλ Καραλή

Πρόκειται για τον 14ο αγώνα της καριέρας του πάνω από τα 6,00 μ..

Στίβος
Στίβος: Η Αναστασία Μαρινάκου κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο

Η Αναστασία Μαρινάκου κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο

Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ ακολούθησε πιστά το πλάνο της, κράτησε σταθερό ρυθμό και επιτάχυνε μετά το 18ο χιλιόμετρο.

Στίβος
Στίβος: Ο Γιώργος Φρανκς έγραψε ιστορία στον κλειστό στίβο

Ο Γιώργος Φρανκς έγραψε ιστορία στον κλειστό στίβο

Το πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μ. ανοικτού στίβου ανήκει στον Δημήτρη Ρέγα με 45,11 από τον Σεπτέμβριο του 2006.

Στίβος