ΣΤΙΒΟΣ

Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο (13/6/2021)

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο (13/6/2021)

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Σε μίτινγκ στη Χρυσή Ακτή ξεχώρισε η νίκη του Αυστραλού Πίτερ Μπολ στα 800μ. με 1.44.62, που είναι η καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί από αθλητή της χώρας στο έδαφός της. Ακόμη ο Ματ Ντένι κέρδισε τον δίσκο με 66,15μ., η Κάθριν Μίτσελ τον ακοντισμό με 63,50μ., η Νεοζηλανδή Μάντισον-Λι Ουές τη σφαίρα με 18,47μ. και η Νικόλα Μακντέρμοτ το ύψος με 1,96μ.

ΒΕΛΓΙΟ: Σε μίτινγκ στις Βρυξέλλες ο Έλιοτ Κρεστάν έτρεξε τα 800μ. σε 1.45.19 και έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Η Βουλγαρία φιλοξενεί στην πόλη Στάρα Ζαγόρα τη δεύτερη κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, με κορυφαία ονόματα της χώρας που θα πάρουν μέρος την Ιβέτ Λάλοβα-Κόλιο στα 200μ. και 4×100μ. και την Μιρέλα Ντεμίρεβα στο ύψος. Από τα δυνατά αγωνίσματα θα είναι ο δίσκος ανδρών με τη συμμετοχή του Λιθουανού Άντριους Γκούτζιους και του Σλοβένου Κρίστγιαν Τσεχ.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Στο πρωτάθλημα Βραζιλίας στο Σάο Πάουλο ο Αλτομπέλι ντα Σίλβα κέρδισε τα 3.000μ. στιπλ σε 8.26.04 και στις γυναίκες η Τατιάνα Ρακέλ με 9.42.49. Στα 400μ. πρώτος ήταν ο Λούκας Καρβάλιο με 45.69 και στο μήκος ο Αλεκσάντρο Μέλο με 8,02μ. (+0,3). Ακόμη στον προκριματικό του μήκος η Ελιάν Μάρτινς πήδηξε 6,71μ. (+0,7).

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Σε μίτινγκ στο Γουότφορντ ο Κάμερον Τσάλμερς επικράτησε στα 400μ. με 46.07, ο Μπεν Πάτισον στα 800μ. με 1.46.80, η Έλι Μπέικερ στα 800μ. γυναικών με 2.00.45 και η Έριν Γουάλας στα 1.500μ. με 4.08.10.

ΓΑΛΛΙΑ: Σε μίτινγκ στη Νίκαια ο 20χρονος Βρετανός Όλιβερ Ντάστιν έτρεξε τα 800μ. σε 1.43.82 που είναι η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και ατομικό του ρεκόρ. Δεύτερος ήταν ο Γάλλος Γκαμπριέλ Τουάλ με 1.44.44 (όριο για Τόκιο). Στα 1.500μ. πρώτος ήταν ο Αυστραλός Τζάι Έντουαρντς με 3.34.74, στα 3.000μ. ο Γάλλος Μεχντί Μπελχατζί με 8.17.04 (όριο για Τόκιο), όπως έπιασε το όριο και στα 1.500μ. η Γερμανίδα Χάνα Κλάιν με 4.02.58.

ΣΕΝΤ ΝΤΕΝΙ: Σε αγώνα στο Σεντ Ντενί ο Γάλλος Μπενζαμέν Κομπαορέ πήδηξε στο τριπλούν 17,03μ. (+0,7).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σε αγώνα σφύρας στο Φράνκις- Τσούμπαχ η Σαμάνθα Μπορούρα έριξε 71,08μ. και στους άνδρες ο Τριστάν Σβάντκε με 76,03μ.

ΟΣΤΕΡΟΝΤΕ: Σε αγώνα ξεχώρισε η Τζούλια Ρίτερ με 18,14μ. στη σφαιροβολία.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Στο μίτινγκ στη Γενεύη ξεχώρισε η νίκη της Εθνικής ομάδας της Ελβετίας στα 4×100μ. γυναικών που τερμάτισε σε 42.42 που είναι η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

ΗΠΑ: Άλλο ένα μεγάλο άλμα στο επί κοντώ από την Αμερικανίδα Κέιτι Ναζότ, που πήδηξε 4,94μ. σε αγώνα στη Μαριέτα. Μάλιστα, δοκίμασε και στα 5,04μ. για παγκόσμιο ρεκόρ και το έχασε για λίγο σε μια προσπάθειά της. Δεύτερη ήταν η συμπατριώτισσά της Σάντι Μόρις με 4,75. Στο μήκος η Λορέιν Γιούτζεν πήδηξε 6,94μ. (+0,3).

ΓΙΟΥΤΖΙΝ: Στους τελικούς του NCAA στους άνδρες ο Ράντολφ Ρος έκλεψε την παράσταση κερδίζοντας στα 400μ. με 43.85 που είναι η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Στα 400μ. εμπόδια εντυπωσιακός ήταν ο Σον Μπάρελ που κέρδισε σε 47.85. Ξεχώρισαν ακόμη ο Τζόζεφ Φανμπούλε με 19.91 (-0,4) στα 200μ., ο Ρόμπερτ Ντάνινγκ με 13.25 (-0,6) στα 110μ. εμπόδια, ενώ ο Ζουβόν Χάρισον μετά το μήκος, επικράτησε και στο ύψος με 2,33μ.

Ν. ΥΟΡΚΗ: Η νικήτρια του μαραθωνίου στο Λονδίνου, Σάρα Χολ κέρδισε την κούρσα 10χλμ. στη Νέα Υόρκη τερματίζοντας σε 31.33, που είναι η καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί από Αμερικανίδα δρομέα στον αγώνα.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της Ισπανίας στη Λα Νουθία ξεχώρισαν η νίκη του Άλεξ Κινόνεζ από το Εκουαδόρ στα 200μ. με 20.73 (-1,3) και του Χαβιέ Θιενφουέγος στη σφύρα με 75,89μ.

ΙΤΑΛΙΑ: Στη δεύτερη ημέρα του ιταλικού πρωταθλήματος Κ23 στο Γκροσέτο στο τριπλούν πρώτος ήταν ο Αντρέα Νταλαβάλε με 17,35μ. (+1,1) που είναι η καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη και ρεκόρ Ιταλίας Κ23. Στη σφύρα ο Τζιόρτζιο Ολιβέρι έριξε 73,92μ. και στις γυναίκες ξεχώρισαν η νίκη της Βερόνικα Μπεσάνα στα 100μ. εμπόδια με 13.49 (+1,1).

ΚΙΝΑ: Στο πρωτάθλημα Κίνας, που είναι και τράιαλς, στην πόλη Σαοσίνγκ ξεχώρισαν η νίκη της Γουάνγκ Τσούνιου στα 800μ. με 1.59.42, της Βου Γιάνι στα 100μ. εμπόδια με 12.98 (+1,0) και της Λου Χούιχουϊ στον ακοντισμό με 59,35μ. Στους άνδρες ξεχώρισαν ο Ζου Χάουεν με 46.23 στα 400μ. και ο Νινγκ Σιαχάν στα 110μ. εμπόδια με 13.69 (+0,9).

ΚΟΥΒΑ: Η Κουβανή Γιαριλέι Σίλβα πήδηξε 4,60μ. στο επί κοντώ σε μίτινγκ στην Αβάνα.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Ο Ντεϊντόνε Ενσενγκιγιούμβα από το Μπουρούντι κέρδισε τον αγώνα 10χλμ. στο Κάρλοβατς τερματίζοντας σε 29.09.

ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ: Η Ρόντα Ενζομπβού από τη Μποτσουάνα έτρεξε τα 200μ. σε 22.65 (+1,1) σε μίτινγκ στο Γκαμπόρον και σημείωσε εθνικό ρεκόρ.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Η Αμαλί Ίουελ έτρεξε τα 400μ. εμπόδια σε 56.62 σε μίτινγκ στο Όσλο.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στο μίτινγκ στο Λάιντεν η Βελγίδα Νάφι Τιάμ έτρεξε τα 100μ. εμπόδια σε 13.57 και πήδηξε στο μήκος 6,62μ.

ΡΩΣΙΑ: Σε μίτινγκ σφαιροβολίας νικητής ήταν ο Αλεκσάντρ Λεσνόι με 20,76μ.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Σε μίτινγκ στο Σοντερτάλιε ο Βρετανός Λόρενς Οκόγιε έριξε στο δίσκο 67,13μ.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Σε μίτινγκ στο Ερζουρούμ η ομάδας 4×100μ. της Τουρκίας με τους Οζκάν, Χάρβεϊ, Οζέρ και Γκουλίεφ έτρεξε σε 38.20 που είναι η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Ακόμη στα 4×400μ. η Τουρκία με τους Όρεν, Ακσάμ, Κοπέλο και Κανάκ τερμάτισε σε 3.02.50 που είναι η επίδοση της χρονιάς στην Ευρώπη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 στην Κωνσταντινούπολη, που αγωνίζεται η Εθνική ομάδα, στην πρώτη ημέρα ξεχώρισαν από τις ξένες συμμετοχές της Σέρβας Αντριάνα Βιλάγκος στον ακοντισμό με 57,33μ. και του Ουκρανού Ολεκσάντρ Σοσνοβένκο στα 100μ. με 10.47 (+0,8).

 

 

Τόλης Λελεκίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
VIRAL: Ελατήριο εχεις στα πόδια; Το viral video που ανέβασε ο Μίλτος Τεντόγλου

Ελατήριο εχεις στα πόδια; Το viral video που ανέβασε ο Μίλτος Τεντόγλου

Το βίντεο από την προπόνηση του Μίλτου Τεντόγλου που έκανε τους πάντες να μιλούν για ελατήρια στα πόδια του

VIRAL
Media: Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται τον Εμμανουήλ Καραλή στο Ενώπιος Ενωπίω, την ερχόμενη Πέμπτη...

Media
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος κατέκτησε τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με χρόνο 2:20:10

Σπορ
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Στην παρουσίαση του 42ου ΑΜΑ (8–9/11) ανακοινώθηκαν 76.000 συμμετοχές, έργα 125 εκατ. € στο ΟΑΚΑ, το Πανελλήνιο κλειστού ξανά στο ΣΕΦ και από το 2027 στην ανακαινισμένη Παιανία.

Σπορ
Στίβος: Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Σε reunion του στίβου εξελίχθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Μαμουζέλου, Hall of Fame...

Στίβος
Media:  Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

 Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη διεξάγεται ο δρομικός αγώνας με την επωνυμία «Μαραθώνιος της Κωνσταντινούπολης» με διάρκεια «ζωής» 47 ετών!

Media
Σπορ: Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως βρήκε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο υπάλληλοί της

Σπορ
Σπορ: Το αθλητικό βιβλίο – σταθμός!

Το αθλητικό βιβλίο – σταθμός!

Ένα βιβλίο από τον Γιάννη Μαμουζέλο –τομή στην αθλητική ιστοριογραφία...

Σπορ
Σπορ: Αντίστροφη μέτρηση για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Στις 8 και 9 Νοεμβρίου η διήμερη δρομική γιορτή με 73.000 συμμετοχές από όλη την υφήλιο

Αντίστροφη μέτρηση για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Στις 8 και 9 Νοεμβρίου η διήμερη δρομική γιορτή με 73.000 συμμετοχές από όλη την υφήλιο

Λίγες μέρες έμειναν πριν από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα έχει για μία ακόμα φορά μεγάλο χορηγό τον ΟΠΑΠ!

Σπορ