ΣΤΙΒΟΣ

Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο (3/6/2021)

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο (3/6/2021)

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ο Ιρλανδός σπρίντερ Λέον Ριντ παρουσιάστηκε σε δικαστήριο στην πατρίδα του στη Βρετανία και αρνήθηκε τις κατηγορίες για 8 εγκλήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά και όπλα. Είναι ένας από τους 18 κατηγορούμενος στην υπόθεση από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο.

ΛΟΝΔΙΝΟ: Ο Βρετανός πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 110μ. εμπόδια Κόλιν Τζάκσον πιστεύει πως κάποιοι Βρετανοί αθλητές θα πάρουν μέρος και στις τρεις μεγάλες διοργανώσεις της νέας χρονιάς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο και τους Αγώνες Κοινοπολιτείας στο Μπέρμιγχαμ.

* Η Έιλιντ Ντόιλ, που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. εμπόδια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014, αποφάσισε στα 34 της χρόνια να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

* Ο Τόνι Μινιτσέλο, πρώην προπονητής της ολυμπιονίκη του επτάθλου Τζέσικα Ένις, τιμωρήθηκε από το να ασκεί την προπονητική από την ομοσπονδία στίβου του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός των θεατών που θα παρακολουθήσουν το γερμανικό πρωτάθλημα στο Μπράουνσβαϊγκ, που ξεκινάει την Παρασκευή, είναι 2.000 άτομα.

ΟΦΕΝΜΠΟΥΡΓΚ: Ο Γερμανός πρωταθλητής του ακοντισμού Γιόχανς Φέτερ απέσυρε τη συμμετοχή του από τους επόμενους αγώνες λόγω του μικρού τραυματισμού του στην Σούπερ Λιγκ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων στο Χορζόφ.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Σε μίτινγκ της κατηγορίας WACT Bronze στην Οσάκα η Γιαπωνέζα Ασούκα Τεράντα έτρεξε στις σειρές στα 100μ. εμπόδια σε 12.87 (+0,6) σημειώνοντας εθνικό ρεκόρ και στον τελικό επικράτησε με 12.89 (+0,3). Ακόμη ο Ρασίντ Μουρακάτε κέρδισε τα 110μ. εμπόδια ανδρών με 13.35 (+0,3) πετυχαίνοντας ρεκόρ Ιαπωνίας Κ20. Τέλος, στο επί κοντώ πρώτος ήταν ο Κόσεϊ Τακεκάβα με 5,65μ. και στον ακοντισμό η Μομόντε Ουέντα με 60,38μ.

ΤΟΚΙΟ: Οι Ιάπωνες αθλητές, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, άρχισαν να εμβολιάζονται για τον Covid-19. Περίπου 200 αθλητές έκαναν το εμβόλιο στην πρώτη ημέρα του προγράμματος εμβολιασμού σε προπονητικό κέντρο.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Σε αγώνα στη Βρέστη καλές βολές από Λευκορώσους ρίπτες, με τον Πάβελ Μιαλέσκα να ρίχνει 83,90μ. στον ακοντισμό και στο ίδιο αγώνισμα στις γυναίκες την Τατσιάνα Καλάντοβιτς με 60,47μ. Στη σφαιροβολία η Αλιόνα Ντουμπίτσκαγια επικράτησε με 18,98μ., ενώ ο 44χρονος Ιβάν Τικόν έριξε στη σφύρα 76,17μ. Από εκεί και πέρα σε άλλα αγωνίσματα ο Μακσίμ Νιατσιαρέσκα πήδηξε στο τριπλούν 16,93μ. (+0,8) και η Ναστάσια Μίροντσικ-Ιβάνοβα στο μήκος 6,67μ. (+1,7).

ΜΟΝΑΚΟ: Το «παράθυρο» πρόκρισης στο βάδην και τον μαραθώνιο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες έκλεισε, όπως ανακοίνωσε η World Athletics. Στο μαραθώνιο αυξήθηκε ο αριθμός και από 80, πήγε στους 110 άνδρες και 103 γυναίκες. Στα 50χλμ. βάδην ανδρών προκρίθηκαν 38 αθλητές (3 ανά χώρα) με όρια και 22 με τη θέση τους στο ράνκινγκ.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Στο μίτινγκ στο Σαμορίν της κατηγορίας WACT Silver, ξεχώρισαν η νίκη της Νιγηριανής Μπλέσινγκ Οκαγκμπάρε με 20.98 στα 100μ., που είναι μάλιστα, η ταχύτερη γυναίκα που έχει τρέξει επί σλοβακικού εδάφους. Στα σπριντ στους άνδρες ο Παναμέζος Αλόνσο Έντουαρντ έκανε το «νταμπλ» με 10.18 στα 100μ. και 20.22 στα 200μ. Στα 800μ. επικράτησε η Βρετανίδα Τζέμα Ρίκι με 1.59.60 και στο ύψος ο Μεξικανός Έντγκαρ Ριβέρα με 2,31μ.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Σε γκραν πρι της κατηγορίας WACT Bronze στο Γκέτεμποργκ ο Σουηδός Ντάνιελ Σταλ κέρδισε στη δισκοβολία με 66,81μ., αφήνοντας δεύτερο τον συμπατριώτη του Σάιμον Πέτερσον με 65,26μ. Επίσης, στο επί κοντώ νίκησε ο Φιλιππινέζος Έρνεστ Τζον Ομπιένα με 5,70μ. Στη σφαιροβολία πρώτη ήταν η Σουηδή Φάνι Ρους με 18,56μ. και στη σφυροβολία η Πολωνή Καταρίνα Φούρμανεκ με 70,27μ.

ΤΣΕΧΙΑ: Η Τσεχική ομοσπονδία διοργάνωσε αγώνες στα πλαίσια του πρότζεκτ «Αθλητές Μαζί», όπου την ίδια ημέρα σε 253 μέρη έγιναν τοπικά μίτινγκ. Ξεχώρισαν στο Πλζεν η νίκη της Μπάρμπορα Σποτάκοβα στον ακοντισμό με 60,25μ., του Ράντεκ Γιούσκα στο μήκος με 7,95μ., ο Γιάν Κούντλιτσκα στο επί κοντώ με 5,50μ., η Αμαλί Σβαμπίκοβα στο επί κοντώ με 4,43μ. και ο Γιάν Γίρκα στα 200μ. με 20.77 (-1,2).

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Σε μίτινγκ στη Γιβασκίλα ο Φινλανδός Έλμο Λάκα έτρεξε τα 110μ. εμπόδια σε 13.31 (-0,3) σημειώνοντας εθνικό ρεκόρ, ενώ ο Νορβηγός Βλάντιμιρ Βουκόσεβιτς που ήταν δεύτερος με 13.53 ισοφάρισε το εθνικό ρεκόρ. Στις γυναίκες στα 100μ. εμπόδια πρώτη ήταν η Φινλανδή Ανιμαρί Κόρτε σε 12.94 (-0,4), ενώ η νεαρή συμπατριώτισσά της Βίβι Λεχικόινεν νίκησε στα 400μ. εμπόδια σε 56.33 που είναι εθνικό ρεκόρ Κ23.

ΤΟΥΡΚΟΥ: Σε αγώνα στο Τούρκου η Φινλανδή Ελίνα Λαμπέλα κέρδισε το επί κοντώ με άλμα στα 4,50μ.

Τόλης Λελεκίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
VIRAL: Ελατήριο εχεις στα πόδια; Το viral video που ανέβασε ο Μίλτος Τεντόγλου

Ελατήριο εχεις στα πόδια; Το viral video που ανέβασε ο Μίλτος Τεντόγλου

Το βίντεο από την προπόνηση του Μίλτου Τεντόγλου που έκανε τους πάντες να μιλούν για ελατήρια στα πόδια του

VIRAL
Media: Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται τον Εμμανουήλ Καραλή στο Ενώπιος Ενωπίω, την ερχόμενη Πέμπτη...

Media
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος κατέκτησε τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με χρόνο 2:20:10

Σπορ
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Στην παρουσίαση του 42ου ΑΜΑ (8–9/11) ανακοινώθηκαν 76.000 συμμετοχές, έργα 125 εκατ. € στο ΟΑΚΑ, το Πανελλήνιο κλειστού ξανά στο ΣΕΦ και από το 2027 στην ανακαινισμένη Παιανία.

Σπορ
Στίβος: Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Σε reunion του στίβου εξελίχθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Μαμουζέλου, Hall of Fame...

Στίβος
Media:  Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

 Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη διεξάγεται ο δρομικός αγώνας με την επωνυμία «Μαραθώνιος της Κωνσταντινούπολης» με διάρκεια «ζωής» 47 ετών!

Media
Σπορ: Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως βρήκε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο υπάλληλοί της

Σπορ
Σπορ: Το αθλητικό βιβλίο – σταθμός!

Το αθλητικό βιβλίο – σταθμός!

Ένα βιβλίο από τον Γιάννη Μαμουζέλο –τομή στην αθλητική ιστοριογραφία...

Σπορ
Σπορ: Αντίστροφη μέτρηση για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Στις 8 και 9 Νοεμβρίου η διήμερη δρομική γιορτή με 73.000 συμμετοχές από όλη την υφήλιο

Αντίστροφη μέτρηση για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Στις 8 και 9 Νοεμβρίου η διήμερη δρομική γιορτή με 73.000 συμμετοχές από όλη την υφήλιο

Λίγες μέρες έμειναν πριν από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα έχει για μία ακόμα φορά μεγάλο χορηγό τον ΟΠΑΠ!

Σπορ