ΣΤΙΒΟΣ

Εθνική Ομάδα Στίβου: Γεμάτη μετάλλια στην πιο επιτυχημένη παρουσία της στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων – Απόλυτα επιτυχημένη η συμμετοχή του ΣΕΓΑΣ στην Γερμανία με τον ΟΠΑΠ στο πλευρό του

Απόλυτα επιτυχημένη η συμμετοχή του ΣΕΓΑΣ στην Γερμανία με τον ΟΠΑΠ στο πλευρό του.
Εθνική Ομάδα Στίβου: Γεμάτη μετάλλια στην πιο επιτυχημένη παρουσία της στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων – Απόλυτα επιτυχημένη η συμμετοχή του ΣΕΓΑΣ στην Γερμανία με τον ΟΠΑΠ στο πλευρό του

Τόσα μετάλλια, τόσες επιτυχίες, τόσο ξεχωριστές προσωπικές ιστορίες. Μοναδικές για κάθε αθλητή, αλλά τόσο ενωτικές όταν γίνονται κάτω από την ελληνική σημαία.

 Ο κάθε φίλαθλος έχει τη δική του αγαπημένη στιγμή δεσίματος ή αναγνώρισης των πρωταθλητών. Άλλοι λατρεύουν το αθλητικό μεγαλείο της 38χρονης Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στο βάδην. Κάποιοι την τόσο ξεχωριστή ιστορία της Ελίνας Τζένγκο στο ακόντιο, ή τη διαχρονική σταθερότητα της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ. Πολλοί, τον μοναδικό χαρακτήρα του Μίλτου Τεντόγλου που συνδυάζεται με την τόσο σπάνια αθλητική κλάση, αλλά και την αντιμετώπιση της επιτυχίας του.

Στην 4η θέση η Ελλάδα αφήνοντας πίσω μεγάλες δυνάμεις

Η Γερμανία αποτελούσε ανέκαθεν τυχερό μέρος για τους Έλληνες αθλητές του Στίβου. Ήταν κάτι που συζητιόταν αρκετά στον ΣΕΓΑΣ πριν την έναρξη αυτού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς πριν τη φετινή διοργάνωση, η καλύτερη θέση της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό ήταν η 5η το 2002 και πάλι στο Μόναχο.

Φέτος ήρθε η 4η θέση με 5 Χρυσά Μετάλλια από Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (2), Μίλτο Τεντόγλου, Ελίνα Τζένγκο και ένα ασημένιο από την Κατερίνα Στεφανίδη. Οι μόνες χώρες που είχαν καλύτερη επίδοση από την Ελληνική αποστολή ήταν η διοργανώτρια Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία και η Ισπανία.

Ο ΟΠΑΠ, ως Mέγας Χορηγός του ΣΕΓΑΣ συγχαίρει τους Έλληνες Αθλητές για την ιστορική παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο και εύχεται κάθε επιτυχία και στις μελλοντικές τους προσπάθειες.

 

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Εκπληκτικός Καραλής και πάλι – Έχασε στο τσακ το 6.20μ. – Νίκησε στη Ρουέν με ρεκόρ μίτινγκ 6.06μ.

Εκπληκτικός Καραλής και πάλι – Έχασε στο τσακ το 6.20μ. – Νίκησε στη Ρουέν με ρεκόρ μίτινγκ 6.06μ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής λίγο έλειψε να κάνει νέο πανελλήνιο ρεκόρ στη Ρουέν, έχασε για λίγο το 6.20μ. και νίκησε με 6.06μ.

Σπορ
Στίβος: Θανάσης Ζαννιάς: Θερμά συγχαρητήρια στον Εμμανουήλ Καραλή και την προπονητική του ομάδα…

Θανάσης Ζαννιάς: Θερμά συγχαρητήρια στον Εμμανουήλ Καραλή και την προπονητική του ομάδα…

Τα θερμά συγχαρητήρια από τον Θανάση Ζαννιά στον Εμμανουήλ Καραλή για το ιστορικό άλμα στα 6,17 μ., νέο Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου

Στίβος
Στίβος: Πήγε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ο Εμμανουήλ Καραλής

Πήγε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ο Εμμανουήλ Καραλής

Το παγκόσμιο ρεκόρ δεν επέστρεψε ακόμη σε ελληνικά χέρια, όπως το 1970 με τον Χρήστο Παπανικολάου.

Στίβος
Στίβος: Απίθανος Εμμανουήλ Καραλής, έκανε 6,17 μ. και έκανε τρομερό πανελλήνιο ρεκόρ

Απίθανος Εμμανουήλ Καραλής, έκανε 6,17 μ. και έκανε τρομερό πανελλήνιο ρεκόρ

Έκανε εκπληκτικό νέο πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου στο άλμα επί κοντώ ο Καραλής.

Στίβος
Στίβος: Πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 η Ραφαηλίδου

Πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 η Ραφαηλίδου

Η Ραφαηλίδου, που προπονείται με τον πατέρα της Γιάννη, γυμνάστηκε για έναν μήνα με το γκρουπ του Καναδού Ρίτσαρντ Πάρκινσον.

Στίβος
Στίβος: Εμμανουήλ Καραλής: 5,90 μ. στο Κλερμόν Φεράν

Εμμανουήλ Καραλής: 5,90 μ. στο Κλερμόν Φεράν

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε τα 5,90 στο μίτινγκ του Κλερμόν Φεράν και κατέκτησε την τρίτη θέση πίσω από τον Μόντο Ντουπλάντις.

Στίβος
Στίβος: Πρώτο άλμα 6 μ. στον κόσμο φέτος από τον Εμμανουήλ Καραλή

Πρώτο άλμα 6 μ. στον κόσμο φέτος από τον Εμμανουήλ Καραλή

Πρόκειται για τον 14ο αγώνα της καριέρας του πάνω από τα 6,00 μ..

Στίβος
Στίβος: Η Αναστασία Μαρινάκου κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο

Η Αναστασία Μαρινάκου κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο

Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ ακολούθησε πιστά το πλάνο της, κράτησε σταθερό ρυθμό και επιτάχυνε μετά το 18ο χιλιόμετρο.

Στίβος
Στίβος: Ο Γιώργος Φρανκς έγραψε ιστορία στον κλειστό στίβο

Ο Γιώργος Φρανκς έγραψε ιστορία στον κλειστό στίβο

Το πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μ. ανοικτού στίβου ανήκει στον Δημήτρη Ρέγα με 45,11 από τον Σεπτέμβριο του 2006.

Στίβος