ΣΤΙΒΟΣ

Η Εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων!

Το Sportime έκανε συνεχές ρεπορτάζ τις τελευταίες ημέρες και δημοσιεύει την πιθανή Εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων.
Η Εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων!

Το Sportime έκανε συνεχές ρεπορτάζ τις τελευταίες ημέρες και δημοσιεύει την πιθανή Εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων.

Φυσικά η αποστολή των αθλητών και αθλητριών θα ανακοινωθεί επίσημα από τον ΣΕΓΑΣ, μετά και τη δήλωση του εθνικού προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα και την έγκριση της ΕΠΑΣ. Σύμφωνα με τις εξελίξεις φαίνεται πως αυτή θα είναι η ομάδα που θα ταξιδέψει στο Κλουζ Ναπόκα για την 1η κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων 19-20 Ιουνίου.

Στα 100μ. ο Γιάννης Νυφαντόπουλος θα είναι η επιλογή, καθώς κέρδισε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, όπως και στα 200μ. ο Γιάννης Καριοφύλλης. Ακολούθως ισχύει το ίδιο στα 400μ. για τον Μιχάλη Παππά, στα 800μ. για τον Χρήστο Κοτίτσα και στα 1.500μ. για τον Χρήστο Παπούλια. Και αν για τα 5.000μ. είναι επίσης, ξεκάθαρο με τη νίκη του Μάριου Αναγνώστου, χρειάζεται αθλητής και στα 3.000μ. και η λύση είναι ο Ανδρέας Δημητράκης, ο έμπειρος δρομέας που μπορεί να βοηθήσει την Εθνική ομάδα.

Στα 110μ. εμπόδια ο Κώστας Δουβαλίδης παίρνει αναμφισβήτητα θέση και φαίνεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ πως την επόμενη εβδομάδα θα είναι ετοιμοπόλεμος. Στα 400μ. εμπόδια η επιλογή είναι του Κώστα Νάκου, νικητή στην Πάτρα, όπως και στα 3.000μ. στιπλ του Γιώργου Σταμούλη. Στο ύψος είναι ο Κώστας Μπανιώτης, στο επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής, καθώς ο Κώστας Φιλιππίδης δεν κατέβηκε στο Πρωτάθλημα και έκλεισε ν’ αγωνιστεί στη Μαδρίτη το ερχόμενο Σάββατο 19 Ιουνίου. Στο μήκος είναι φυσικά το «βαρύ πυροβολικό», ο Μίλτος Τεντόγλου, ενώ στο τριπλούν τα προβλήματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ παραμένουν για τον Δημήτρη Τσιάμη, ενώ από την άλλη σε καλύτερη κατάσταση είναι ο Ανδρέας Πανταζής, που αναμένεται να είναι η τελική επιλογή. Στις ρίψεις κρίθηκε στο Πρωτάθλημα, με τον Κυριάκο Ζώτο στη σφαιροβολία, τον Ιάσονα Θανόπουλο στη δισκοβολία, τον Χρήστο Φραντζεσκάκη στη σφυροβολία και τον Δημήτρη Τσίτσο στον ακοντισμό.

Τέλος, σε ότι αφορά τις σκυταλοδρομίες στα 4×100μ. θα είναι σίγουρα ο Γιάννης Νυφαντόπουλος με τον Γιάννη Καριοφύλλη, αλλά από εκεί και πέρα θεωρείται δεδομένη η παρουσία του Κώστα Ζήκου και πιθανότατα θα γίνει επιλογή του Παναγιώτη Τριβυζά που έχει την εμπειρία να βοηθήσει στις αλλαγές την ομάδα. Στα 4×400μ. υπάρχουν ο Μιχάλης Παππάς με τον Κώστα Νάκο και από εκεί και πέρα η λογική με βάση τις επιδόσεις προκρίνει τον Γιάννη Ντέτσικα, τον Γιώργο Λαμπρόπουλο και τον Δημήτρη Λεβαντίνο.

Ο εθνικός προπονητής τελικά προσανατολίζεται να μπει στην ομάδα ο Σπύρος-Ηλίας Δουκατέλης.

Στις γυναίκες τώρα στα σπριντ θα αγωνιστεί η Ραφαέλα Σπανουδάκη τόσο στα 100μ. όσο και στα 200μ. και στα 400μ. η Ειρήνη Βασιλείου. Στα 800μ. τώρα ερωτηματικό είναι ποια θα επιλέξει ο εθνικός προπονητής. Πιο πιθανό είναι να μπει η Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη, που γυμνάζεται στο ΟΑΚΑ τις τελευταίες ημέρες, έχοντας επιστρέψει από τις ΗΠΑ. Έχει τρέξει δύο φορές κοντά στο 2.05.00 και είχε καλή παρουσία στις ΗΠΑ, σε σχέση με την Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, που έχει φυσικά την εμπειρία, αλλά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δεν παρουσιάστηκε δυνατή στο αγώνισμα. Στα 1.500μ. θα είναι η νικήτρια στην Πάτρα Ανθή- Κοραΐνη Κυριακοπούλου και στα 5.000μ. η Αναστασία Μαρινάκου. Στα 3.000μ. τώρα, πιο πιθανή λύση είναι της Αναστασίας Καρακατσάνη και λόγω εμπειρίας, αλλά και της σχετικά καλής της παρουσίας στην Πάτρα. Πάντως, στο αγώνισμα αναμένεται “εσωτερική” αλλαγή στο γκρουπ του Σταύρου Καρρέ, με την Καρακατσάνη να μπαίνει στα 5.000μ. και την Μαρινάκου στα 3.000μ.

Στα 100μ. εμπόδια η Ελισάβετ Πεσιρίδου, στα 400μ. εμπόδια η Δήμητρα Γναφάκη και στα 3.000μ. στιπλ η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη είναι η φυσιολογική επιλογή.

Στο ύψος είναι η Τατιάνα Γκούσιν, ενώ στο επί κοντώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Νικόλ Κυριακοπούλου προτιμάει να βάλει προπόνηση, αφού είχε μείνει πίσω και θα ακολουθήσει την ομάδα η Κλαούντια- Ελένη Πόλακ. Στο μήκος η Έφη Κολοκυθά, μετά τη νίκη της στο Πρωτάθλημα έχει τον πρώτο λόγο, ενώ από την άλλη η Βούλα Παπαχρήστου θα επικεντρωθεί στην προετοιμασία της, αφού δεν ήταν σε καλή κατάσταση ούτε στην Πάτρα. Έτσι και στο τριπλούν θα μπει η Σπυριδούλα Καρύδη που κυνηγάει και το ράνκινγκ για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη σφαίρα θα πάρει μέρος η Αναστασία Ντραγκομίροβα που ήταν δυνατή στο Πρωτάθλημα, στο δίσκο η σταθερή αξία του αγωνίσματος τα τελευταία χρόνια Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, στη σφυροβολία η νικήτρια της Πάτρας Σταματία Σκαρβέλη και στον ακοντισμό η Ελίνα Τζένγκο.

Τώρα στις σκυταλοδρομίες στα 4×100μ. είναι ήδη η Ραφαέλα Σπανουδάκη με την Ελισάβετ Πεσιρίδου και από εκεί και πέρα η λογική δείχνει την πολύ καλή φέτος Κατερίνα Δαλάκα, την Μαρία Γάτου και ίσως δοθεί ευκαιρία στην Πολυνίκη Εμμανουηλίδου που ήταν εξαιρετική στα σπριντ στο Πρωτάθλημα. Στα 4×400μ. υπάρχουν η Ειρήνη Βασιλείου με την Δήμητρα Γναφάκη και θα πλαισιώσουν και οι τρεις που ακολούθησαν την Βασιλείου στον τελικό των 400μ., Ανδριάνα Φέρρα, Κορίνα Πολίτη και Ελπίδα Καρκαλάτου.

Η Εθνική Ομάδα σύμφωνα με το Sportime

Άνδρες

100μ.: Γιάννης Νυφαντόπουλος

200μ.: Γιάννης Καριοφύλλης

400μ.: Μιχάλης Παππάς

800μ.: Χρήστος Κοτίτσας

1.500μ.: Χρήστος Παπούλιας

3.000μ.: Ανδρέας Δημητράκης

5.000μ.: Μάριος Αναγνώστου

110μ. εμπόδια: Κώστας Δουβαλίδης

400μ. εμπόδια: Κώστας Νάκος

3.000μ. στιπλ: Γιώργος Σταμούλης

Ύψος: Κώστας Μπανιώτης

Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής

Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου

Τριπλούν: Ανδρέας Πανταζής

Σφαιροβολία: Κυριάκος Ζώτος

Δισκοβολία: Ιάσονας Θανόπουλος

Σφυροβολία: Χρήστος Φραντζεσκάκης

Ακοντισμός: Δημήτρης Τσίτσος

4×100μ.: Γιάννης Νυφαντόπουλος, Κώστας Ζήκος, Γιάννης Καριοφύλλης, Παναγιώτης Τριβυζάς

4×400μ.: Μιχάλης Παππάς, Γιάννης Ντέτσικας, Γιώργος Λαμπρόπουλος, Κώστας Νάκος, Σπύρος-Ηλίας Δουκατέλης.

Γυναίκες

100μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη

200μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη

400μ.: Ειρήνη Βασιλείου

800μ.: Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη

1.500μ.: Ανθή- Κοραΐνη Κυριακοπούλου

3.000μ.: Αναστασία Μαρινάκου

5.000μ.: Αναστασία Καρακατσάνη

100μ. εμπόδια: Ελισάβετ Πεσιρίδου

400μ. εμπόδια: Δήμητρα Γναφάκη

3.000μ. στιπλ: Ισαβέλλα Κοτσαχείλη

Ύψος: Τατιάνα Γκούσιν

Επί κοντώ: Κλαούντια- Ελένη Πόλακ

Μήκος: Έφη Κολοκυθά

Τριπλούν: Σπυριδούλα Καρύδη

Σφαιροβολία: Αναστασία Ντραγκομίροβα

Δισκοβολία: Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου

Σφυροβολία: Σταματία Σκαρβέλη

Ακοντισμός: Ελίνα Τζένγκο

4×100μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη, Κατερίνα Δαλάκα, Μαρία Γάτου, Πολυνίκη Εμμανουηλίδου

4×400μ.: Ειρήνη Βασιλείου, Ανδριάνα Φέρρα, Κορίνα Πολίτη, Δήμητρα Γναφάκη, Ελπίδα Καρκαλάτου

 

 

 

 

Τόλης Λελεκίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
VIRAL: Ελατήριο εχεις στα πόδια; Το viral video που ανέβασε ο Μίλτος Τεντόγλου

Ελατήριο εχεις στα πόδια; Το viral video που ανέβασε ο Μίλτος Τεντόγλου

Το βίντεο από την προπόνηση του Μίλτου Τεντόγλου που έκανε τους πάντες να μιλούν για ελατήρια στα πόδια του

VIRAL
Media: Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται τον Εμμανουήλ Καραλή στο Ενώπιος Ενωπίω, την ερχόμενη Πέμπτη...

Media
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος κατέκτησε τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με χρόνο 2:20:10

Σπορ
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Στην παρουσίαση του 42ου ΑΜΑ (8–9/11) ανακοινώθηκαν 76.000 συμμετοχές, έργα 125 εκατ. € στο ΟΑΚΑ, το Πανελλήνιο κλειστού ξανά στο ΣΕΦ και από το 2027 στην ανακαινισμένη Παιανία.

Σπορ
Στίβος: Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Σε reunion του στίβου εξελίχθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Μαμουζέλου, Hall of Fame...

Στίβος
Media:  Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

 Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη διεξάγεται ο δρομικός αγώνας με την επωνυμία «Μαραθώνιος της Κωνσταντινούπολης» με διάρκεια «ζωής» 47 ετών!

Media
Σπορ: Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως βρήκε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο υπάλληλοί της

Σπορ
Σπορ: Το αθλητικό βιβλίο – σταθμός!

Το αθλητικό βιβλίο – σταθμός!

Ένα βιβλίο από τον Γιάννη Μαμουζέλο –τομή στην αθλητική ιστοριογραφία...

Σπορ
Σπορ: Αντίστροφη μέτρηση για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Στις 8 και 9 Νοεμβρίου η διήμερη δρομική γιορτή με 73.000 συμμετοχές από όλη την υφήλιο

Αντίστροφη μέτρηση για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Στις 8 και 9 Νοεμβρίου η διήμερη δρομική γιορτή με 73.000 συμμετοχές από όλη την υφήλιο

Λίγες μέρες έμειναν πριν από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα έχει για μία ακόμα φορά μεγάλο χορηγό τον ΟΠΑΠ!

Σπορ