ΣΤΙΒΟΣ

Λάμψη αστέρων και υπερπανσέληνος επιδόσεων στην Καλλιθέα! Όλα τα αποτελέσματα

Το 11ο Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων στην Καλλιθέα τα είχε όλα! Μεγάλα ονόματα, κορυφαίες επιδόσεις σε ένα εξαιρετικό και χορταστικό απόγευμα.
Λάμψη αστέρων και υπερπανσέληνος επιδόσεων στην Καλλιθέα! Όλα τα αποτελέσματα

Το 11ο Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων στην Καλλιθέα τα είχε όλα! Μεγάλα ονόματα, κορυφαίες επιδόσεις σε ένα εξαιρετικό και χορταστικό απόγευμα.

Η υπερπανσέληνος πέρασε… και από το Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας! Με έναν αέρινο Μίλτο Τεντόγλου, μια εντυπωσιακή Ιβάνα Σπάνοβιτς και πολλούς άλλους αθλητές και αθλήτριες που άφησαν το στίγμα τους στη φετινή διοργάνωση που διοργανώνει ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας.

 

ΜΗΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ: Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν αναμφισβήτητα το πρόσωπο των αγώνων με το τρομερό του άλμα στο μήκος στα 8,60μ. (+0,7). Μια επίδοση που τον βάζει στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Ατομικό ρεκόρ, κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο, 3η όλων των εποχών στην Ευρώπη.

Στον αγώνα δεύτερος ήταν ο Γάλλος Ζαν Πιέρ Μπερτράν με 7,95μ. (-0,6) και τρίτος ο συμπατριώτης του Γιάν Ραντριανασολό με 7,83μ. (+1,5).

ΜΗΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Η Ιβάνα Σπάνοβιτς έκανε το ξεκίνημα της και ήταν νικήτρια στο μήκος με 6,82μ. (0,0). Μια επίδοση που τη βάζει στις… ράγες για το μεγάλο της στόχο που είναι ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Πολύ καλή ήταν και η Κύπρια πρωταθλήτρια Νεκταρία Παναγή-Λουκά που ήταν δεύτερη με άλμα στα 6,43μ. (+1,1). Τρίτη ήταν η Γαλλίδα Σόου Ρογκουί με 6,32μ. (+1,5). Στην πέμπτη θέση ήταν η Βασιλική Χαϊτίδου (ΠΑΟΚ) με 6,24μ. (-0,5), η οποία έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

ΥΨΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στο ύψος γυναικών έγινε καλή μάχη με την Μαρίγια Βούκοβιτς από το Μαυροβούνιο να επικρατεί με 1,88μ., με διαφορά προσπαθειών από την Τατιάνα Γκούσιν που βρίσκει ρυθμό και είναι έτοιμη για μεγαλύτερα άλματα. Τρίτη ήταν η Ιωάννα Ζάκκα με 1,84μ.

ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Πολύ καλή ήταν στο τριπλούν η Σπυριδούλα Καρύδη που πήρε την πρώτη θέση με άλμα στα 14,19μ. (0,0). Πέτυχε ατομικό ρεκόρ και έδειξε πως πηγαίνει για ακόμη καλύτερες επιδόσεις, αφού είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Στον αγώνα δεύτερη ήταν η Τουρκάλα Τουγκμπά Ρανισμάζ με 14,04μ. (+0,1) και τρίτη η Ισραηλινή Χάνα Μινένκο με 13,81μ. (+0,7).

ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Η Κλαούντια- Ελένη Πόλακ παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και το γεγονός ότι έμεινε πίσω στην προετοιμασία της, κατάφερε να περάσει τα 4,45μ. στο επί κοντώ. Η άλτρια του Μανώλη Καραγιάννη χρειάζεται αγώνες για να βρει το ρυθμό της. Δεύτερη ήταν η Κατερίνα Βαγενά με 4,25μ. που είναι ατομικό της ρεκόρ και τρίτη ήταν η Ηρώ Βραδή με 3,90μ.

ΥΨΟΣ ΑΝΔΡΩΝ: Στο ύψος ανδρών πρώτος ήταν ο Σουηδός Φαμπιάν Ντελρίντ με 2,24μ., όσο πέρασε και ο Κύπριος Βασίλης Κωνσταντίνου, ενώ τρίτος ήταν ο Κώστας Μπανιώτης. Ο Έλληνας πρωταθλητής παρά ότι είχε μείνει εκτός για μεγάλο διάστημα και λόγω της πανδημίας με τον κορωνοϊό, ήταν καλός και έχασε στις λεπτομέρειες τα 2,24μ. Τέταρτος ήταν ο Αντώνης Μέρλος με 2,15μ., ο οποίος δοκίμασε στη συνέχεια στα 2,20μ., αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου θέλει αγώνες και είναι σε θέση μέσα στους επόμενους να πιάσει το όριο (2,16μ.) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΑΝΔΡΩΝ: Στο επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής βελτίωσε τη φετινή του επίδοση με άλμα στα 5,70μ. στο επί κοντώ, που του έδωσε την πρώτη θέση και τον έφερε δεύτερο στην Ευρώπη στην κατηγορία του, πίσω από τα 5,90μ. του Σουηδού Άρμαντ Ντουπλάντις. Πολύ καλός και ο Πέτρος Χατζίου που πήρε τη δεύτερη θέση με άλμα στα 5,55μ. που είναι ατομικό του ρεκόρ. Τρίτος ήταν ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος με 5,45μ.

ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΑΝΔΡΩΝ: Στο τριπλούν ανδρών νικητής ήταν ο Νίκος Ανδρικόπουλος με 16,15μ. (+0,8). Δεύτερος ήταν ο Δημήτρης Μονόπωλης με 16,03μ. (+0,6). και τρίτος ο Αλέξανδρος Αθανασίου με 15,31μ. (-0,4).

 

Τόλης Λελεκίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Media: Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται τον Εμμανουήλ Καραλή στο Ενώπιος Ενωπίω, την ερχόμενη Πέμπτη...

Media
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος κατέκτησε τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με χρόνο 2:20:10

Σπορ
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Στην παρουσίαση του 42ου ΑΜΑ (8–9/11) ανακοινώθηκαν 76.000 συμμετοχές, έργα 125 εκατ. € στο ΟΑΚΑ, το Πανελλήνιο κλειστού ξανά στο ΣΕΦ και από το 2027 στην ανακαινισμένη Παιανία.

Σπορ
Στίβος: Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Σε reunion του στίβου εξελίχθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Μαμουζέλου, Hall of Fame...

Στίβος
Media:  Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

 Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη διεξάγεται ο δρομικός αγώνας με την επωνυμία «Μαραθώνιος της Κωνσταντινούπολης» με διάρκεια «ζωής» 47 ετών!

Media
Σπορ: Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως βρήκε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο υπάλληλοί της

Σπορ
Σπορ: Το αθλητικό βιβλίο – σταθμός!

Το αθλητικό βιβλίο – σταθμός!

Ένα βιβλίο από τον Γιάννη Μαμουζέλο –τομή στην αθλητική ιστοριογραφία...

Σπορ
Σπορ: Αντίστροφη μέτρηση για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Στις 8 και 9 Νοεμβρίου η διήμερη δρομική γιορτή με 73.000 συμμετοχές από όλη την υφήλιο

Αντίστροφη μέτρηση για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Στις 8 και 9 Νοεμβρίου η διήμερη δρομική γιορτή με 73.000 συμμετοχές από όλη την υφήλιο

Λίγες μέρες έμειναν πριν από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα έχει για μία ακόμα φορά μεγάλο χορηγό τον ΟΠΑΠ!

Σπορ
Στίβος: Ελίνα Τζένγκο: Το πάλεψε για μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κατέλαβε την 5η θέση

Ελίνα Τζένγκο: Το πάλεψε για μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κατέλαβε την 5η θέση

Η Ελίνα Τζένγκο έκανε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του ακοντισμού, το πάλεψε για μετάλλιο και τελικά πήρε την 5η θέση

Στίβος