ΣΤΙΒΟΣ

Ντροπή! Διαλύεται το ταρτάν στο στάδιο Ελευθερίας στο Ηράκλειο

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε η ανακατασκευή του σταδίου «Ελευθερίας» στο Ηράκλειο Κρήτης και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο.
Ντροπή! Διαλύεται το ταρτάν στο στάδιο Ελευθερίας στο Ηράκλειο

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε η ανακατασκευή του σταδίου «Ελευθερίας» στο Ηράκλειο Κρήτης και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο.

Εκείνη την εποχή ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την επιθεώρηση που πραγματοποίησε.

Ανέφερε μεταξύ άλλων με μήνυμά του στα social media: «Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά: Αυτές απομένουν, αφού ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του ταρτάν…». Και κατέληγε: «Πλήρως ανακαινισμένο «στολίδι», θα διεκδικεί για να φιλοξενεί & μεγάλες διοργανώσεις».

Μόνο που η αντικατάσταση του ταρτάν, μόλις οκτώ μήνες μετά, έχει μετατραπεί σε φιάσκο! Και το «στολίδι» σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να φιλοξενήσει διοργανώσεις, αλλά ακόμη και η καθημερινή προπόνηση των αθλητών εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Φουσκώματα, σκισίματα, κακοτεχνίες. Πρόκειται άραγε για αστοχία υλικού; Ή λόγω του ότι οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν Σεπτέμβριο; Όπως και να έχει, είναι κρίμα να γίνεται μια προσπάθεια και να έχει τέτοια κατάληξη. Πολύ σωστά ο υφυπουργός Αθλητισμού έγραψε τα παραπάνω, στην περίπτωση όμως που το έργο είχε παραδοθεί άρτιο. Δυστυχώς η κατάσταση είναι διαφορετική και το βίωσαν πολλοί Έλληνες πρωταθλητές και προπονητές που είχαν πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο προετοιμασίας του και έφυγαν απογοητευμένοι. Το ταρτάν, ειδικά μετά 200μ. και ως τα 400μ., είναι σκισμένο και φουσκωμένο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Sportime. Επίσης, είναι επικίνδυνο στα άλματα και στο χώρο του ακοντίου. Παράγοντες της περιοχής δήλωσαν πως πολλές φορές όταν αθλητές κάνουν σπριντ, φεύγουν από πίσω τους κομμάτια του ταρτάν!

Μπορεί να έγινε αίθουσα βαρών, κερκίδες, γενικά ο εξωραϊσμός των εγκαταστάσεων, αλλά το ταρτάν κινδυνεύει να καταστραφεί ολοσχερώς; Η διοικούσα επιτροπή μάλιστα, δεν θέλει να παραλάβει το στάδιο, λόγω των κακοτεχνιών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προκρίνεται η λύση να διορθωθούν τα σημεία όπου παρουσιάζεται το πρόβλημα και όχι να γίνει αντικατάσταση όλου του ταρτάν. Μια αμφισβητούμενη λύση, καθώς κάποιοι ειδικοί τονίζουν κατηγορηματικά ότι με «μπαλώματα» υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί λόγω πυκνότητας υλικού ή με συμπτώματα ύψους.

Μέσα σε όλα αυτά οι σύλλογοι, που επλήγησαν με την πανδημία με τον κορωνοϊό, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν πλήρως την εγκατάσταση, τώρα που λειτουργούν και πάλι.

Μήπως θα έπρεπε ο υφυπουργός και οι τοπικές Αρχές να επιληφθούν άμεσα του θέματος.

 

Η μακέτα του σταδίου, όπως ήταν να γίνει με την ανακατασκευή του ταρτάν

Πως έχει μετατραπεί το ταρτάν!

Τόλης Λελεκίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Media: Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται τον Εμμανουήλ Καραλή στο Ενώπιος Ενωπίω, την ερχόμενη Πέμπτη...

Media
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος κατέκτησε τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με χρόνο 2:20:10

Σπορ
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Στην παρουσίαση του 42ου ΑΜΑ (8–9/11) ανακοινώθηκαν 76.000 συμμετοχές, έργα 125 εκατ. € στο ΟΑΚΑ, το Πανελλήνιο κλειστού ξανά στο ΣΕΦ και από το 2027 στην ανακαινισμένη Παιανία.

Σπορ
Στίβος: Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Σε reunion του στίβου εξελίχθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Μαμουζέλου, Hall of Fame...

Στίβος
Media:  Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

 Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη διεξάγεται ο δρομικός αγώνας με την επωνυμία «Μαραθώνιος της Κωνσταντινούπολης» με διάρκεια «ζωής» 47 ετών!

Media
Σπορ: Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως βρήκε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο υπάλληλοί της

Σπορ
Σπορ: Το αθλητικό βιβλίο – σταθμός!

Το αθλητικό βιβλίο – σταθμός!

Ένα βιβλίο από τον Γιάννη Μαμουζέλο –τομή στην αθλητική ιστοριογραφία...

Σπορ
Σπορ: Αντίστροφη μέτρηση για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Στις 8 και 9 Νοεμβρίου η διήμερη δρομική γιορτή με 73.000 συμμετοχές από όλη την υφήλιο

Αντίστροφη μέτρηση για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Στις 8 και 9 Νοεμβρίου η διήμερη δρομική γιορτή με 73.000 συμμετοχές από όλη την υφήλιο

Λίγες μέρες έμειναν πριν από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα έχει για μία ακόμα φορά μεγάλο χορηγό τον ΟΠΑΠ!

Σπορ
Στίβος: Ελίνα Τζένγκο: Το πάλεψε για μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κατέλαβε την 5η θέση

Ελίνα Τζένγκο: Το πάλεψε για μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κατέλαβε την 5η θέση

Η Ελίνα Τζένγκο έκανε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του ακοντισμού, το πάλεψε για μετάλλιο και τελικά πήρε την 5η θέση

Στίβος