ΣΤΙΒΟΣ

Ο Τεντόγλου στα 16.04μ., η Παπαχρήστου στα 6.65μ.

Ο Τεντόγλου στο τριπλούν και η Παπαχρήστου στα μήκος, έκαναν πρεμιέρα από το διασυλλογικό πρωτάθλημα
Ο Τεντόγλου στα 16.04μ., η Παπαχρήστου στα 6.65μ.

Το διασυλλογικό πρωτάθλημα πάντα δίνει την ευκαιρία για δοκιμές και αυτό έκαναν ο Μίλτος Τεντόγλου και η Βούλα Παπαχρήστου στον Άγιο Κοσμά.

Ο Τεντόγλου, πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος τόσο στον ανοιχτό, όσο και στον κλειστό στίβο, άρχισε τη σεζόν με τριπλούν.

Μπορεί να μην είχε το ρυθμό που θα ήθελε και να έκανε κάποια τεχνικά λάθη, ωστόσο δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να ξεπεράσει τα 16,00 μέτρα.

Ήταν άκυρος στο πρώτο άλμα, πέτυχε 15,77 μ. (4,9 μ./δ.) στο δεύτερο και στο τρίτο και τελευταίο του άλμα στον αγώνα σημείωσε 16,04 μ. (4,1μ/δ.), πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ.

«Δεν έχω βρει ακόμη το ρυθμό που χρειάζεται. Για την ώρα επιστρέφω στο βασικό μου αγώνα και θα δούμε πότε θα γίνει η επόμενη εμφάνισή μου στο τριπλούν”, είπε ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι.

Ο Τεντόγλου την ερχόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει στο βασικό του αγώνισμα, το μήκος, προκειμένου να αγωνιστεί στα «Βεργώτεια» κι έπειτα θα πάρει μέρος στο Diamond League της Σανγκάη (18/5).

Την δεύτερη θέση στον σημερινό αγώνα κατέλαβε ο Νίκος Καψής (ΑΕΚ) με 15,68 μ. (6,4) και την τρίτη ο Θοδωρής Ζιντζόβας (ΓΣ Κηφισιάς) με 15,42 μ. (3,4).

Με τη σειρά της η Βούλα Παπαχρήστου  άρχισε τη σεζόν με μήκος, κάτι που συνηθίζει να κάνει.

Η «ασημένια» στο πρωτάθλημα Ευρώπης στο τριπλούν, τον Μάρτιο στη Γλασκώβη, αγωνίστηκε στο μήκος στο διασυλλογικό πρωτάθλημα, δοκιμάζοντας δύο άλματα, με το δεύτερο να είναι και καλύτερο στα 6.65μ (4.7 μ/δ.).

Ο δυνατός άνεμος ταλαιπώρησε το σύνολο των αθλητών που μετείχαν στους αγώνες. Στα 100 μ. των γυναικών η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) ήταν νικήτρια με 12.10 (-1,7), με την Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) να ακολουθεί με 12.19.

Στα 400 μ. η Άννα Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) τερμάτισε σε 56.47 και κατάφερε να κρατηθεί στα τελευταία 100 μ. παρά το γεγονός ότι πέρασε ιδιαίτερα γρήγορα το πρώτο 200άρι και είχε μεταξύ άλλων να αντιμετωπίσει και τον δυνατό αντίθετο άνεμο.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Άννα Κίαφια (ΓΣ Κηφισιάς) που τερμάτισε οριακά δεύτερη με 56.92 και αφήσει καλές εντυπώσεις ενόψει της συνέχειας.

Στα 400 μ. των Ανδρών, γρηγορότερος όλων ήταν ο Γιάννης Λογοθέτης (ΓΣ Κηφισιάς) με 48.81, ενώ ακολούθησε πίσω του, ο Εράλντο Κεραμάς (ΓΣ Ηλιούπολης) με 49.65.

Στα 1.500 μ. ο Χρήστος Κοτίτσας (ΓΣ Κηφισιάς) μπήκε πρώτος στην τελική ευθεία, ωστόσο ο Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ) είχε περισσότερες δυνάμεις και πήρε τελικά τη νίκη με 4.07.51, έναντι του 4.07.80 του συναθλητή του.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη με 4.34.01, με την Ελένη Λευκοπούλου (ΓΣ Γλυφάδας) να την ακολουθεί με 4.43.19.

Στη δισκοβολία καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Ιάσωνας Θανόπουλος (ΑΟ Κάλλιστος), που είχε καλύτερη βολή στα 56,68 μέτρα.

 

 

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Media: Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται τον Εμμανουήλ Καραλή στο Ενώπιος Ενωπίω, την ερχόμενη Πέμπτη...

Media
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος κατέκτησε τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με χρόνο 2:20:10

Σπορ
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Στην παρουσίαση του 42ου ΑΜΑ (8–9/11) ανακοινώθηκαν 76.000 συμμετοχές, έργα 125 εκατ. € στο ΟΑΚΑ, το Πανελλήνιο κλειστού ξανά στο ΣΕΦ και από το 2027 στην ανακαινισμένη Παιανία.

Σπορ
Στίβος: Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Σε reunion του στίβου εξελίχθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Μαμουζέλου, Hall of Fame...

Στίβος
Media:  Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

 Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη διεξάγεται ο δρομικός αγώνας με την επωνυμία «Μαραθώνιος της Κωνσταντινούπολης» με διάρκεια «ζωής» 47 ετών!

Media
Σπορ: Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως βρήκε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο υπάλληλοί της

Σπορ
Σπορ: Το αθλητικό βιβλίο – σταθμός!

Το αθλητικό βιβλίο – σταθμός!

Ένα βιβλίο από τον Γιάννη Μαμουζέλο –τομή στην αθλητική ιστοριογραφία...

Σπορ
Σπορ: Αντίστροφη μέτρηση για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Στις 8 και 9 Νοεμβρίου η διήμερη δρομική γιορτή με 73.000 συμμετοχές από όλη την υφήλιο

Αντίστροφη μέτρηση για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Στις 8 και 9 Νοεμβρίου η διήμερη δρομική γιορτή με 73.000 συμμετοχές από όλη την υφήλιο

Λίγες μέρες έμειναν πριν από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα έχει για μία ακόμα φορά μεγάλο χορηγό τον ΟΠΑΠ!

Σπορ
Στίβος: Ελίνα Τζένγκο: Το πάλεψε για μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κατέλαβε την 5η θέση

Ελίνα Τζένγκο: Το πάλεψε για μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κατέλαβε την 5η θέση

Η Ελίνα Τζένγκο έκανε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του ακοντισμού, το πάλεψε για μετάλλιο και τελικά πήρε την 5η θέση

Στίβος