ΣΤΙΒΟΣ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου: Ρεκόρ, ανατροπές και δυνατές κούρσες στο Πανθεσσαλικό – Η επίδοση της Καλλιμογιάννη!

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο γράφτηκε αθλητική ιστορία: από το 6.08μ. του Καραλή μέχρι τις συγκινητικές νίκες στα 400μ. και τις ανατροπές στη σφύρα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου 2025 τα είχε όλα.
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου: Ρεκόρ, ανατροπές και δυνατές κούρσες στο Πανθεσσαλικό – Η επίδοση της Καλλιμογιάννη!

Το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων για το άλμα του Εμμανουήλ Καραλή. Ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής πέταξε στα 6.08 μέτρα, σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ και ανεβαίνοντας στην 4η θέση όλων των εποχών παγκοσμίως στο επί κοντώ.

Ο Καραλής ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5.65μ. και, με χαρακτηριστική ευκολία, έφτασε σε μια από τις μεγαλύτερες επιδόσεις στην ιστορία του ελληνικού στίβου.

Ρεκόρ Κ23 από την Καλλιμογιάννη στα 3.000μ. στιπλ

Με σπουδαία εμφάνιση στα 3.000μ. στιπλ, η Βασιλική Καλλιμογιάννη κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 με χρόνο 9:51.12, σπάζοντας το παλιό ρεκόρ της Αθηνάς Κοΐνη (9:54.27 από το 2013).

Υπό την καθοδήγηση του Ιάσονα Ιωαννίδη και έπειτα από μια σεζόν γεμάτη δυσκολίες, η νεαρή αθλήτρια έδειξε ψυχική δύναμη και έγραψε το όνομά της στην ιστορία του αγωνίσματος.

 

Φέρρα και Σιμόνι: Πρώτοι τίτλοι στα 400μ.

Στην πρώτη μέρα των αγώνων, ξεχώρισαν οι Ανδριάννα Φέρρα και Γιάννης Σιμόνι, που κατέκτησαν για πρώτη φορά στην καριέρα τους το χρυσό στα 400 μέτρα. Η 37χρονη Φέρρα, με χρόνο 53.67, πέτυχε μια νίκη με ισχυρό συμβολισμό, κλείνοντας έναν προσωπικό κύκλο προσπαθειών με συγκίνηση.

Στην ίδια κούρσα, η Γεωργία Παραστατίδου πέτυχε εξαιρετικό ατομικό ρεκόρ (54.03) και πήρε το ασημένιο, ενώ τρίτη ήταν η Αναστασία Ράπτη (54.12).

Δυνατές μάχες σε σπριντ και ρίψεις

Στα 100μ. γυναικών, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου επιβεβαίωσε την εξαιρετική της κατάσταση, κερδίζοντας με 11.36, κόντρα σε αντίθετο άνεμο. Τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν οι Σπανουδάκη (11.41) και Τσουκαλά (11.49) αντίστοιχα, σε μια από τις πιο γρήγορες κούρσες της διοργάνωσης.

Στους άνδρες, τη νίκη στα 100μ. πήρε ο Γκαραγκάνης, ενώ στις ρίψεις σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις: ο Χρήστος Φραντζεσκάκης επικράτησε με ανατροπή στη σφυροβολία, ενώ στη σφαίρα ο Γεννίκης κέρδισε με σχετική άνεση.

Συγκίνηση και μονομαχίες μέχρι το τέλος – Στα μπαράζ η Δόση την Γκούσιν

Στο άλμα εις ύψος, η Παναγιώτα Δόση επικράτησε μετά από δραματικό μπαράζ, επιβεβαιώνοντας την εμπειρία και τη σταθερότητά της, ενώ στα 3.000μ. στιπλ ανδρών, ο Γιώργος Σταμούλης έκανε δυναμική επιστροφή, φτάνοντας στη νίκη με σταθερό ρυθμό.

Κωνσταντίνος Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Media: Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται τον Εμμανουήλ Καραλή στο Ενώπιος Ενωπίω, την ερχόμενη Πέμπτη...

Media
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος κατέκτησε τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με χρόνο 2:20:10

Σπορ
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Στην παρουσίαση του 42ου ΑΜΑ (8–9/11) ανακοινώθηκαν 76.000 συμμετοχές, έργα 125 εκατ. € στο ΟΑΚΑ, το Πανελλήνιο κλειστού ξανά στο ΣΕΦ και από το 2027 στην ανακαινισμένη Παιανία.

Σπορ
Στίβος: Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Σε reunion του στίβου εξελίχθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Μαμουζέλου, Hall of Fame...

Στίβος
Media:  Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

 Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη διεξάγεται ο δρομικός αγώνας με την επωνυμία «Μαραθώνιος της Κωνσταντινούπολης» με διάρκεια «ζωής» 47 ετών!

Media
Σπορ: Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως βρήκε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο υπάλληλοί της

Σπορ
Σπορ: Το αθλητικό βιβλίο – σταθμός!

Το αθλητικό βιβλίο – σταθμός!

Ένα βιβλίο από τον Γιάννη Μαμουζέλο –τομή στην αθλητική ιστοριογραφία...

Σπορ
Σπορ: Αντίστροφη μέτρηση για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Στις 8 και 9 Νοεμβρίου η διήμερη δρομική γιορτή με 73.000 συμμετοχές από όλη την υφήλιο

Αντίστροφη μέτρηση για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Στις 8 και 9 Νοεμβρίου η διήμερη δρομική γιορτή με 73.000 συμμετοχές από όλη την υφήλιο

Λίγες μέρες έμειναν πριν από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα έχει για μία ακόμα φορά μεγάλο χορηγό τον ΟΠΑΠ!

Σπορ
Στίβος: Ελίνα Τζένγκο: Το πάλεψε για μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κατέλαβε την 5η θέση

Ελίνα Τζένγκο: Το πάλεψε για μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κατέλαβε την 5η θέση

Η Ελίνα Τζένγκο έκανε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του ακοντισμού, το πάλεψε για μετάλλιο και τελικά πήρε την 5η θέση

Στίβος