ΣΤΙΒΟΣ

Συγκλονίζει ο Μάικλ Τζόνσον: «Έπρεπε να μάθω να περπατάω ξανά»

Ο Μάικλ Τζόνσον, ο θρύλος του στίβου, μίλησε για τις οδυνηρές στιγμές που πέρασε μετά το εγκεφαλικό που υπέστη και κόντεψε να κοστίσει τη ζωή του.
Συγκλονίζει ο Μάικλ Τζόνσον: «Έπρεπε να μάθω να περπατάω ξανά»

Για τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του και το εγκεφαλικό που λίγο έλειψε να του στοιχίσει, ακόμη και τη ζωή του, μίλησε ο Μάικλ Τόνσον στην εφημερίδα «Marca». Ο θρυλικός «πάπιας» που κρατούσε το παγκόσμιο ρεκόρ στγα 200μ. έως ότου εμφανιστεί το φαινόμενο «Γιουσέιν Μπολτ», αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που πέρασε και το πόσο τυχερός που αισθάνεται καθώς πλέον είναι καλά.

«Ξέρετε, είμαι τυχερός τύπος. Και το λέω, παρά το εγκεφαλικό, είμαι τυχερός γιατί κάτι με οδήγησε να πάω στο νοσοκομείο αμέσως. Μιάμιση ώρα αργότερα και πιθανότατα δεν θα είχα περπατήσει ξανά. Είμαι καλά, επανήλθα πλήρως, ευτυχώς. Ήταν μια μακρά περίοδος, αλλά έχει τελειώσει», είπε αρχικά ο Μάικλ Τζόνσον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαν σήμερα (16/2) το 1992: Οι Λέικερς αποσύρουν τη φανέλα του Μάτζικ (vid)

Αυτό το επεισόδιο σίγουρα όμως άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη ζωή. Συνέβη τον Αύγουστο του 2018, στο σπίτι του στην Καλιφόρνια, ενώ γυμναζόταν στο σπίτι του. Πήγε στο κέντρο της UCLA στη Σάντα Μόνικα. Η αξονική τομογραφία έδειξε ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Όταν μου το είπαν, αισθανόμουν ακόμη και… θυμωμένος, ας πούμε ότι ποτέ δεν περίμενα ότι ένας υγιής αθλητής όπως εγώ, που φροντίζει τον εαυτό του, θα μπορούσε να του συμβεί αυτό. Έπρεπε να μάθω να περπατάω ξανά, να μάθω να τρέχω, να αποκτήσω σταθερότητα. Μπορεί να ειπωθεί ότι μοιάζει με την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι κάτι που κάνεις καθημερινά. Με αυτή την έννοια, η γνώση της διαδικασίας για την επίτευξη ενός στόχου, από έναν ελίτ αθλητή, ήταν ένα πλεονέκτημα για μένα», ήταν τα λόγια του τέσσερις φορές χρυσού Ολυμπιονίκη και οκτώ φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Τζόνσον.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

#Tags

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στίβος: Η Ολυμπιονίκης ShaCarri Richardson συνελήφθη στη Φλόριντα για επικίνδυνη υπερβολική ταχύτητα

Η Ολυμπιονίκης ShaCarri Richardson συνελήφθη στη Φλόριντα για επικίνδυνη υπερβολική ταχύτητα

Η ShaCarri Richardson συνελήφθη στη Φλόριντα μετά από καταγραφή πάνω από 100 μίλια την ώρα με τις αρχές να μιλούν για επικίνδυνο τρόπο οδήγησης και νέα αυστηρή νομοθεσία

Στίβος
Στίβος: ΣΕΓΑΣ: Κάλεσμα σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 21 Μαρτίου

ΣΕΓΑΣ: Κάλεσμα σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 21 Μαρτίου

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την ημερομηνία και τα θέματα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των σωματείων μελών του.

Στίβος
VIRAL: Ελατήριο εχεις στα πόδια; Το viral video που ανέβασε ο Μίλτος Τεντόγλου

Ελατήριο εχεις στα πόδια; Το viral video που ανέβασε ο Μίλτος Τεντόγλου

Το βίντεο από την προπόνηση του Μίλτου Τεντόγλου που έκανε τους πάντες να μιλούν για ελατήρια στα πόδια του

VIRAL
Media: Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται τον Εμμανουήλ Καραλή στο Ενώπιος Ενωπίω, την ερχόμενη Πέμπτη...

Media
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος κατέκτησε τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με χρόνο 2:20:10

Σπορ
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Στην παρουσίαση του 42ου ΑΜΑ (8–9/11) ανακοινώθηκαν 76.000 συμμετοχές, έργα 125 εκατ. € στο ΟΑΚΑ, το Πανελλήνιο κλειστού ξανά στο ΣΕΦ και από το 2027 στην ανακαινισμένη Παιανία.

Σπορ
Στίβος: Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Σε reunion του στίβου εξελίχθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Μαμουζέλου, Hall of Fame...

Στίβος
Media:  Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

 Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη διεξάγεται ο δρομικός αγώνας με την επωνυμία «Μαραθώνιος της Κωνσταντινούπολης» με διάρκεια «ζωής» 47 ετών!

Media
Σπορ: Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως βρήκε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο υπάλληλοί της

Σπορ