ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Τα είπαν οι προπονητές των ρίψεων! Ρίψεις στην Κρήτη και αναβάθμιση στα Σπανίδεια

Στη διάρκεια της συζήτησης του τομέα ρίψεων έγινε πρόταση για να γίνει το Χειμερινό Ρίψεων στην Κρήτη και να αναβαθμιστεί το μίτινγκ Σπανίδεια.
Στίβος: Τα είπαν οι προπονητές των ρίψεων! Ρίψεις στην Κρήτη και αναβάθμιση στα Σπανίδεια

Η ανάγκη για συνεργασία και εμπιστοσύνη ανάμεσα στους τεχνικούς ήταν από τα βασικά θέματα στη διαδικτυακή συγκέντρωση του τομέα ρίψεων.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση για τα θέματα που αφορούν στα αγωνίσματα ρίψεων.

Ο τομεάρχης ρίψεων Χρήστος Παπαδόπουλος ανέλυσε στους τεχνικούς την πρόθεση της Ομοσπονδίας για αναβάθμιση των αγωνισμάτων ρίψεων, μέσα από τους αγώνες και τα προπονητικά καμπ. Θέση που υποστήριξε και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης, ο οποίος συμμετείχε στη διαδικασία και συζήτησε με τους τεχνικούς.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε γνωστό πως υπάρχει πρόθεση το φετινό Χειμερινό Ρίψεων να διεξαχθεί στην Κρήτη, προκειμένου οι καιρικές συνθήκες να είναι ευνοϊκότερες από ότι στη Βόρεια Ελλάδα και παράλληλα να αναβαθμιστεί ο αγώνας ρίψεων «Κώστας Σπανίδης», που γίνεται την άνοιξη στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και οι προπονητικές συναντήσεις, με την πρώτη να διεξάγεται αρχές Ιανουαρίου στην Κύπρο. Τα γκρουπ των Μποτσκαριώβ, Παπαμαρκάκη και Μπαρλή θα βρίσκονται το ίδιο διάστημα στη Λευκωσία. Έτσι θα υπάρχει μια πρώτη ευκαιρία για κοινή προπονητική συγκέντρωση, στην οποία είναι πιθανό να συμμετάσχουν κι άλλα γκρουπ. Το παρών θα δώσει και ο τομεάρχης ρίψεων. Το επόμενο καμπ θα γίνει στην Τρίπολη, μία εβδομάδα πριν το Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος».

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στα αντανακλαστικά που έδειξε η ομοσπονδία όταν έγινε αίτημα για την αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τις ρίψεις. Η συγκέντρωση των τεχνικών έγινε λίγες μόλις ημέρες από τον θάνατο του προπονητή Γιάννη Φραγκογλου και δεν ήταν δυνατό να μην υπάρξει σχετική αναφορά στην απώλεια του. Τόσο ο τομεάρχης, όσο και ο τεχνικός διευθυντής Χρήστος Μελέτογλου τόνισαν την ανάγκη οι προπονητές να στηρίξουν, αν τους ζητηθεί, τον νέο τεχνικό που θα αναλάβει το γκρουπ των ριπτών που είχε ο Φράγκογλου στις Σέρρες και τους ίδιους τους αθλητές. «Είναι σημαντικό να έχουμε τα τηλέφωνα μας ανοιχτά και να δείξουμε τη συμπαράσταση μας», είπε χαρακτηριστικά ο Παπαδόπουλος.

Ο τεχνικός διευθυντής ενημέρωσε τους προπονητές πως σε περίπτωση που η Ομοσπονδία έχει δυνατότητα να αναβαθμίσει στην WA κάποιους από τους αγώνες της για το 2022 θα προτείνει μεταξύ άλλων δύο ριπτικές διοργανώσεις, προκειμένου να ανέβει και η βαθμολογία τους στο σύστημα ράνκινγκ.

«Στόχος μας είναι στις συναντήσεις αυτές να μετέχουν σταδιακά και σωματειακοί προπονητές που έχουν δίνει το έργο τους και είναι πιθανό να αποτελέσουν τους επόμενους ομοσπονδιακούς. Θεωρώ πως χρέος μας είναι να ετοιμάσουμε και τη νέα γενιά προπονητών», κατέληξε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στη συγκέντρωση με τους τεχνικούς.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Adam Nurkiewicz

 

Τόλης Λελεκίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στίβος: Η Σπανουδάκη 7.28 και τελικός στο Βελιγράδι

Η Σπανουδάκη 7.28 και τελικός στο Βελιγράδι

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη έτρεξε 7.28 στα 60 μ. στο Βελιγράδι, προκρίθηκε στον τελικό και τερμάτισε έβδομη με 7.29.

Στίβος
Στίβος: Ο Τεντόγλου με 8,27 μ. έδωσε μάχη μέχρι το τέλος

Ο Τεντόγλου με 8,27 μ. έδωσε μάχη μέχρι το τέλος

Ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε ότι ανεβάζει στροφές στη σεζόν κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο μίτινγκ του Βελιγραδίου με άλμα στα 8,27 μέτρα.

Στίβος
Στίβος: Ο Μέρλος την έβδομη θέση στο μίτινγκ Τρίνετς με άλμα 2,21 μ.

Ο Μέρλος την έβδομη θέση στο μίτινγκ Τρίνετς με άλμα 2,21 μ.

Ο Αντώνης Μέρλος κατέλαβε την έβδομη θέση στο μίτινγκ άλματος εις ύψος στο Τρίνετς με καλύτερο άλμα στα 2 21 μ δείχνοντας σταθερότητα.

Στίβος
Στίβος: Τα όρια και οι προϋποθέσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τόρουν

Τα όρια και οι προϋποθέσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τόρουν

Ανακοινώθηκαν τα όρια και οι προϋποθέσεις πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τόρουν και ο τρόπος συμμετοχής των αθλητών.

Στίβος
Must Read: Τι είναι αυτό το μαύρο πράγμα στα χέρια των αθλητών στο επί κοντώ

Τι είναι αυτό το μαύρο πράγμα στα χέρια των αθλητών στο επί κοντώ

Στο επί κοντώ οι λεπτομέρειες παίζουν τεράστιο ρόλο.. Τι είναι όμως αυτό το μαύρο πράγμα που βάζουν οι αθλητές στα χέρια τους;

Must Read
Must Read: PLAYER SPOTLIGHT: Σπύρος Τσεκούρας | Ο άνθρωπος γέφυρα ανάμεσα στα μεγάλα ελληνικά brands και τον στίβο

PLAYER SPOTLIGHT: Σπύρος Τσεκούρας | Ο άνθρωπος γέφυρα ανάμεσα στα μεγάλα ελληνικά brands και τον στίβο

Ένας δρομέας με καθημερινή δουλειά, δυνατή παρουσία στα social media και στιβιστικό κοινό που τον ακολουθεί για την αυθεντικότητα του..

Must Read
Στίβος: Η Ολυμπιονίκης ShaCarri Richardson συνελήφθη στη Φλόριντα για επικίνδυνη υπερβολική ταχύτητα

Η Ολυμπιονίκης ShaCarri Richardson συνελήφθη στη Φλόριντα για επικίνδυνη υπερβολική ταχύτητα

Η ShaCarri Richardson συνελήφθη στη Φλόριντα μετά από καταγραφή πάνω από 100 μίλια την ώρα με τις αρχές να μιλούν για επικίνδυνο τρόπο οδήγησης και νέα αυστηρή νομοθεσία

Στίβος
Στίβος: ΣΕΓΑΣ: Κάλεσμα σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 21 Μαρτίου

ΣΕΓΑΣ: Κάλεσμα σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 21 Μαρτίου

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την ημερομηνία και τα θέματα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των σωματείων μελών του.

Στίβος
VIRAL: Ελατήριο εχεις στα πόδια; Το viral video που ανέβασε ο Μίλτος Τεντόγλου

Ελατήριο εχεις στα πόδια; Το viral video που ανέβασε ο Μίλτος Τεντόγλου

Το βίντεο από την προπόνηση του Μίλτου Τεντόγλου που έκανε τους πάντες να μιλούν για ελατήρια στα πόδια του

VIRAL