ΣΤΙΒΟΣ

Τα Παπαφλέσσεια επιστρέφουν αναβαθμισμένα

Η υπογραφή της σύμβασης για τα Παπαφλέσσεια εγκρίθηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ.
Τα Παπαφλέσσεια επιστρέφουν αναβαθμισμένα

Ένα από τα πιο ιστορικά ελληνικά μίτινγκ, τα Παπαφλέσσεια, αναμένεται να επιστρέψει του χρόνου δυνατά στο ελληνικό και ευρωπαϊκό καλεντάρι.

Η Προγραμματική Σύμβαση Περιφέρειας Πελοποννήσου, Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, Δήμου Καλαμάτας, Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Μεσσηνιακού Αθλητικού Συλλόγου και ΣΕΓΑΣ θα δώσουν στα Παπαφλέσσεια την ώθηση που χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει από την επόμενη κιόλας χρονιά να ενταχθεί στο καλεντάρι και να αποτελέσει πόλο έλξης κορυφαίων Ελλήνων και ξένων αθλητών και αθλητριών.

Η ιστορική διοργάνωση αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια μια σειρά από προβλήματα τα οποία αναμένεται να ξεπεραστούν με την υπογραφή της σύμβασης, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ στη διάρκεια της συνεδρίασής του τη Δευτέρα.

Τα Παπαφλέσσεια είναι ένας καταξιωμένος αθλητισμός θεσμός, που χαρακτηρίζεται για τη διαχρονική του συμβολή στην ανάπτυξη του ελληνικού στίβου και του αθλητισμού της ευρύτερης περιοχής.

 

 

Τόλης Λελεκίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στίβος: Πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 η Ραφαηλίδου

Πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 η Ραφαηλίδου

Η Ραφαηλίδου, που προπονείται με τον πατέρα της Γιάννη, γυμνάστηκε για έναν μήνα με το γκρουπ του Καναδού Ρίτσαρντ Πάρκινσον.

Στίβος
Στίβος: Εμμανουήλ Καραλής: 5,90 μ. στο Κλερμόν Φεράν

Εμμανουήλ Καραλής: 5,90 μ. στο Κλερμόν Φεράν

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε τα 5,90 στο μίτινγκ του Κλερμόν Φεράν και κατέκτησε την τρίτη θέση πίσω από τον Μόντο Ντουπλάντις.

Στίβος
Στίβος: Πρώτο άλμα 6 μ. στον κόσμο φέτος από τον Εμμανουήλ Καραλή

Πρώτο άλμα 6 μ. στον κόσμο φέτος από τον Εμμανουήλ Καραλή

Πρόκειται για τον 14ο αγώνα της καριέρας του πάνω από τα 6,00 μ..

Στίβος
Στίβος: Η Αναστασία Μαρινάκου κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο

Η Αναστασία Μαρινάκου κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο

Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ ακολούθησε πιστά το πλάνο της, κράτησε σταθερό ρυθμό και επιτάχυνε μετά το 18ο χιλιόμετρο.

Στίβος
Στίβος: Ο Γιώργος Φρανκς έγραψε ιστορία στον κλειστό στίβο

Ο Γιώργος Φρανκς έγραψε ιστορία στον κλειστό στίβο

Το πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μ. ανοικτού στίβου ανήκει στον Δημήτρη Ρέγα με 45,11 από τον Σεπτέμβριο του 2006.

Στίβος
Στίβος: Έβελυν Μητροπούλου και η Ναταλία Μπέση έκλεψαν την παράσταση στο μήκος

Έβελυν Μητροπούλου και η Ναταλία Μπέση έκλεψαν την παράσταση στο μήκος

Η Μητροπούλου σημείωσε 6,25 μ. και κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20, βελτιώνοντας το 6,21 μ. που είχε πετύχει στα τέλη Ιανουαρίου.

Στίβος
Στίβος: Ρούσσου: Πανελλήνιο ρεκόρ στα 1.500 μέτρα γυναικών στην ημερίδα κλειστού στίβου

Ρούσσου: Πανελλήνιο ρεκόρ στα 1.500 μέτρα γυναικών στην ημερίδα κλειστού στίβου

Η νεαρή αθλήτρια κάλυψε την απόσταση σε 4.16.31, βελτιώνοντας την επίδοση 4.21.94 που είχε σημειώσει η Αναστασία Μαρινάκου από το 2015.

Στίβος
Στίβος: Τέλος καριέρας για την Πεσιρίδου στα 34

Τέλος καριέρας για την Πεσιρίδου στα 34

Δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια η Ιωάννα Σιώμου, με την οποία συνεργάστηκε από το 2012, όταν μετακόμισε στην Αθήνα για να κυνηγήσει τα όνειρά της.

Στίβος
Στίβος: Η Σπανουδάκη 7.28 και τελικός στο Βελιγράδι

Η Σπανουδάκη 7.28 και τελικός στο Βελιγράδι

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη έτρεξε 7.28 στα 60 μ. στο Βελιγράδι, προκρίθηκε στον τελικό και τερμάτισε έβδομη με 7.29.

Στίβος