ΣΤΙΒΟΣ

Τεντόγλου: Ξανά «χρυσός» στους Νέους Άνδρες

Ο Μίλτος Τεντόγλου με 8.32μ. έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος και στους νέους άνδρες
Τεντόγλου: Ξανά «χρυσός» στους Νέους Άνδρες

Ο Μίλτος Τεντόγλου με 8.32μ. έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος και στους νέους άνδρες.

Ο Μίτλος Τεντόγλου συνέχισε την συγκομιδή χρυσών μεταλλίων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αυτή τη φορά ο είκοσι ενός ετών άλτης του μήκους από τα Γρεβενά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων αθλητών και αθλητριών (Κ23) στο Γκέβλε της Σουηδίας με άλμα στα 8.32μ.

Επίδοση που ισοδυναμεί με την 4η κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο. Ο Τεντόγλου έφθασε σε ένα σπουδαίο επίτευγμα, πετυχαίνοντας ρεκόρ χρυσών μεταλλίων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αρχικά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στους έφηβους στο Γκροσέτο της Ιταλίας το 2017 (8.07μ), για να ακολουθήσει η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα στιγμής της καριέρας του.

Ο θρίαμβος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών τον περασμένο Αύγουστο στο Βερολίνο (8.25μ), ενώ μέσα στο 2019 πρόλαβε να γίνει πρωταθλητής Ευρώπης και στον κλειστό στίβο, όταν στις 3 Μαρτίου στη Γλασκώβη έφθανε στο απόλυτο ρεκόρ καριέρας (8.38μ).

Η μοναδική μέχρι τώρα διοργάνωση όπου δεν έχει φορέσει το χρυσό στο στήθος του ήταν στο παγκόσμιο εφηβικό πρωτάθλημα του 2016 στο Μπίντκογτζ της Πολωνίας, αλλά κι εκεί ήταν δεύτερος.

Τέσσερα άλματα πάνω από τα 8.20μ.

Ο Τεντόγλου πήγε στο Γκέβλε ως το πιο λαμπρό αστέρι του πρωταθλήματος, οι διοργανωτές παραμονές των αγώνων έπαιζαν με το όνομά του. Και ο αθλητής που γυμνάζεται με τον Γιώργο Πομάσκι δικαιολόγησε και με το παραπάνω τα θετικά λόγια.

Μπήκε στον τελικό με την καλύτερη φετινή επίδοση στον ανοιχτό στίβο από τους μετέχοντες (8.19μ), επίδοση που σημείωσε στο Diamond League της Λοζάνης (5 Ιουλίου). Στην ελβετική πόλη ο Τεντόγλου είχε πέντε άλματα από τα 8.11μ. μέχρι τα 8.19μ., τώρα στο Γκέβλε ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακός.

Ο Ισπανός, Εκτορ Σάντος μπήκε με φόρα στον τελικό, 8.19μ., όμως ο Τεντόγλου φρόντισε με την πρώτη να του κόψει κάθε όρεξη. Αρχή με 8.22μ. κι ακόμα καλύτερη συνέχεια: 8.20μ στο 4ο άλμα, 8.25μ στο 5ο και 8.32μ στο 6ο και τελευταίο.

Ο Τεντόγλου έφθασε στο δεύτερο μεγαλύτερο άλμα της καριέρας του, την 4η κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και πλέον βάζει πλώρη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα το φθινόπωρο στην Ντόχα.

Παράλληλα χάρισε στην Ελλάδα το 11ο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης και το 2ο στο μήκος, μετά τη νίκη του Λούη Τσάτουμα πριν από 16 χρόνια στο Μπίντγκοτζ της Πολωνίας.

 

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Εκπληκτικός Καραλής και πάλι – Έχασε στο τσακ το 6.20μ. – Νίκησε στη Ρουέν με ρεκόρ μίτινγκ 6.06μ.

Εκπληκτικός Καραλής και πάλι – Έχασε στο τσακ το 6.20μ. – Νίκησε στη Ρουέν με ρεκόρ μίτινγκ 6.06μ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής λίγο έλειψε να κάνει νέο πανελλήνιο ρεκόρ στη Ρουέν, έχασε για λίγο το 6.20μ. και νίκησε με 6.06μ.

Σπορ
Στίβος: Θανάσης Ζαννιάς: Θερμά συγχαρητήρια στον Εμμανουήλ Καραλή και την προπονητική του ομάδα…

Θανάσης Ζαννιάς: Θερμά συγχαρητήρια στον Εμμανουήλ Καραλή και την προπονητική του ομάδα…

Τα θερμά συγχαρητήρια από τον Θανάση Ζαννιά στον Εμμανουήλ Καραλή για το ιστορικό άλμα στα 6,17 μ., νέο Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου

Στίβος
Στίβος: Πήγε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ο Εμμανουήλ Καραλής

Πήγε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ο Εμμανουήλ Καραλής

Το παγκόσμιο ρεκόρ δεν επέστρεψε ακόμη σε ελληνικά χέρια, όπως το 1970 με τον Χρήστο Παπανικολάου.

Στίβος
Στίβος: Απίθανος Εμμανουήλ Καραλής, έκανε 6,17 μ. και έκανε τρομερό πανελλήνιο ρεκόρ

Απίθανος Εμμανουήλ Καραλής, έκανε 6,17 μ. και έκανε τρομερό πανελλήνιο ρεκόρ

Έκανε εκπληκτικό νέο πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου στο άλμα επί κοντώ ο Καραλής.

Στίβος
Στίβος: Πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 η Ραφαηλίδου

Πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 η Ραφαηλίδου

Η Ραφαηλίδου, που προπονείται με τον πατέρα της Γιάννη, γυμνάστηκε για έναν μήνα με το γκρουπ του Καναδού Ρίτσαρντ Πάρκινσον.

Στίβος
Στίβος: Εμμανουήλ Καραλής: 5,90 μ. στο Κλερμόν Φεράν

Εμμανουήλ Καραλής: 5,90 μ. στο Κλερμόν Φεράν

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε τα 5,90 στο μίτινγκ του Κλερμόν Φεράν και κατέκτησε την τρίτη θέση πίσω από τον Μόντο Ντουπλάντις.

Στίβος
Στίβος: Πρώτο άλμα 6 μ. στον κόσμο φέτος από τον Εμμανουήλ Καραλή

Πρώτο άλμα 6 μ. στον κόσμο φέτος από τον Εμμανουήλ Καραλή

Πρόκειται για τον 14ο αγώνα της καριέρας του πάνω από τα 6,00 μ..

Στίβος
Στίβος: Η Αναστασία Μαρινάκου κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο

Η Αναστασία Μαρινάκου κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο

Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ ακολούθησε πιστά το πλάνο της, κράτησε σταθερό ρυθμό και επιτάχυνε μετά το 18ο χιλιόμετρο.

Στίβος
Στίβος: Ο Γιώργος Φρανκς έγραψε ιστορία στον κλειστό στίβο

Ο Γιώργος Φρανκς έγραψε ιστορία στον κλειστό στίβο

Το πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μ. ανοικτού στίβου ανήκει στον Δημήτρη Ρέγα με 45,11 από τον Σεπτέμβριο του 2006.

Στίβος