ΣΤΙΒΟΣ

Τσικλητήρας: Το χρυσό στους Ολυμπιακούς της Στοκχόλμης

Ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας σαν σήμερα το 1912 κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο μήκος άνευ φοράς στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης, με επίδοση 3,37. Ο Κωστής Τσικλητήρας, γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1988 και ήταν γόνος πολύ πλούσιας οικογένειας. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε έντονα με τον αθλητισμό, με την προπόνηση του να βασίζεται σε αυτοσχεδιασμούς όπως...
Τσικλητήρας: Το χρυσό στους Ολυμπιακούς της Στοκχόλμης

Ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας σαν σήμερα το 1912 κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο μήκος άνευ φοράς στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης, με επίδοση 3,37.

Ο Κωστής Τσικλητήρας, γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1988 και ήταν γόνος πολύ πλούσιας οικογένειας. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε έντονα με τον αθλητισμό, με την προπόνηση του να βασίζεται σε αυτοσχεδιασμούς όπως το να πηδά τη μάντρες ή να περνά επάνω από τρία δεμένα άλογα.

Το 1907 κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στους Πανιώνιους Αγώνες της Σμύρνης, στο άλμα εις ύψος με 1.65 μ., στο ύψος άνευ φοράς με 1.40 μ. και στο μήκος άνευ φοράς με 3.14 μ. Στους Πανελλήνιους αγώνες κατάκτησε 2 χρυσά μετάλλια. Με την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΓΣ συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1907 αγωνιζόμενος στη θέση του τερματοφύλακα.

Μετείχε και πάλι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για την περίοδο 1907-08. Στις 20 Ιουλίου αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στο μήκος άνευ φοράς και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και υποσχέθηκε ότι θα γίνει πρώτος ολυμπιονίκης.

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, στις 23 Ιουλίου του 1908 ο Τσικλητήρας κατέκτησε για δεύτερη φορά το ασημένιο μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση στο ύψος άνευ φοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Νικόλας Φράγκου: Η κατάστασή του, αναδεικνύει πως ο πρωταθλητισμός δεν εξασφαλίζει το βιοποριστικό κομμάτι

Στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1912 στη Στοκχόλμη, κατά τους οποίους ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, κατέκτησε σαν σήμερα στις 8 Ιουλίου το χρυσό μετάλλιο στο μήκος άνευ φοράς με άλμα 3,37 και το χάλκινο στο ύψος άνευ φοράς με άλμα 1,55.

Στις 2 Φεβρουαρίου του 1913, ανεβάζει υψηλό πυρετό, με σπασμούς και δύσπνοια, ενώ μεταφέρεται στο Πολιτικό Νοσοκομείο.

Εκεί γίνεται διάγνωση για σοβαρή περίπτωση μηνιγγίτιδας ιδιότυπης μορφής και οκτώ μέρες αργότερα αφήνει την τελευταία του πνοή.

 

Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Εκπληκτικός Καραλής και πάλι – Έχασε στο τσακ το 6.20μ. – Νίκησε στη Ρουέν με ρεκόρ μίτινγκ 6.06μ.

Εκπληκτικός Καραλής και πάλι – Έχασε στο τσακ το 6.20μ. – Νίκησε στη Ρουέν με ρεκόρ μίτινγκ 6.06μ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής λίγο έλειψε να κάνει νέο πανελλήνιο ρεκόρ στη Ρουέν, έχασε για λίγο το 6.20μ. και νίκησε με 6.06μ.

Σπορ
Στίβος: Θανάσης Ζαννιάς: Θερμά συγχαρητήρια στον Εμμανουήλ Καραλή και την προπονητική του ομάδα…

Θανάσης Ζαννιάς: Θερμά συγχαρητήρια στον Εμμανουήλ Καραλή και την προπονητική του ομάδα…

Τα θερμά συγχαρητήρια από τον Θανάση Ζαννιά στον Εμμανουήλ Καραλή για το ιστορικό άλμα στα 6,17 μ., νέο Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου

Στίβος
Στίβος: Πήγε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ο Εμμανουήλ Καραλής

Πήγε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ο Εμμανουήλ Καραλής

Το παγκόσμιο ρεκόρ δεν επέστρεψε ακόμη σε ελληνικά χέρια, όπως το 1970 με τον Χρήστο Παπανικολάου.

Στίβος
Στίβος: Απίθανος Εμμανουήλ Καραλής, έκανε 6,17 μ. και έκανε τρομερό πανελλήνιο ρεκόρ

Απίθανος Εμμανουήλ Καραλής, έκανε 6,17 μ. και έκανε τρομερό πανελλήνιο ρεκόρ

Έκανε εκπληκτικό νέο πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου στο άλμα επί κοντώ ο Καραλής.

Στίβος
Στίβος: Πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 η Ραφαηλίδου

Πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 η Ραφαηλίδου

Η Ραφαηλίδου, που προπονείται με τον πατέρα της Γιάννη, γυμνάστηκε για έναν μήνα με το γκρουπ του Καναδού Ρίτσαρντ Πάρκινσον.

Στίβος
Στίβος: Εμμανουήλ Καραλής: 5,90 μ. στο Κλερμόν Φεράν

Εμμανουήλ Καραλής: 5,90 μ. στο Κλερμόν Φεράν

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε τα 5,90 στο μίτινγκ του Κλερμόν Φεράν και κατέκτησε την τρίτη θέση πίσω από τον Μόντο Ντουπλάντις.

Στίβος
Στίβος: Πρώτο άλμα 6 μ. στον κόσμο φέτος από τον Εμμανουήλ Καραλή

Πρώτο άλμα 6 μ. στον κόσμο φέτος από τον Εμμανουήλ Καραλή

Πρόκειται για τον 14ο αγώνα της καριέρας του πάνω από τα 6,00 μ..

Στίβος
Στίβος: Η Αναστασία Μαρινάκου κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο

Η Αναστασία Μαρινάκου κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο

Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ ακολούθησε πιστά το πλάνο της, κράτησε σταθερό ρυθμό και επιτάχυνε μετά το 18ο χιλιόμετρο.

Στίβος
Στίβος: Ο Γιώργος Φρανκς έγραψε ιστορία στον κλειστό στίβο

Ο Γιώργος Φρανκς έγραψε ιστορία στον κλειστό στίβο

Το πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μ. ανοικτού στίβου ανήκει στον Δημήτρη Ρέγα με 45,11 από τον Σεπτέμβριο του 2006.

Στίβος