ΣΤΙΒΟΣ

Βασίλης Σεβαστής: ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ! «Μας έχει αποκλείσει οικονομικά ο κ. Αυγενάκης – Δεν έχει φραγμούς στις μεθόδους της η Αναγέννηση»!

Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ με επιστολή του στα μέλη εξηγεί χωρίς περιστροφές τον «πόλεμο» που δέχεται από τον Λευτέρη Αυγενάκη και τις μεθόδους της Αναγέννησης.
Βασίλης Σεβαστής: ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ! «Μας έχει αποκλείσει οικονομικά ο κ. Αυγενάκης – Δεν έχει φραγμούς στις μεθόδους της η Αναγέννηση»!

Βασίλης Σεβαστής: Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ με επιστολή του στα μέλη εξηγεί χωρίς περιστροφές τον «πόλεμο» που δέχεται από τον Λευτέρη Αυγενάκη και τις μεθόδους της Αναγέννησης.

Ο Βασίλης Σεβαστής γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις γύρω από το στίβο καλύτερα από τον καθένα. Μιλάμε για ένα ιστορικό μέλος του ΣΕΓΑΣ, έναν άνθρωπο που έχει περάσει από όλα τα πόστα της αρχαιότερης αθλητικής ομοσπονδίας. Μια «μορφή» για τον ελληνικό στίβο. Η ανοιχτή επιστολή του, μέσα σε λίγες γραμμές, εξηγεί όλα όσα έχουν συμβεί σε αυτή την προεκλογική περίοδο.

Μιλάει για μια επιτυχημένη χρονιά παρά τις δυσκολίες και τον οικονομικό αποκλεισμό που έχει υποστεί ο ΣΕΓΑΣ από τον Λευτέρη Αυγενάκη. Αναφέρει όλα όσα σας έχει μεταφέρει το Sportime για τις πρακτικές του Υφυπουργού Αθλητισμού όλο αυτό το διάστημα. Το γεγονός πως μείωσε τις προϋποθέσεις για να ψηφίσουν περισσότερα σωματεία της Αναγέννησης, το ότι θέλει να ελέγξει πάση θυσία το εκλογικό αποτέλεσμα και κυρίως πως δεν ενδιαφέρεται να υπάρξει μια ομαλή αθλητική δραστηριότητα.

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την παράταξη της Αναγέννησης. Την αναφέρει και δικαίως ως μια καθεστωτική ομάδα που κομματικοποιεί τις εκλογές. Και το ακόμα χειρότερο, πως δεν έχει όρια και φραγμούς (ηθικούς ή μη) στις μεθόδους της. Φάνηκε αυτό κι από τη διαγραφή της Ξένιας Αργειτάκη από τον αθλητικό τομέα της ΝΔ.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του:

«Αγαπητοί Συνεργάτες και Φίλοι,

Ελπίζω αυτή η επιστολή μου να σας βρει όλους καλά.

Δυστυχώς η πανδημία συνεχίζεται και πλήττει όλη την κοινωνία και δυστυχώς και την οικογένεια του Στίβου και του ΣΕΓΑΣ. Ευτυχώς χωρίς απώλειες ανθρώπων. Να ευχηθούμε καλή ανάρρωση σε όλους και να τελειώσει σύντομα αυτή η περιπέτεια.

Στον ΣΕΓΑΣ καταφέραμε για μια ακόμη φορά να υλοποιήσουμε το βασικό αγωνιστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρά τις δυσκολίες και τα επιβαλλόμενα μέτρα λόγω της πανδημίας.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί ο οικονομικός αποκλεισμός που έχει επιβάλλει ο κ. Αυγενάκης, παρά το γεγονός ότι έχουμε υποβάλλει από τον Ιανουάριο αίτημα για ένα μικρό μέρος της α΄ δόσης της τακτικής επιχορήγησης με «εντολή διάθεσης» μόνο για τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων, των προπονητών και οδοιπορικά των Αθλητών.

Ο κ. Αυγενάκης αποδεικνύει και σ΄ αυτό το ζήτημα ότι το τελευταίο πράγμα που τον απασχολεί είναι μια ομαλή αθλητική δραστηριότητα ενώ στους είκοσι μήνες που ασκεί τα καθήκοντά του, το πρώτο πράγμα που φαίνεται να τον απασχολεί είναι ο απόλυτος έλεγχος των Αθλητικών Ομοσπονδιών, ο άκρατος κομματισμός και η πάση θυσία επιβολή, ανθρώπων της δικής του επιλογής. Τα μέσα δε που χρησιμοποιεί είναι πρωτοφανή.

Όμως ο καιρός πέρασε. Η ώρα της κρίσεως ήρθε! Στις 20.3.21 θα γίνει η Γενική Συνέλευση των Σωματείων Μελών του ΣΕΓΑΣ. Θα διεξαχθεί με απομακρυσμένη συμμετοχή μέσω της πλατφόρμας «ΖΟΟΜ». Έχουμε οργανώσει έτσι την διαδικασία, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα, ενός πλήρους και ενδελεχούς διαλόγου, αλλά και την διεξαγωγή ψηφοφοριών που απαιτούνται και προβλέπονται.

Η τελευταία ψηφοφορία θα αφορά τον τρόπο και τον χρόνο διεξαγωγής των αρχαιρεσιών. Το Δ.Σ. θα εισηγηθεί σχετικά με συναίσθημα ευθύνης και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα.

Τα Σωματεία με δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου είναι 227. Αυξήθηκαν σε σχέση με το 2020 γιατί ο κ. Αυγενάκης, παρά τις διακηρύξεις του περί Σωματείων σφραγίδων κατέβασε τον πήχη των προϋποθέσεων για να αποκτήσουν το δικαίωμα ψήφου κάποια Σωματεία που πρόσκεινται στην «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Το αποτέλεσμα ήταν από αυτή τη ρύθμιση η ΑΚΑΣ να προσθέσει διπλάσιο αριθμό Σωματείων στη δύναμή της.

Τις ημέρες αυτές μάλιστα επιχειρείται μια ακόμη παρέμβαση. Με προσφυγή τους στο ΑΣΕΑΔ πέντε (5) Σωματεία προσκείμενα επίσης στην «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ζητούν το δικαίωμα ψήφου να κατοχυρώνεται με την συμμετοχή οκτώ (8) αθλητών ΜΙΑ ΦΟΡΑ αντί για δύο.

Αυτό είναι ακόμη ένα δείγμα ασυνέπειας λόγων και έργων. Αυτό που δεν γνωρίζουν οι φωστήρες της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ είναι ότι εάν αυτά τα πέντε Σωματεία κερδίσουν αυτή την προσφυγή η ΑΚΑΣ θα προσθέσει υπερδιπλάσιο αριθμό Σωματείων στη δύναμή της.

Ένα ακόμη δείγμα σοβαρότητας βαρύτητας και δυναμικής του ψηφοδελτίου της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ είναι το γεγονός ότι από τα 22 Μέλη μόνο πέντε (5) είναι και αντιπρόσωποι με δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση!!! Οι περισσότεροι μάλιστα έχουν προσκομίσει βεβαιώσεις μαϊμού που θα ελεγχθούν γιατί δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε να μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας.

Στο μεταξύ, βλέποντας την εκλογική ήττα να έρχεται, μετέρχονται μεθόδους παρακράτους βάζοντας αθλητές – τρεις να ζητάνε χρήματα που δήθεν δικαιούνται και δεν τα πήραν πριν από 10 – 15 χρόνια, διαγράφουν από όργανα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στελέχη της ΑΚΑΣ και δίνονται μαθήματα νομιμότητας και διαφάνειας αυτοί που έχουν κουρελιάσει Νόμους και Καταστατικά.

Τελικά όλα δείχνουν ότι μπροστά στο φάσμα μιας συντριπτικής ήττας θα μετέλθουν κάθε μέτρο και μέσο προκειμένου να τορπιλίσουν τις διαδικασίες έτσι ώστε να μην αναγκαστούν να πιούν το ποτήρι της ήττας.

Και δυστυχώς έχουν αποδείξει τους τελευταίους μήνες ότι δεν υπάρχουν όρια και φραγμοί στις μεθόδους που ακολουθούν.

Πιστεύουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Σωματείων έχει μνήμη, γνώση και κρίση και θα κάνει τις σωστές επιλογές στην κάλπη για να μην πέσει στα χέρια μιας καθεστωτικής ομάδας η αρχαιότερη Ομοσπονδία της Χώρας.

Βασίλης Σεβαστής

Γενικός Γραμματέας ΣΕΓΑΣ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναγέννηση: Οι υποψηφιότητές της για τις εκλογές

Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Must Read: Τι είναι αυτό το μαύρο πράγμα στα χέρια των αθλητών στο επί κοντώ

Τι είναι αυτό το μαύρο πράγμα στα χέρια των αθλητών στο επί κοντώ

Στο επί κοντώ οι λεπτομέρειες παίζουν τεράστιο ρόλο.. Τι είναι όμως αυτό το μαύρο πράγμα που βάζουν οι αθλητές στα χέρια τους;

Must Read
Must Read: PLAYER SPOTLIGHT: Σπύρος Τσεκούρας | Ο άνθρωπος γέφυρα ανάμεσα στα μεγάλα ελληνικά brands και τον στίβο

PLAYER SPOTLIGHT: Σπύρος Τσεκούρας | Ο άνθρωπος γέφυρα ανάμεσα στα μεγάλα ελληνικά brands και τον στίβο

Ένας δρομέας με καθημερινή δουλειά, δυνατή παρουσία στα social media και στιβιστικό κοινό που τον ακολουθεί για την αυθεντικότητα του..

Must Read
Στίβος: Η Ολυμπιονίκης ShaCarri Richardson συνελήφθη στη Φλόριντα για επικίνδυνη υπερβολική ταχύτητα

Η Ολυμπιονίκης ShaCarri Richardson συνελήφθη στη Φλόριντα για επικίνδυνη υπερβολική ταχύτητα

Η ShaCarri Richardson συνελήφθη στη Φλόριντα μετά από καταγραφή πάνω από 100 μίλια την ώρα με τις αρχές να μιλούν για επικίνδυνο τρόπο οδήγησης και νέα αυστηρή νομοθεσία

Στίβος
Στίβος: ΣΕΓΑΣ: Κάλεσμα σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 21 Μαρτίου

ΣΕΓΑΣ: Κάλεσμα σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 21 Μαρτίου

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την ημερομηνία και τα θέματα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των σωματείων μελών του.

Στίβος
VIRAL: Ελατήριο εχεις στα πόδια; Το viral video που ανέβασε ο Μίλτος Τεντόγλου

Ελατήριο εχεις στα πόδια; Το viral video που ανέβασε ο Μίλτος Τεντόγλου

Το βίντεο από την προπόνηση του Μίλτου Τεντόγλου που έκανε τους πάντες να μιλούν για ελατήρια στα πόδια του

VIRAL
Media: Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται τον Εμμανουήλ Καραλή στο Ενώπιος Ενωπίω, την ερχόμενη Πέμπτη...

Media
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος κατέκτησε τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με χρόνο 2:20:10

Σπορ
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Στην παρουσίαση του 42ου ΑΜΑ (8–9/11) ανακοινώθηκαν 76.000 συμμετοχές, έργα 125 εκατ. € στο ΟΑΚΑ, το Πανελλήνιο κλειστού ξανά στο ΣΕΦ και από το 2027 στην ανακαινισμένη Παιανία.

Σπορ
Στίβος: Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Σε reunion του στίβου εξελίχθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Μαμουζέλου, Hall of Fame...

Στίβος