Τένις: Πρωταθλήτρια Ελλάδος για 4η φορά με «double» η Μτσεντλίτζε – Πρωταθλητής Ελλάδος με «three-peat» ο Ξυλάς
Πάντα στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών ο Θανάσης Ζαννιάς...
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) διεξήχθη στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του ιστορικού Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών (Ο.Α.Α.), από τις 13 έως τις 22 Ιουνίου 2025.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών, που αποτελεί τη σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωση, συμμετείχαν 268 αθλητές και αθλήτριες από Σωματεία όλης της Επικράτειας, αναδεικνύοντας ακόμα μία φορά την πολυετή-διαχρονική δουλειά που έχει γίνει στο χώρο του τένις στην Πατρίδα μας.
Πιο αναλυτικά, στις γυναίκες, η Ελένη Μτσεντλίτζε, αθλήτρια του «Α.Ο.Α. Σταυρούπολης Ίφιτος», νίκησε στον τελικό τη Φανή Ρούσσου, αθλήτρια του «Ο.Α. Σύρου», με 6-3, 6-0 και αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος για 4η φορά στην καριέρα της, μετά το 2018, το 2022 και το 2023, πετυχαίνοντας παράλληλα το 2ο «double» της, μετά το 2023.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η Μτσεντλίτζε έχει στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδος το 2023, το 2024 και το 2025.
Την 3η θέση πήρε η Στυλιανή Ρουσσοπούλου του «Ο.Α. Γλυφάδας», η οποία επικράτησε στον μικρό τελικό της Μαρίας Ρεντούμη του «Α.Ο.Π. Φαλήρου», με 6-4, 6-4.
Στη συνέχεια, στους άνδρες, ο Γιάννης Ξυλάς, αθλητής του «Α.Ο.Α. Φιλοθέης», κέρδισε τον Ανδρέα Λοϊζά του «Ο.Α. Αθηνών», με 6-1, 6-4, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου για 3η σερί χρονιά, μετά το 2023 και το 2024.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ξυλάς, πέρα από το ξεχωριστό επίτευγμα του «three-peat», αγωνίστηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Την 3η θέση στο ταμπλό πήρε ο Βαγγέλης Κυπριώτης του «Ο.Α. Αθηνών», άνευ αγώνα, αφού δεν έγινε ο μικρός τελικός με την 4η θέση να καταλαμβάνει ο Γιάννης Κουντουράκης του «Ο.Α. Θεσσαλονίκης».
Στο διπλό γυναικών, Πρωταθλήτριες στέφθηκαν οι Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου του «Ο.Α. Θεσσαλονίκης» και Έλενα Παλιούρα του «Ο.Α. Θεσσαλονίκης», που επικράτησαν στον τελικό των Μαρίζας Τσιρώνη του «Ο.Α. Αττικής» και Ελένης Λαζαρίδου του «Ο.Α. Φοίβος Λάρισας», με 6-3, 5-7, 10-5.
Την 3η θέση κατέλαβαν οι Έλενα Τσέτσου του «Α.Ο.Α. Χαϊδαρίου» και Θεοδώρα Κούσιου του «Α.Σ. Αστέρας Θεσσαλονίκης», που κέρδισαν τις Ελένη Χατζηαβραάμ του «Α.Ο.Α. Πρωταθλητών Καβάλας» και Αιμιλία Πάντου από την «Τ.Α. Κρήτης», με 6-2, 6-2.
Στο διπλό των ανδρών Πρωταθλητές αναδείχθηκαν, άνευ αγώνα, οι Αργύρης Παναγιώτου του «Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.» και Χρήστος Γκλαβάς του «Α.Ο.Α. & Α. Πεύκης», με τους Γιάννη Ξυλά του «Α.Ο.Α. Φιλοθέης» και Θανάση Σπυρόπουλο του «Α.Ο.Α. Φιλοθέης», να αποσύρουν τη συμμετοχή τους.
Την 3η θέση, επίσης άνευ αγώνα, πήραν οι Γιάννης Κουντουράκης του «Ο.Α Θεσσαλονίκης» και Στέφανος Πουρναρόπουλος του «Ο.Α. Θεσσαλονίκης», μετά την απόσυρση των Θανάση Στεργίου του «Ο.Α. Αθηνών» και Παναγιώτη Γραμματικάκη του «Α.Ο.Α. & Α. Πεύκης».
Στο μικτό διπλό οι Μαρίζα Τσιρώνη του «Ο.Α. Αττικής» και Οδυσσέας Γελαδάρης του «Α.Ο.Π. Φαλήρου» επικράτησαν στον τελικό των Μαριάννα Αργυροκαστρίτη του «Ο.Α. Βούλας» και Θανάση Σπυρόπουλου του «Α.Ο.Α. Φιλοθέης», με 6-4, 6-4.
Την 3η θέση κατέκτησαν οι Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου του «Ο.Α. Θεσσαλονίκης» και Στέφανος Πουρναρόπουλος του «Ο.Α. Θεσσαλονίκης» μετά τη νίκη τους στο μικρό τελικό απέναντι στο ζευγάρι των Θεοδώρα Κούσιου του «Α.Σ. Αστέρας Θεσσαλονίκης» και Γιώργο Δημητρίου του «Ο.Α. Γλυφάδας», με 6-4, 6-3.
Ο Θανάσης Ζαννιάς έδωσε το παρόν, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, όπως πάντα στο πλευρό των αθλητών, δράττοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους.
Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Θανάση Ζαννιά στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.