MEDIA

Οι Πανθέοι: Το συγκλονιστικό τραγούδι της σειράς που θα σαρώσει στον ΣΚΑΪ

Αυτό είναι το τραγούδι της σειράς «Οι Πανθέοι» που αναβιώνει στον ΣΚΑΪ.
Οι Πανθέοι: Το συγκλονιστικό τραγούδι της σειράς που θα σαρώσει στον ΣΚΑΪ

Η εμβληματική σειρά του 1977 «Οι Πανθέοι» επιστρέφει στην τηλεόραση, αυτή τη φορά όχι στην ΕΡΤ, αλλά στον ΣΚΑΪ, κάνοντας πρεμιέρα στις 18 Δεκεμβρίου.

Στο σήριαλ μετέχει και πάλι η Κάτια Δανδουλάκη που έπαιζε και τότε, ενώ στο ρόλο του Βλάση Πανθέου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Το συγκλονιστικό τραγούδι του σήριαλ υπογράφουν: Τους στίχους η Σοφία Καψούρου τη μουσική ο Μίνως Μάτσας, ενώ ερμηνευτής είναι ο Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Ακούστε ΕΔΩ το τραγούδι

Οι Πανθέοι: Υπόθεση

Οι Πανθέοι» το θρυλικό μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη μεταφέρεται τηλεοπτικά στον ΣΚΑΪ τη νέα σεζόν, σε μία σύγχρονη παραγωγή υψηλών προδιαγραφών. «Οι Πανθέοι», ένα αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας, χάρισε στον δημιουργό του Τάσο Αθανασιάδη το Βραβείο Πεζογραφήματος από την Ακαδημία Αθηνών το 1959.

Το βιβλίο, ένα από τα μυθιστορήματα του συγγραφέα που μεταφέρθηκαν στην ελληνική τηλεόραση, προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην τηλεόραση την περίοδο 1977-1979 και εξιστορεί τις περιπέτειες των «Πανθέων», μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, κατά τα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 47 χρόνια μετά, η οικογένεια των «Πανθέων» έρχεται στον ΣΚΑΪ σε μια σειρά που θα καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό.

Η ιστορία των «Πανθέων» ξεκινά το 1939…

Ενώ στην Ευρώπη τα σύννεφα του μεγάλου πολέμου βαραίνουν απειλητικά, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Πανθέων, παιδιά, νύφες και εγγόνια, συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση Πανθέου. Ο θάνατος του γηραιού Βλάση, σφραγίζεται από ένα γεγονός που θα σοκάρει τα παιδιά του. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα. Τι σημαίνει αυτό; Ποιο μυστικό παίρνει μαζί του ο Βλάσης Πανθέος;..

Ταυτόχρονα, η απρόσμενη εμφάνιση της Μάρμως, της νεαρής συζύγου του γιου του Βλάση, Ανδρέα, θα ταράξει τις ισορροπίες και θα ξυπνήσει ένα απαγορευμένο πάθος, με το νεότερο μέλος της οικογένειας, τον Κίτσο, έναν μποέμ ταλαντούχο ζωγράφο…

Ο καιρός περνάει… Οι Πανθέοι ερωτεύονται, ζουν παράνομα πάθη και κάποιοι μέσα στο ρευστό κλίμα της εποχής, εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και στήνουν με εκβιασμούς και απάτες, σχέδια γρήγορου πλουτισμού. Ταυτόχρονα, ένα επικίνδυνο δίκτυο κατασκόπων απλώνει τα πλοκάμια του, εκμεταλλευόμενο τις αδυναμίες και τα πάθη των ηρώων.

Η Ιστορία όμως τρέχει με πιο γρήγορα βήματα από τους ήρωες…

 Σε λίγο η Ελλάδα θα μπει στον πόλεμο, που θα δοκιμάσει τις αντοχές, την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση των ανθρώπων. Μια περίοδος, που όλοι θα πρέπει να επιβιώουν στα δύσκολα. Μια μάχη, σε μια εποχή που θα αναδείξει ήρωες, δειλούς και τυχοδιώκτες…

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη (Χρυσοστόμη Πανθέου), Αιμίλιος Χειλάκης (Ανδρέας Πανθέος), Μελία Κράιλινγκ (Μάρμω Πανθέου), Μιχάλης Σαράντης (Κίτσος Γαλάτης), Νίκος Χατζόπουλος (Ισίδωρος Πανθέος), Θανάσης Κουρλαμπάς (Φάνης Πανθέος), Μαρία Καλλιμάνη (Δέσποινα Γαλάτη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Ιλαρία), Κόρα Καρβούνη (Νίνα Αυγουστάκη), Σπύρος Σταμούλης (Στάθης Μονογιός), Μιχάλης Συριόπουλος (Γιάννης Μαρμάρης), Έλενα Τοπαλίδου (Δασκάλα), Αθηνά Μαξίμου (Μερόπη Μονογιού), Κώστας Φιλλίπογλου (Ιορδάνης Βαλλίδης), Παντελής Δεντάκης (Λουκάς Αυγουστάκης), Σμαράγδα Αδαμοπούλου (Ματούλα Γκανά), Χριστίνα Αλεξανιάν (Βέτα Πανθέου), Ελένη Καρακάση (Σεβαστή), Αλέξανδρος Μούκανος (Χρυσίνας), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Πέλλα Γκανά), Βίκυ Διαμαντοπούλου (Θάλεια Μονογιού), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Τέλης Βαλέριος), Κώστας Κονταράτος (Παναγής), Εύα Σιμάτου (Σοφία Στρατηγού), Αρετή Τίλη (Αλέκα Βαλλίδη), Ιφιγένεια Καραμήτρου (Λιάνα Πανθέου), Γιάννης Κατσιμίχας (Θωμάς Πανθέος), Θανάσης Ισιδώρου (Στέφανος Χρυσίνας), Κωνσταντίνος Ελματζίογλου (Ηλίας Γαζής), Γιάννης Ίτσιος (Δημήτρης), Βάλλια Παπαδάκη (Ουρανία)

  • Σενάριο: Γιάννα Κανελλοπούλου
  • Σενάριο: Άγγελος Χασάπογλου
  • Σύμβουλος Σεναρίου: Σπηλιόπουλος Χ.Β.
  • Σκηνοθεσία: Σπύρος Μιχαλόπουλος

Πηγή mediatime.gr

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Media: Στο Παρά Πέντε 20 χρόνια μετά: Αυτά θα δούμε στο επετειακό reunion του MEGA

Στο Παρά Πέντε 20 χρόνια μετά: Αυτά θα δούμε στο επετειακό reunion του MEGA

Στο Παρά Πέντε – 20 χρόνια μετά, σε μια βραδιά που υπόσχεται γέλιο, συγκίνηση και μοναδικές στιγμές. Όλη η παρέα επιστρέφει στο MEGA για ένα επεισόδιο που τα έχει όλα.

Media
Media: Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι επόμενα επεισόδια: Η Ασπασία εμπιστεύεται τον Σταύρο στη Δέσποινα – Ο Λεωνίδας μαθαίνει την αλήθεια

Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι επόμενα επεισόδια: Η Ασπασία εμπιστεύεται τον Σταύρο στη Δέσποινα – Ο Λεωνίδας μαθαίνει την αλήθεια

Στα νέα επεισόδια από Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι, η Ασπασία αναγκάζεται να αφήσει τον Σταύρο στη Δέσποινα, προκαλώντας αναστάτωση και αμηχανία.

Media
Media: Άγιος Έρωτας επόμενα επεισόδια: Η Χλόη στα όρια – Ο θάνατος της Πετρούλας, το μυστικό της Φανής και η ομολογία που ανατρέπει τα πάντα

Άγιος Έρωτας επόμενα επεισόδια: Η Χλόη στα όρια – Ο θάνατος της Πετρούλας, το μυστικό της Φανής και η ομολογία που ανατρέπει τα πάντα

H Χλόη δίνει μάχη με την αλήθεια και τις απώλειες, ο πατέρας Νικόλαος βιώνει το πιο σκληρό χτύπημα της ζωής του και η Χριστίνα αποκαλύπτει όσα έκρυβε. Οι ανατροπές είναι συνταρακτικές.

Media
Media: Grand Hotel επόμενα επεισόδια: Η Αλίκη στο στόχαστρο για τον πυροβολισμό του Ρήγα – Τι αποκαλύπτεται

Grand Hotel επόμενα επεισόδια: Η Αλίκη στο στόχαστρο για τον πυροβολισμό του Ρήγα – Τι αποκαλύπτεται

Στα νέα επεισόδια του Grand Hotel, η Αλίκη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση της ζωής της: κατηγορείται για τον πυροβολισμό του Ρήγα και όλα δείχνουν πως το τίμημα θα είναι βαρύ.

Media
Media: Τέλος σεζόν στις ελληνικές σειρές: Ποιες σταματούν άμεσα – Η λίστα με ημερομηνίες

Τέλος σεζόν στις ελληνικές σειρές: Ποιες σταματούν άμεσα – Η λίστα με ημερομηνίες

Η τηλεόραση κατεβάζει ρολά για τις γιορτές και οι σειρές κάνουν παύση νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Ποια προγράμματα ολοκληρώνουν το πρώτο μέρος της σεζόν – και πότε;

Media
Sportime BET: Christmas mode με Λένα Ζευγαρά στον Πειραιά – Εκρηκτική συναυλία, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και 120.000 λαμπιόνια στην εορταστική φιέστα του My Radio 104.6 powered by Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο

Christmas mode με Λένα Ζευγαρά στον Πειραιά – Εκρηκτική συναυλία, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και 120.000 λαμπιόνια στην εορταστική φιέστα του My Radio 104.6 powered by Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο

Εκρηκτική συναυλία στον Πειραιά με τη Λένα Ζευγαρά, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και 120.000 λαμπιόνια από το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο και το My Radio 104,6

Sportime BET
Media: Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι επόμενα επεισόδια: Ιουλία και Φωκάς ξεκινούν από την αρχή στη Ρόδο – Η ιστορία της Μαριέττας που συγκλονίζει

Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι επόμενα επεισόδια: Ιουλία και Φωκάς ξεκινούν από την αρχή στη Ρόδο – Η ιστορία της Μαριέττας που συγκλονίζει

Στα επόμενα επεισόδια από Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι, η Ιουλία και ο Φωκάς αφήνουν πίσω τους τα δύσκολα χρόνια και μετακομίζουν στη Ρόδο

Media
Media: Να μ’ αγαπάς επόμενα επεισόδια: Η απειλή του Ορφέα στη Φωτεινή και η ανατροπή με την Άννα

Να μ’ αγαπάς επόμενα επεισόδια: Η απειλή του Ορφέα στη Φωτεινή και η ανατροπή με την Άννα

Η Φωτεινή βρίσκεται αντιμέτωπη με τον Ορφέα, ο οποίος την πιέζει αδίστακτα και την απειλεί πως θα της πάρει το παιδί μόλις γεννήσει.

Media
Media: Η γη της ελιάς επόμενα επεισόδια: Τέλος ο Δημοσθένης – Ο Ορέστης εγκαθίσταται στην Κρήτη – Το μυστικό για τη Χριστιάνα και ο ρόλος της Αλεξάνδρας

Η γη της ελιάς επόμενα επεισόδια: Τέλος ο Δημοσθένης – Ο Ορέστης εγκαθίσταται στην Κρήτη – Το μυστικό για τη Χριστιάνα και ο ρόλος της Αλεξάνδρας

Στα επόμενα επεισόδια της σειράς Η γη της ελιάς, ο Ορέστης φτάνει στην Κρήτη και εγκαθίσταται κοντά στην Αλεξάνδρα, όμως κρύβει από όλους το μυστικό του για τη Χριστιάνα.

Media