SPORTMINUTE

Κομίνης: «Ο Γκαγκάτσης μου ζήτησε να κατακυρώσω το ματς υπέρ του ΠΑΟΚ»

Το επίμαχο σημείο του πρόσθετου υπομνήματος του Θεσπρωτού ρέφερι που "καίει" τον Δικέφαλο του βορρά
Κομίνης: «Ο Γκαγκάτσης μου ζήτησε να κατακυρώσω το ματς υπέρ του ΠΑΟΚ»

Μία διαφορετική διάσταση, η οποία και σαφέστατα «καίει» τον ΠΑΟΚ φέρεται να έχει δώσει ο Γιώργος Κομίνης. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «dikisports.blogspot.gr» και το περιεχόμενο του πρόσθετου υπομνήματος του διαιτητή του ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, ο ρέφερι του συνδέσμου Θεσπρωτίας αναφέρει πως ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, του ζήτησε να κατακυρώσει τον αγώνα υπέρ των γηπεδούχων.

Το επίμαχο κείμενο αναφέρει: «Από τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Χρυσόστομο Γκαγκάτση, μου ζητήθηκε να καταγράψω στο Φύλλο Αγώνα δήλωση, πως ο ως άνω αγώνας θα πρέπει να κατοχυρωθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Του υπέμνησα, πως παρόμοια καταγραφή δεν είναι δυνατό να γίνει στο Φύλλο Αγώνα, καθώς συνιστά αυτοτελή ένσταση, η οποία, όπως προκύπτει από τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 15 και 23 ΚΑΠ/ΕΠΟ, υποβάλλεται μόνο ενώπιον των αρμοδίων οργάνων».

Αναλυτικά η κατάθεση Κομίνη:

«ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ

Δυνάμει της με αριθ. πρωτ. 114/16.03.2018 έγγραφης παραγγελίας Σας, καλούμε να αποστείλω παρατηρήσεις – διευκρινίσεις: Α) Επί της από 13.03.2018 Ενστασης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά του κύρους του Φύλλου Αγώνος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος διεξήχθη και δεν ολοκληρώθηκε στο γήπεδο Τούμπας Θεσσαλονίκης, την 11.03.2018 και ώρα 19:30 μ.μ., στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ, αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 και Β) Επί των τιθέμενων στο ως άνω έγγραφό Σας τριών (3) ερωτημάτων.

Α)  Επί της από 13.03.2018 Ενστασης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η θέση μου ταυτίζεται με τις επαρκώς αιτιολογημένες και με σαφήνεια διατυπωμένες παρατηρήσεις μου στο από 11.03.2013 Φύλλο Αγώνος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος διεξήχθη και δεν ολοκληρώθηκε στο γήπεδο Τούμπας Θεσσαλονίκης την 11.03.2018 και ώρα 19:30 μ.μ., στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ και συμπληρώθηκαν με το από 12.03.2018 ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail). Στο ως άνω Φύλλο Αγώνος αναφέρεται αυτολεξεί:

«Στο 10’ λεπτό του αγώνα απομάκρυνα για τη μεν γηπεδούχο τον εκπρόσωπό της κ. Παντελή Κωνσταντινίδη και για τη δε φιλοξενούμενη τον κ. Καλτσίδη Γεώργιο, ο οποίος βρισκόταν στον επιπλέον πάγκο με την ιδιότητα ως ποδοσφαιρικό team, διότι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε απόφασή μου εγκαταλείποντας την τεχνική περιοχή. Στο 55’ λεπτό του αγώνα έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα για τη χρήση λέιζερ από φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδος. Στο 83’ λεπτό του αγώνα απομάκρυνα από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδος τον προπονητή Jimenez Manuel διότι στην απόφασή μου εξήλθε της τεχνικής περιοχής διαμαρτυρόμενος έντονα. Στο 89’ λεπτό του αγώνα μετά από επίτευξη τέρματος της γηπεδούχου ομάδος, αρχικά ύψωσα το χέρι μου υποδεικνύοντας παράβαση οφσάιντ και μετά από διαβουλεύσεις με τον β’ βοηθό αν το γκολ είναι έγκυρο ή μη (οφσάιντ ή όχι) αποφάσισα την κατακύρωσή του.

Προτού ανακοινώσω την απόφασή μου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο βίαια ο κ. Σαββίδης Ιβάν με τη συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφαλείας και ζητούσε από την ομάδα του να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Κατόπιν κατευθύνθηκε προς τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ κ. Δημητριάδη Βασίλη, τον οποίο απώθησε βίαια. Ταυτόχρονα ο δηλωθείς τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ κ. Lubos Michel με πλησίασε απειλητικά και μου είπε: «You are finished today» (Σ.Σ.: «ΕΣΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΣΗΜΕΡΑ»). Μετά από αυτά τα γεγονότα αποφάσισα να εισέλθουμε στο χώρο των αποδυτηρίων διότι η κατάσταση που επικρατούσε απαγόρευε την ομαλή συνέχιση του αγώνα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στα αποδυτήρια ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ Μηνάς Λυσσάνδρου μου δήλωσε ότι: «ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ κ. ΣΑΒΒΙΔΗ,  Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ (τα οποία αναγράφονται παραπάνω), ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΑΕΚ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΓΕΓΟΝΟΤΑ».  Κατόπιν όλα τα παραπάνω, αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των ομάδων ότι τη στιγμή εκείνη το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδος.

ΓΚΟΛ 90′ 5.ΒΑΡΕΛΑ 1-0».

Β.1.

Από το σύνολο των αναγραφόμενων στο από 11.03.2018 Φύλλο Αγώνος του ποδοσφαιρικού μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος διεξήχθη και δεν ολοκληρώθηκε στο γήπεδο Τούμπας Θεσσαλονίκης την 11.03.2018 και ώρα 19:30μ.μ, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League Ελλάδα και συμπληρώθηκαν μετά από 12.03.2018 ηλεκτρονικό μήνυμα (email) προκύπτει, πως έλαβα υπόψιν το σύνολο των γεγονότων πριν αποφασίσω την οριστική διακοπή του αγώνα και ενημερώσω τους εκπροσώπους αμφοτέρων των ομάδων και εκφράσω την τελική μου απόφαση, δεδομένου πως δεν ήταν δυνατή η συνέχιση του ως άνω ποδοσφαιρικού αγώνα.

Β.2.

Η ενημέρωση των νομίμων εκπροσώπων αμφοτέρων των ΠΑΕ, ήτοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ΠΑΕ ΑΕΚ, έλαβε χώρα ταυτόχρονα, όπως αποτυπώνεται στην τελευταία παράγραφο του από 11.03.2013 Φύλλο Αγώνος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ τω ν ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ, όπου αναφέρεται αυτολεξεί:

«Κατόπιν όλα τα παραπάνω, αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των ομάδων ότι τη στιγμή εκείνη το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδος».

Β.3.

Από τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Χρυσόστομο Γκαγκάτση, μου ζητήθηκε να καταγράψω στο Φύλλο Αγώνα δήλωση, πως ο ως άνω αγώνας θα πρέπει να κατοχυρωθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.  Του υπέμνησα, πως παρόμοια καταγραφή δεν είναι δυνατό να γίνει στο Φύλλο Αγώνα, καθώς συνιστά αυτοτελή ένσταση, η οποία, όπως προκύπτει από τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 15 και 23 ΚΑΠ/ΕΠΟ, υποβάλλεται μόνο ενώπιον των αρμοδίων οργάνων».

Ηγουμενίτσα 16.03.2018

Γ. Κομίνης

Διεθνής Διαιτητής».

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ο Νίκολιτς έκανε λάθος και το παραδέχθηκε!

Ο Νίκολιτς έκανε λάθος και το παραδέχθηκε!

Ο Νίκολιτς παραδέχθηκε το λάθος του με την επιλογή Γκρούγιτς, ζητώντας ανοιχτά παίκτη στη θέση του με άλλα χαρακτηριστικά.

Ποδόσφαιρο
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Η φύση δεν εκδικείται αλλά ενίοτε μας θυμίζει με τραγικούς τρόπους ότι δεν χωρά στα καλούπια της υποκειμενικής «φιλοζωίας» μας

Ελευθέριος Ανδρώνης

AEK: Το παλεύουν για Ζίνι, δεν είναι θετικός ο Αγκολέζος!

Η έμμεση παρότρυνση από πλευράς ΑΕΚ στον Ζίνι να μην πάει Κόπα Άφρικα που… δεν έχει πιάσει τόπο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός 0-1: Bλέπει 8άδα ο Παναιτωλικός, βλέπει μόνο «πλάτες» ο Πανσερραϊκός!

Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός 0-1: Bλέπει 8άδα ο Παναιτωλικός, βλέπει μόνο «πλάτες» ο Πανσερραϊκός!

Με το τρίποντο έφυγε από τις Σέρρες ο Παναιτωλικός. Έβδομη διαδοχική ήττα ο Πανσερραϊκός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Απίστευτο! Ο Παναθηναϊκός έβαλε πωλητήριο σε όλο το ρόστερ πριν την ΑΕΛ! Eνημερώθηκαν από τους μάνατζερ οι παίκτες!

Απίστευτο! Ο Παναθηναϊκός έβαλε πωλητήριο σε όλο το ρόστερ πριν την ΑΕΛ! Eνημερώθηκαν από τους μάνατζερ οι παίκτες!

Όλοι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού μπήκαν στη «βιτρίνα» παραμονές του αγώνα στη Λάρισα! Αναβρασμός στα αποδυτήρια.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Παναθηναϊκός ρώτησε για πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ!

Ο Παναθηναϊκός ρώτησε για πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ!

Ο Παναθηναϊκός… σκάλισε την περίπτωση πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο
Κοινωνία: Καραμανλής – Σαμαράς: Στενό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση για το αγροτικό – «Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα!»

Καραμανλής – Σαμαράς: Στενό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση για το αγροτικό – «Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα!»

Σαμαράς: «Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το μέλλον των παιδιών τους» - Καραμανλής: «Μείζονα εθνική απειλή η ερήμωση της υπαίθρου»

Κοινωνία
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Διαιτησία: Το έχει «γυρίσει» η ΚΕΔ – Με ανάποδα «τιμόνια» ο Λανουά!

Ολυμπιακός – Διαιτησία: Το έχει «γυρίσει» η ΚΕΔ – Με ανάποδα «τιμόνια» ο Λανουά!

Το έχει γυρίσει η ΚΕΔ σε ότι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό. Η παραδειγματική τιμωρία διαιτητή και οι φάσεις που έχουν… ευνοηθεί οι ερυθρόλευκοι.

Ποδόσφαιρο
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Με «διαίρει και βασίλευε» προσπαθεί να στρέψει τον λαό κατά των αγροτών

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με «διαίρει και βασίλευε» προσπαθεί να στρέψει τον λαό κατά των αγροτών

Χαρακτήρισε «ακραίες» και «τυφλές» τις κινητοποιήσεις, ενώ έφτασε ακόμα και να υπενθυμίσει στον λαό ότι έρχονται... Χριστούγεννα

Κοινωνία