SPORTMINUTE

Νικολαΐδης: «Πρωτάθλημα, χωρίς καχυποψία»

Με ανάρτηση στο «facebook», ο Ντέμης Νικολαΐδης πήρε θέση για τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι ιδιοκτήτες των ομάδων πρέπει να προσπαθήσουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να ασχοληθούν σοβαρά...
Νικολαΐδης: «Πρωτάθλημα, χωρίς καχυποψία»

Με ανάρτηση στο «facebook», ο Ντέμης Νικολαΐδης πήρε θέση για τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι ιδιοκτήτες των ομάδων πρέπει να προσπαθήσουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να ασχοληθούν σοβαρά με το ποδόσφαιρο και όχι ο καθένας με την ομάδα του. Επίσης μίλησε για ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, μακριά από την καχυποψία, που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων. Αναλυτικά, ο Ντέμης Νικολαΐδης ανέφερε στην τοποθέτησή του:

«Αγαπάω το ποδόσφαιρο περισσότερο από την ομάδα μου. Και όταν λέω ποδόσφαιρο, εννοώ όλα γύρω από αυτό. Είχα πάει με τον γιο μου και δύο φίλους πριν μερικούς μήνες στο Anfield για να δούμε Liverpool–Manchester United. Πρώτη του φορά σε γήπεδο. Ήθελα να είναι εκεί, να δει τι είναι το ποδόσφαιρο πριν πάει σε Ελληνικό γήπεδο. Η προσμονή, το “βρώμικο” έξω από το γήπεδο, η αίσθηση ασφάλειας, οι κατάμεστες κερκίδες. Όλα αυτά έχω ανάγκη να μπορώ να τα κάνω μαζί του και με τους φίλους μου εδώ.

Να πάω στο γήπεδο και να μην έχει ο διπλανός μου την νοοτροπία «πάω γήπεδο να ρίξω δύο τρία μπινελίκια να ξεδώσω». Φαντάζομαι δεν θα του άρεσε να περνάνε διάφοροι από τον χώρο εργασίας του και να τον βρίζουν. Να έχει το μεγαλείο να χειροκροτήσει τον αντίπαλο για μία καλή ενέργεια. Το έχω ζήσει ως ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη και στην Τούμπα και δεν ξεχνιέται. Να ακούγονται συνθήματα αγάπης προς την ομάδα τους και όχι μίσους προς τον αντίπαλο. Να είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας, όχι για το πόσο σπάταλος είναι ο πρόεδρος μας, πόση δύναμη έχει στο παρασκήνιο ή για το πόσο ανάγωγα και χωρίς σεβασμό μιλάει για τους αντιπάλους. Φυσικά μπορούμε να είμαστε περήφανοι και για τον πρόεδρο μας, αλλά για πολλά άλλα πράγματα, ξεκινώντας με τα ακριβώς αντίθετα. Να θέλουμε ισχυρές τις ομάδες μας, όχι τον πρόεδρο μας. Όσο ισχυρότερος γίνεται, τόσο πιο αδύναμη η ομάδα μας.Τα τελευταία 2 χρόνια οι σχέσεις μεταξύ των 4 μεγάλων ομάδων άλλαξαν πολλαπλές φορές. Το μόνο που δεν άλλαξε καθόλου, είναι η ομάδα που υποστηρίζει ο καθένας από μας.

Καταλαβαίνω ότι όλα αυτά είναι πολύ δύσκολο έως και αδύνατο να συμβούν όσο υπάρχει αναξιοπιστία στο ποδόσφαιρο και έλλειψη εμπιστοσύνης.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι μέρος του προβλήματος, όχι το πρόβλημα. Δεν είχαμε ένα υγιές πρωτάθλημα και το κατέστρεψε με την εμφάνιση του. Ναι, η είσοδος του Σαββίδη στο γήπεδο είναι ότι χειρότερο έχουμε δει. Όχι όμως ότι χειρότερο συμβαίνει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Απλά τα άλλα δεν γίνονται σε ζωντανή μετάδοση. Προπηλακισμοί και απειλές σε διαιτητές και ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια, σε παράγοντες του ποδοσφαίρου και δημοσιογράφους έξω από τα σπίτια τους και άλλα πολλά συμβαίνουν επί χρόνια. Αυτό βέβαια δεν είναι άλλοθι για αυτό που έγινε. Πρέπει να υπάρξουν αυστηρές ποινές, όχι όμως εξόντωση. Δεν λύνεται το πρόβλημα του ποδοσφαίρου με καταστολή. Αν δεν δημιουργηθεί ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον με κανόνες και ισονομία, τέτοιο που θα αποπνέει δικαιοσύνη και θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων, οι ποινές δεν θα μειώσουν παρόμοια γεγονότα ή την βία, θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Οι ιδιοκτήτες των ομάδων πρέπει να προσπαθήσουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να ασχοληθούν σοβαρά με το ποδόσφαιρο και όχι ο καθένας με την ομάδα του.

Η λογική λέει ότι τώρα, ίσως και να ήθελαν οι ομάδες ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ τους, αλλά και ότι δεν προσπάθησαν ποτέ να βρουν μία λύση για αυτό.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια μπορούσα να καταλάβω (να καταλάβω όχι να δικαιολογήσω) γιατί κάποιος θα χρησιμοποιούσε όλα τα μέσα για να πάρει το πρωτάθλημα. Champions League, έσοδα 20-25 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα όμως, το να πάρεις το πρωτάθλημα κοστίζει και έχει ρίσκο.

Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία να αναλογιστούν οι ομάδες ότι δεν μπορούν να ποντάρουν ή να έχουν μέλλον από τα λεφτά της UEFA. Ένα καθαρό πρωτάθλημα θα γεμίσει τα γήπεδα, θα εξαφανίσει την βία, θα προσελκύσει χορηγούς, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Θα κάνει όλους τους φιλάθλους χαρούμενους και περήφανους για κάθε νίκη ή επιτυχία της ομάδας τους.

Η πολιτεία από την πλευρά της, πρέπει να ενεργεί υποστηρικτικά, να ελέγχει να νομοθετεί και θεσμοθετεί. Να εγγυάται την ομαλότητα.

Η αναξιοπιστία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο την οδήγησε να ορίσει τακτικούς δικαστές στην αθλητική δικαιοσύνη. Υποθέσεις που επηρεάζουν άμεσα το πρωτάθλημα (τιμωρίες ποδοσφαιριστών, ομάδων, εδρών), είναι παράλογο να μην τελεσιδικούν μέσα σε 3-4 μέρες, όπως και να βγαίνουν αποφάσεις Σάββατο μία η ώρα την νύχτα. Τέτοιες πρακτικές δημιουργούν καχυποψία. Και αν πρέπει μία λέξη να διαγραφεί από το μυαλό των φιλάθλων, είναι αυτή».

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Kαι τα… ψάρια δίψασαν! Τι να κάνει (και τι να πει) κι ο Γρηγορίου!

Kαι τα… ψάρια δίψασαν! Τι να κάνει (και τι να πει) κι ο Γρηγορίου!

Δύσκολο ακόμα και να διαχειριστείς τις κουβέντες μετά από δύο χαμένα πέναλτι στο ίδιο ματς.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: «Δύσκολος»! Δεν έχει πείσει τον Μπενίτεθ!

«Δύσκολος»! Δεν έχει πείσει τον Μπενίτεθ!

Αν ο Παντελίδης δεν κάνει… πραγματάκια, δεν αποκλείεται ακόμα και να παραχωρηθεί δανεικός το καλοκαίρι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης – Ατρόμητος 0-0: Δεν έχει γιατρειά»! Δύο χαμένα πέναλτι και νέα γκέλα!

Άρης – Ατρόμητος 0-0: Δεν έχει γιατρειά»! Δύο χαμένα πέναλτι και νέα γκέλα!

Ο Άρης κατάφερε σε ένα ματς που κέρδισε δύο πέναλτι, και να μην σκοράρει και να μην κερδίσει! Για πέμπτο σερί παιχνίδι!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Όλα στραβά! Χάνει πέναλτι μένει και με 10 ο Άρης!

Όλα στραβά! Χάνει πέναλτι μένει και με 10 ο Άρης!

Δεν πάνε καλά για τον Άρη τα πράγματα στο ματς με τον Ατρόμητο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Στον… πόντο οι προβλέψεις που έκαναν στον ΠΑΟΚ για Τούντορ!

Στον… πόντο οι προβλέψεις που έκαναν στον ΠΑΟΚ για Τούντορ!

Οι προβλέψεις για τον Τούντορ που ήταν στον… πόντο, όταν έμαθαν ότι προσλήφθηκε από την Τότεναμ.

Ποδόσφαιρο
Must Read: Την έλεγαν Βανούι αλλά όλη η Ελλάδα την ξέρει σα Μαρίκα

Την έλεγαν Βανούι αλλά όλη η Ελλάδα την ξέρει σα Μαρίκα

Η συγκλονιστική διαδρομή της Μαρίκας Νίνου, από παιδί προσφύγων της Σμύρνης σε μία από τις πιο δυνατές φωνές του ρεμπέτικου που σημάδεψε την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Must Read
Ποδόσφαιρο: Άρης – Ατρόμητος: Με Ρόουζ βασικό και Μορόν στον πάγκο

Άρης – Ατρόμητος: Με Ρόουζ βασικό και Μορόν στον πάγκο

Έγινε γνωστή η ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί ο Άρης απέναντι στον Ατρόμητο.

Ποδόσφαιρο
Media: Επαθε ζημιά στο χέρι απο τα πολλά αυτόγραφα ο Βασίλης Τερλέγκας

Επαθε ζημιά στο χέρι απο τα πολλά αυτόγραφα ο Βασίλης Τερλέγκας

Ο Βασίλης Τερλέγκας θυμήθηκε στην τηλεόραση ένα περιστατικό από την περίοδο της μεγάλης του επιτυχίας, όταν έπαθε γάγγλιο στο χέρι από τα αμέτρητα αυτόγραφα στους θαυμαστές του.

Media
Διατροφή: Jerky: το μυστικό των Ίνκας που έγινε ένα από τα πιο πρακτικά και υγιεινά σνακ

Jerky: το μυστικό των Ίνκας που έγινε ένα από τα πιο πρακτικά και υγιεινά σνακ

Το jerky έχει τις ρίζες του στο ch’arki των Ίνκας, μια απλή τεχνική αποξήρανσης κρέατος στις Άνδεις. Από τρόφιμο επιβίωσης εξελίχθηκε σε δημοφιλές σνακ πρωτεΐνης σε όλο τον κόσμο.

Διατροφή