SPECIALS

Με φόντο την… παρέλαση της Super League

Κάθε σεζόν διαθέτει ημερομηνίες κλειδιά. Είναι σημειωμένες με έντονο κόκκινο μαρκαδόρο στο ημερολόγιο. Μία υπενθύμιση των πραγμάτων που έρχονται. Σε κάποια… κιτάπια η πρώτη μαρκαρισμένη ημερομηνία είναι αυτή της 28ης Οκτωβρίου. Η πρώτη παρέλαση. Το σημείο αναφοράς για όσους θέλουν να σατιρίσουν την παρουσία ενός προπονητή στον πάγκο μίας ομάδας. Η αλήθεια είναι πως δεν...
Με φόντο την… παρέλαση της Super League

Κάθε σεζόν διαθέτει ημερομηνίες κλειδιά. Είναι σημειωμένες με έντονο κόκκινο μαρκαδόρο στο ημερολόγιο. Μία υπενθύμιση των πραγμάτων που έρχονται.

Σε κάποια… κιτάπια η πρώτη μαρκαρισμένη ημερομηνία είναι αυτή της 28ης Οκτωβρίου. Η πρώτη παρέλαση.

Το σημείο αναφοράς για όσους θέλουν να σατιρίσουν την παρουσία ενός προπονητή στον πάγκο μίας ομάδας. Η αλήθεια είναι πως δεν ακούγεται τόσο αστείο, όταν κάποιος αναφέρει πως «αυτός δεν θα προλάβει ούτε την παρέλαση».

Η σεζόν ξεκινά με 16 ομάδες. Και άλλους τόσους προπονητές. Οι επτά από αυτούς άλλαξαν πάγκους το καλοκαίρι. Και οι τρεις από αυτούς εργάζονται για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι… αποδόσεις για τον πρώτο που θα αποχωρήσει είναι πολλές. Συνήθως δεν πέφτουν και διάνα.

Εμείς σας παρουσιάζουμε τους επτά νέους κόουτς της Super League.

ΑΕΚ: Μαρίνος Ουζουνίδης

Από τον Παναθηναϊκό, στην ΑΕΚ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποχώρησε από τους «πράσινους» και ανέλαβε τις τύχες της πρωταθλήτριας, έπειτα από τη φυγή του Μανόλο Χιμένεθ.

Και μέχρι στιγμής τα πάει περίφημα. Προτού καν αρχίσει η σεζόν, η ΑΕΚ βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στους ομίλους του Champions League, για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια.

Ολυμπιακός: Πέδρο Μαρτίνς

Ο 48χρονος Πορτογάλος είναι ο πέμπτος προπονητής του Ολυμπιακού σε διάστημα ενός έτους! Είχαν προηγηθεί οι Μπέσνικ Χάσι, Τάκης Λεμονής, Οσκαρ Γκαρθία και (ο υπηρεσιακός) Χρήστος Κόντης.

Ο Μαρτίνς ήρθε για να αλλάξει πρόσωπα και καταστάσεις στον Πειραιά και μέχρι στιγμής τα πρώτα δείγματα, τόσο του νέου προπονητή, όσο και του Ολυμπιακού είναι θετικά.

Απόλλων Σμύρνης: Βαλεριέν Ισμαέλ

Ο Γάλλος λογίζεται, εδώ και καιρό, ως το πρώτο φαβορί να μην προλάβει την… παρέλαση. Κάτι οι μέτριες εμφανίσεις στα παιχνίδια προετοιμασίας, κάτι οι μεταγραφικές κινήσεις που δεν έχουν εντυπωσιάσει και ο Ισμαέλ έχει ξεκινήσει τη σεζόν με πρόσθετη πίεση.

Λεβαδειακός: Άκης Μάντζιος

Τα ελληνικά γήπεδα δεν είναι άγνωστα στον Ελληνα προπονητή. Τα είχε φάει με το… κουτάλι όταν ήταν ποδοσφαιριστής.  Κάτι ανάλογο έχει συμβεί και όταν αποφάσισε να ακολουθήσει την προπονητική.

Από το 2010 έχει περάσει από τους πάγκους του Πανιώνιου (δις), του Θρασύβουλου, της Κέρκυρας, του Πανθρακικού, του Απόλλωνα Σμύρνης και του Λεβαδειακού, προτού επιστρέψει στην ομάδα της Βοιωτίας.

Πανιώνιος: Ζοζέ Ανιγκό

Ο Γάλλος προπονητής δεν χρειάζονταν να κάνει το… αγροτικό του στον Λεβαδειακό για να αποδείξει την αξία του. Είχε καθίσει και στον πάγκο της Μαρσέιγ για δύο θητείες. Ο Πανιώνιος κινήθηκε νωρίς για να βρει τον αντικαταστάτη του Βλάνταν Μιλόγεβιτς και μάλλον πέτυχε… διάνα.

Παναθηναϊκός: Γιώργος Δώνης

Η μεγάλη επιστροφή. Και η υλοποίηση ενός ονείρου, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Γιώργος Δώνης. Στο παρελθόν είχε τιμήσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε εποχές ιστορικές και κορυφαίες για το «τριφύλλι». Ο Δώνης επέστρεψε στους «πράσινους», σε διαφορετικό πόστο από εκείνο του… τρένου, σε μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους για τον Παναθηναϊκό.

Ο 49χρονος προπονητής έχει εργαστεί στο παρελθόν σε Ηλυσιακό, ΑΕΛ, ΑΕΚ, Ατρόμητο, ΠΑΟΚ, ΑΠΟΕΛ (δις), Αλ Χιλάλ, Αλ Σαρτζά με κορυφαία στιγμή το Κύπελλο Ελλάδας, εις βάρος του Παναθηναϊκού, το 2007.

Αρης: Πάκο Ερέρα

Ο Αρης θα αγωνιστεί ξανά με τα… μεγάλα παιδιά. Ξανά στη Super League, έπειτα από απουσία τεσσάρων ετών. Και επέλεξε να το συνδυάσει με την παρουσία ενός ακόμη Ισπανού στον πάγκο του, του Πάκο Ερέρα.

Ο 64χρονος Καταλανός έχει ξεκινήσει την καριέρα του το μακρινό 1992-1993 με την Μπανταχόθ, με τον Αρη να είναι η 14η ομάδα που αναλαμβάνει ως πρώτος προπονητής.

Μεταγραφές Super League 2018-2019

Οι αριθμοί του νέου πρωταθλήματος της Super League

Οι κορυφαίες μεταγραφές της φετινής Super League

Μιχάλης Γκιουλένογλου

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Specials: Τι είχε πει ο Μαραντόνα για το γκολ – χέρι κόντρα στην Αγγλία…

Τι είχε πει ο Μαραντόνα για το γκολ – χέρι κόντρα στην Αγγλία…

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ποτέ δεν μάσαγε τα λόγια του. Μίλησε για την υπεράσπιση της πατρίδας του, την Ιταλία και… την ειρωνεία των Άγγλων.

Specials
Specials: Στέφανος Αλειφερόπουλος: Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο ψηλά θα έφτανε…

Στέφανος Αλειφερόπουλος: Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο ψηλά θα έφτανε…

Ο Στέφανος Αλειφερόπουλος δεν ήταν απλώς ένα ταλέντο. Ήταν το κάτι παραπάνω και δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο μακριά μπορούσε να φτάσει...

Specials
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Η μέρα που ο Τζιοβάνι σόκαρε με την απόφασή του όλη την Ισπανία

Ολυμπιακός: Η μέρα που ο Τζιοβάνι σόκαρε με την απόφασή του όλη την Ισπανία

Σαν σήμερα, στις 8 Ιουλίου 1999, η μεταγραφή του Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα στον Ολυμπιακό γίνεται επίσημη και ταρακουνάει όλη την Ισπανία. Το εξώφυλλο της Mundo Deportivo τα λέει όλα.

Ποδόσφαιρο
Specials: Είχε εξηγήσει ο Ζιντάν γιατί με τον Κρόος δεν χρειαζόταν tiki-taka

Είχε εξηγήσει ο Ζιντάν γιατί με τον Κρόος δεν χρειαζόταν tiki-taka

Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν χρειάστηκε ποτέ πολλές πάσες για να εξηγήσει γιατί ο Τόνι Κρόος ήταν το απόλυτο «κλειδί» στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης.

Specials
Specials: Ο Δανός που έσωσε την Τσέλσι – Το γκολ του ενός δισεκατομμυρίου! (vid)

Ο Δανός που έσωσε την Τσέλσι – Το γκολ του ενός δισεκατομμυρίου! (vid)

Την 11η Μαΐου 2003, ένα φαλτσαριστό σουτ από τον Γεσπερ Γκρόνκιερ έμελλε να αλλάξει για πάντα την ιστορία της Τσέλσι. Το γκολ που δεν έγραψε απλώς σκορ, αλλά ολόκληρο μέλλον.

Specials
Specials: Η μέρα που ο Κολίνα είδε τη ζωή και τον θάνατο στο ίδιο γήπεδο

Η μέρα που ο Κολίνα είδε τη ζωή και τον θάνατο στο ίδιο γήπεδο

Οι πανηγυρισμοί είχαν ξεκινήσει, ο πάγκος των Βαυαρών ετοιμαζόταν να μπει στο γήπεδο και οι οπαδοί ζούσαν το απόλυτο όνειρο. Τότε, ο Κολίνα είδε… τη ζωή να αντιστρέφεται.

Specials
World Football: Ντελ Πιέρο : «Η χαρά δεν με έκανε να ξεχάσω τον φίλο μου» – Η συγκινητική στιγμή μετά τον τελικό του Μουντιάλ

Ντελ Πιέρο : «Η χαρά δεν με έκανε να ξεχάσω τον φίλο μου» – Η συγκινητική στιγμή μετά τον τελικό του Μουντιάλ

Ανάμεσα στους πανηγυρισμούς του Μουντιάλ, ένας παγκόσμιος πρωταθλητής προτίμησε να παρηγορήσει τον φίλο του που μόλις είχε χάσει τα πάντα. Η ιστορία του Ζιντάν και του Ντε Πιέρο...

World Football
Specials: Η Μίλαν των παικταράδων, που δεν έφταναν ούτε τα φάουλ!

Η Μίλαν των παικταράδων, που δεν έφταναν ούτε τα φάουλ!

Ροναλντίνιο, Πίρλο, Μπέκαμ, Σέεντορφ… Ποιος θα βαρέσει τελικά το φάουλ; Ο Αντσελότι προσπαθούσε να επιβάλει… τάξη σε μια ομάδα γεμάτη θρύλους!

Specials
Specials: Ρουί Κόστα: Ο λόγος που γύρισε, δεν ήταν τα λεφτά

Ρουί Κόστα: Ο λόγος που γύρισε, δεν ήταν τα λεφτά

Ήταν ο παίκτης που θαύμασε όλη η Ιταλία και λάτρεψαν οι φίλοι της Μίλαν. Μα δεν ξέχασε ποτέ την υπόσχεση που είχε δώσει: να γυρίσει στην Μπενφίκα. Όχι για τα χρήματα. Για την καρδιά.

Specials