SPECIALS

Ο Τάσος, ο Φον Δημητράκης, ο Άριαν και ο Λάζαρος

Oι παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στις τρεις ομάδες του ΠΟΚ
Ο Τάσος, ο Φον Δημητράκης, ο Άριαν και ο Λάζαρος

Το να σε βρίζουν οι αντίπαλοι οπαδοί είναι λογικό στα πλαίσια του αθλητικού «ήθους». Κανένας δεν έγινε προφήτης στον τόπο του άλλου. Ειδικά όταν πρόκειται για αιώνιους αντιπάλους όπου τα πάθη είναι οξυμένα. 

Το να σε βρίζουν, όμως, οι οπαδοί τριών ομάδων (ταυτοχρόνως) αυτό κι αν είναι επίτευγμα. Το «κατάφερε» ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος – χωρίς, φυσικά, να το επιθυμούσε. Κι όμως, η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό συνιστά μια παράδοξη κατάσταση από τις ελάχιστες που μπορεί να παρατηρήσει κανείς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όχι, δεν είναι συνηθισμένο ένας παίκτης να έχει περάσει και από τις τρεις ομάδες του λεγόμενου ΠΟΚ. Μάλιστα, ο Λάζαρος έχει καταφέρει κάτι ακόμη πιο «άπιαστο»: έχοντας παίξει και στον ΠΑΟΚ συμπεριλαμβάνεται και στους τέσσερις μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το να έχει πάει κάποιος παίκτης από μια μεγάλη ομάδα σε μια άλλη ανταγωνιστική της, αυτό είναι πλέον φυσιολογικό. Η τριπλέτα είναι που ξενίζει.

Ο πρώτος που είδε πώς είναι να σε αντιμετωπίζουν εχθρικά οι οπαδοί και των τριών μεγάλων ομάδων ήταν ο Τάσος Μητρόπουλος. Ο «Ράμπο» του Καραϊσκάκη για έντεκα χρόνια (1981-1992) ήταν ταυτισμένος με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Ώσπου, επήλθε η ρήξη και πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ, στην οποία έμεινε για δύο χρόνια. Ως εδώ καλά. Το μεγάλο «μπαμ» έγινε όταν το 1994 αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Βέβαια, την φόρεσε μόλις δύο φορές, καθώς οι εντονότατες διαμαρτυρίες των οπαδών του τριφυλλιού, ανάγκασαν τον ίδιο και τον Βαρδινογιάννη να ανακρούσουν πρύμναν.

Ο άλλος που παραλίγο να φορέσει και τις τρεις φανέλες ήταν ο Δημήτρης Σαραβάκος. Το αγαπημένο παιδί του Παναθηναϊκού (αγωνίστηκε για 10 χρόνια με τη φανέλα του), όμως βρέθηκε μια ανάσα από τον Ολυμπιακό την εποχή που πρόεδρος ήταν ο Γιώργος Κοσκωτάς. Έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για εκείνη την περίοδο και οι αντιδράσεις ήταν αρκετά έντονες. Τελικά, η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ, αλλά οι τάσεις φυγής του Σαραβάκου επιβεβαιώθηκαν το 1994 όταν πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ (έπαιξε δύο χρόνια) για να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Στο μπάσκετ

Παρόμοια παραδείγματα υπάρχουν και στο μπάσκετ. Ο Δημήτρης Παπανικολάου είναι τρανή περίπτωση, αλλά όχι η μόνη. Εχει προηγηθεί ο Άριαν Κόμαζετς και έχει επακολουθήσει ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ενώ από προπονητές το έχει πράξει ο Λευτέρης Σούμποτιτς και παλαιότερα οι Αναστασάτος και Μουρούζης.

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Specials: Ελλάδα : Καραγκούνης, Μπασινάς, σφαλιάρα στην οικοδέσποινα Πορτογαλία και το πειρατικό σαλπάρει!

Ελλάδα : Καραγκούνης, Μπασινάς, σφαλιάρα στην οικοδέσποινα Πορτογαλία και το πειρατικό σαλπάρει!

Η Ελλάδα μπαίνει στο Euro 2004 ως αουτσάιντερ, αλλά στην πρεμιέρα πετάει την πρώτη βόμβα: νικά 2-1 την Πορτογαλία μέσα στο σπίτι της, και ξεκινά το ταξίδι του Πειρατικού που έμελλε να αλλάξει για πάντα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Specials
Specials: Ποιος μεγάλος Ολυμπιονίκης έτρωγε 100 McDonald’s Chicken McNuggets την ημέρα!

Ποιος μεγάλος Ολυμπιονίκης έτρωγε 100 McDonald’s Chicken McNuggets την ημέρα!

Ήταν ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον πλανήτη, αλλά το… καύσιμό του δεν ήταν ούτε πρωτεϊνούχα γεύματα, ούτε superfoods. Ήταν nuggets από τα McDonald’s – και μάλιστα 100 τη μέρα!

Specials
Specials: Το ματς, ο διαιτητής και τα 6 κιλά ηρωίνης

Το ματς, ο διαιτητής και τα 6 κιλά ηρωίνης

Ήταν Ιούνιος του 2002, όταν ο Ισημερινός διαιτητής Μπάιρον Μορένο έγινε το πρόσωπο του... μίσους για κάθε Ιταλό φίλαθλο. Χρόνια αργότερα, η σύλληψή του για διακίνηση ναρκωτικών μοιάζει με θεία δίκη.

Specials
Ποδόσφαιρο: Το τρόπαιο που δεν υπάρχει πια, αλλά κάποτε έλαμπε και το πρωτοπήρε σαν σήμερα η Φιορεντίνα

Το τρόπαιο που δεν υπάρχει πια, αλλά κάποτε έλαμπε και το πρωτοπήρε σαν σήμερα η Φιορεντίνα

Σαν σήμερα, η Φιορεντίνα έμπαινε πρώτη σε μια καινούργια ποδοσφαιρική σελίδα για την Ευρώπη. Ήταν η πρώτη που σήκωσε το Κύπελλο Κυπελλούχων και έγραψε ιστορία με μωβ μελάνι.

Ποδόσφαιρο
Specials: Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής που έφτασε πιο κοντά από όλους στο Champions League αυτή τη μέρα…

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής που έφτασε πιο κοντά από όλους στο Champions League αυτή τη μέρα…

Σαν σήμερα, 26 Μαΐου 2004, ο Άκης Ζήκος έγραψε ιστορία ως ο 1ος Έλληνας που έπαιξε σε τελικό Champions League. Η Μονακό λύγισε από την Πόρτο του Μουρίνιο, αλλά ο Ζήκος στάθηκε σαν αρχηγός.

Specials
Specials: Η Πίζα ξαναβλέπει Serie A μετά από 34 χρόνια – Ο Πίπο Ιντζάγκι έγραψε ιστορία

Η Πίζα ξαναβλέπει Serie A μετά από 34 χρόνια – Ο Πίπο Ιντζάγκι έγραψε ιστορία

Μετά από δεκαετίες περιπλάνησης, διοικητικών κρίσεων και οικονομικής αβεβαιότητας, η Πίζα επιστρέφει στα σαλόνια της Serie A. Στο τιμόνι της, ένας «ειδικός» στις ανόδους: ο Πίπο Ιντζάγκι.

Specials
Specials: Δεν την άφησε πίσω: Η Καϊλί που έτρεξε για κάτι πιο μεγάλο από τη νίκη

Δεν την άφησε πίσω: Η Καϊλί που έτρεξε για κάτι πιο μεγάλο από τη νίκη

Η Καϊλί Μοντγκόμερι θύμισε σε όλους τι σημαίνει πραγματικός αθλητισμός: να διαλέγεις την ανθρωπιά, ακόμα κι όταν η γραμμή του τερματισμού είναι μπροστά σου.

Specials
Μπάσκετ: Celtics City: Η σειρά ντοκιμαντέρ που φωτίζει την ψυχή της Βοστώνης και του NBA

Celtics City: Η σειρά ντοκιμαντέρ που φωτίζει την ψυχή της Βοστώνης και του NBA

Ένα καθηλωτικό ντοκιμαντέρ για τους Μπόστον Σέλτικς, το «Celtics City», αποκαλύπτει πώς μία ομάδα έγινε σύμβολο επιτυχίας και κοινωνικής αλλαγής στο NBA.

Μπάσκετ
Specials: Θυμάστε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο με τη φανέλα της Νίκης Βόλου;

Θυμάστε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο με τη φανέλα της Νίκης Βόλου;

Πριν γίνει αρχηγός της Άρσεναλ και «στύλος» της Εθνικής, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε τα πρώτα του βήματα και με τη φανέλα της Νίκης Βόλου.

Specials