SPECIALS

VIDEOS: Το ντεμπούτο του Ρονάλντο με την Ίντερ

Στις 27 Ιουλίου 1997 το «φαινόμενο» φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα των «νερατζούρι» σε φιλικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
VIDEOS: Το ντεμπούτο του Ρονάλντο με την Ίντερ

Στις 20 Ιουνίου 2017 η Ίντερ κατέβαλε το ποσό των 28.000.000 ευρώ (48.000.000.000 λιρέτες), προκειμένου να εντάξει στο ρόστερ της τον Ρονάλντο.

Το «φαινόμενο» έγινε ο δεύτερος παίκτης που έσπασε δύο φορές το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής στον πλανήτη μετά τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

«Κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να τον αποκτήσει, οπότε δεν είχα ανταγωνισμό», θα δήλωνε αργότερα ο Μάσιμο Μοράτι.

Ο Ρονάλντο προερχόταν από 47 γκολ σε 49 ματς με την Μπαρτσελόνα της σεζόν 1996-97, ένα επίτευγμα που τον έκανε περιζήτητο για όλες τις μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της εποχής.

Ο Βραζιλιάνος γκολτζής απόλαυσε τις 20ήμερες διακοπές του και την Παρασκευή 25 Ιουλίου προπονήθηκε με τους «νερατζούρι».

Δύο ημέρες αργότερα πραγματοποιήθηκε το Trofeo Pirelli, ένας θερινός αγώνας που άρχισε το 1996 και ολοκληρώθηκε το 2010 (σ.σ. το 2000 συμμετείχε ο Ολυμπιακός).

Στις 27 Ιουλίου 1997, το κοινό του «Τζιουζέπε Μεάτσα» είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει για πρώτη φορά τον Ρονάλντο, απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την ομάδα δηλαδή που η Ίντερ είχε νικήσει και την προηγούμενη χρονιά με 3-0.

Ο αγώνας έγινε στο περιθώριο της μεταγραφής του Πολ Ινς στους «νερατζούρι» τον Αύγουστο του 1995, έναντι του ποσού των 7.500.000 λιρών.

Περίπου 50.000 θεατές (49.718 τα εισιτήρια, περίπου 1.700.000.000 λιρέτες οι εισπράξεις) έδωσαν το «παρών» στις εξέδρες του μιλανέζικου σταδίου και, μάλιστα, είχε αναρτηθεί πανό που, μεταξύ άλλων, έγραφε «Grazie Moratti».

Πριν από τη σέντρα δεκάδες παιδάκια εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και περικύκλωσαν το νέο τους ίνδαλμα που αρχικά φορούσε τη φανέλα με το Νο10.

Ο Ρονάλντο αγωνίστηκε βασικός, αλλά μόνο για 17 λεπτά λόγω ανετοιμότητας και εν συνεχεία έδωσε τη θέση του στον Ιβάν Σαμοράνο, ο οποίος είχε αποκτηθεί έναν χρόνο νωρίτερα από την έτερη ομάδα του clásico, τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Άφθονο χειροκρότημα, αυτόγραφα και μάτια που δεν χόρταζαν να τον βλέπουν, ακόμη κι όταν ανέβαινε στα VIP του «Μεάτσα» για να πιάσει θέση δίπλα στην τότε σύντροφό του Σουζάνα Βέρνερ και μετέπειτα σύζυγο του Ζούλιο Σέζαρ.

Αναφορικά με το ματς, η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με τον Νίκι Μπατ στο 15ο λεπτό, αλλά η Ίντερ ισοφάρισε στο 71ο με αυτογκόλ του Γκάρι Νέβιλ, προτού επικρατήσει 4-1 στη διαδικασία των πέναλτι (Τζόρντι Κρόιφ, Νίκι Μπατ τα… θύματα του Τζιανλούκα Παλιούκα).

Οι συνθέσεις

ΙΝΤΕΡ (Λουίτζι Σιμόνι): Παλιούκα, Σανέτι (62’ Μοριέρο), Σαρτόρ (46’ Γουέστ), Φρέζι (46’ Μπέργκομι), Παγκανίν (46’ Γκαλάντε), Ταραντίνο (46’ Κοέ), Σιμεόνε (82’ Μετσάνο), Ζε Ελίας (62’ Μπέρτι), Τζορκαέφ (62’ Βίντερ), Ρονάλντο (17’ Σαμοράνο, 82’ Κανού), Γκαντζ (62’ Ρεκόμπα).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Άλεξ Φέργκιουσον): Σμάιχελ, Ίργουιν (68’ Μακ Κλερ), Φ. Νέβιλ, Κιν, Μέι (24’ Γ. Νέβιλ), Γιόνσεν, Σκόουλς, Μπατ, Σόλσκιερ (67’ Κόουλ), Γκιγκς (67’ Κρόιφ), Σέριγχαμ (13’ Φαν ντερ Γκάουβ, 61’ Πομπόρσκι).

Video με πρωταγωνιστή τον Ρονάλντο:

Τα highlights του φιλικού αγώνα:

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Specials: Τι είχε πει ο Μαραντόνα για το γκολ – χέρι κόντρα στην Αγγλία…

Τι είχε πει ο Μαραντόνα για το γκολ – χέρι κόντρα στην Αγγλία…

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ποτέ δεν μάσαγε τα λόγια του. Μίλησε για την υπεράσπιση της πατρίδας του, την Ιταλία και… την ειρωνεία των Άγγλων.

Specials
Specials: Στέφανος Αλειφερόπουλος: Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο ψηλά θα έφτανε…

Στέφανος Αλειφερόπουλος: Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο ψηλά θα έφτανε…

Ο Στέφανος Αλειφερόπουλος δεν ήταν απλώς ένα ταλέντο. Ήταν το κάτι παραπάνω και δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο μακριά μπορούσε να φτάσει...

Specials
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Η μέρα που ο Τζιοβάνι σόκαρε με την απόφασή του όλη την Ισπανία

Ολυμπιακός: Η μέρα που ο Τζιοβάνι σόκαρε με την απόφασή του όλη την Ισπανία

Σαν σήμερα, στις 8 Ιουλίου 1999, η μεταγραφή του Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα στον Ολυμπιακό γίνεται επίσημη και ταρακουνάει όλη την Ισπανία. Το εξώφυλλο της Mundo Deportivo τα λέει όλα.

Ποδόσφαιρο
Specials: Είχε εξηγήσει ο Ζιντάν γιατί με τον Κρόος δεν χρειαζόταν tiki-taka

Είχε εξηγήσει ο Ζιντάν γιατί με τον Κρόος δεν χρειαζόταν tiki-taka

Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν χρειάστηκε ποτέ πολλές πάσες για να εξηγήσει γιατί ο Τόνι Κρόος ήταν το απόλυτο «κλειδί» στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης.

Specials
Specials: Ο Δανός που έσωσε την Τσέλσι – Το γκολ του ενός δισεκατομμυρίου! (vid)

Ο Δανός που έσωσε την Τσέλσι – Το γκολ του ενός δισεκατομμυρίου! (vid)

Την 11η Μαΐου 2003, ένα φαλτσαριστό σουτ από τον Γεσπερ Γκρόνκιερ έμελλε να αλλάξει για πάντα την ιστορία της Τσέλσι. Το γκολ που δεν έγραψε απλώς σκορ, αλλά ολόκληρο μέλλον.

Specials
Specials: Η μέρα που ο Κολίνα είδε τη ζωή και τον θάνατο στο ίδιο γήπεδο

Η μέρα που ο Κολίνα είδε τη ζωή και τον θάνατο στο ίδιο γήπεδο

Οι πανηγυρισμοί είχαν ξεκινήσει, ο πάγκος των Βαυαρών ετοιμαζόταν να μπει στο γήπεδο και οι οπαδοί ζούσαν το απόλυτο όνειρο. Τότε, ο Κολίνα είδε… τη ζωή να αντιστρέφεται.

Specials
World Football: Ντελ Πιέρο : «Η χαρά δεν με έκανε να ξεχάσω τον φίλο μου» – Η συγκινητική στιγμή μετά τον τελικό του Μουντιάλ

Ντελ Πιέρο : «Η χαρά δεν με έκανε να ξεχάσω τον φίλο μου» – Η συγκινητική στιγμή μετά τον τελικό του Μουντιάλ

Ανάμεσα στους πανηγυρισμούς του Μουντιάλ, ένας παγκόσμιος πρωταθλητής προτίμησε να παρηγορήσει τον φίλο του που μόλις είχε χάσει τα πάντα. Η ιστορία του Ζιντάν και του Ντε Πιέρο...

World Football
Specials: Η Μίλαν των παικταράδων, που δεν έφταναν ούτε τα φάουλ!

Η Μίλαν των παικταράδων, που δεν έφταναν ούτε τα φάουλ!

Ροναλντίνιο, Πίρλο, Μπέκαμ, Σέεντορφ… Ποιος θα βαρέσει τελικά το φάουλ; Ο Αντσελότι προσπαθούσε να επιβάλει… τάξη σε μια ομάδα γεμάτη θρύλους!

Specials
Specials: Ρουί Κόστα: Ο λόγος που γύρισε, δεν ήταν τα λεφτά

Ρουί Κόστα: Ο λόγος που γύρισε, δεν ήταν τα λεφτά

Ήταν ο παίκτης που θαύμασε όλη η Ιταλία και λάτρεψαν οι φίλοι της Μίλαν. Μα δεν ξέχασε ποτέ την υπόσχεση που είχε δώσει: να γυρίσει στην Μπενφίκα. Όχι για τα χρήματα. Για την καρδιά.

Specials