Τριάντα χρόνια και ακόμα απολογείται ο Μπάτζιο για το χαμένο πέναλτι
Η σκιά του ενός πέναλτι ακολουθεί ακόμη το όνομά του παρά τα όσα πέτυχε στην καριέρα του και ο ίδιος δεν το έχει ξεπεράσει ακόμα.
Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ταυτόχρονα ένα από τα πιο ανθρώπινα σύμβολα της αθλητικής τραγωδίας. Περισσότερα από 30 χρόνια μετά το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Μουντιάλ του 1994 δείχνει σαν να κουβαλά ακόμη εκείνη τη στιγμή στις πλάτες του. Οι συμπαίκτες του επέστρεψαν, οι φίλαθλοι προχώρησαν, οι αγώνες συνεχίστηκαν. Εκείνος όμως μοιάζει να έχει μείνει καρφωμένος στο χορτάρι της Πασαντίνα, στη φάση που καθόρισε άδικα την εικόνα του σε εκατομμύρια ανθρώπους.
Το παράδοξο είναι ότι ο Μπάτζιο έκανε μια ολόκληρη καριέρα γεμάτη ποιότητα, δημιουργία και γκολ που έγραψαν ιστορία. Κι όμως, η σκιά του ενός πέναλτι ακολουθεί ακόμη το όνομά του. Αυτή είναι η δύναμη και ταυτόχρονα η αδικία του ποδοσφαίρου. Η στιγμή που αλλάζει τα πάντα δεν είναι πάντα η πιο αντιπροσωπευτική. Για τον Μπάτζιο όμως έμεινε ανεξίτηλη.
Roberto Baggio is still apologizing after more than 30 years…everyone returned from the World Cup, yet he's still standing there😮💨💔 pic.twitter.com/JDh3FIjHXa
— SK10 (@SK10_Football) November 19, 2025