ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσεκούρι… στις συντάξεις του 2019!

Αν και η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι θα κάνει τα πάντα για να μην περικοπούν οι συντάξεις , όπως προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έχει ψηφιστεί, η εγκύκλιος που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και εστάλη στα ασφαλιστικά ταμεία... δείχνει τσεκούρι... σε αυτές μεγαλύτερο των 3 δισ. ευρώ. Αυτό φαίνεται στο κονδύλι του προϋπολογισμού του ’19.
Τσεκούρι… στις συντάξεις του 2019!

Αν και η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι θα κάνει τα πάντα για να μην περικοπούν οι συντάξεις , όπως προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έχει ψηφιστεί, η εγκύκλιος που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και εστάλη στα ασφαλιστικά ταμεία… δείχνει τσεκούρι… σε αυτές μεγαλύτερο των 3 δισ. ευρώ. Αυτό φαίνεται στο κονδύλι του προϋπολογισμού του ’19.

Η εγκύκλιος ενόψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2019, προβλέπει περικοπές 12% στα κονδύλια για τις συντάξεις, είτε αυτές είναι κύριες είτε επικουρικές. Θυμίζουμε ότι το μέτρο που έχει ψηφιστεί αφορά στην περικοπή έως 18% στις συντάξεις λόγω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς.

Οι δαπάνες για τη χορήγηση συντάξεων προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 25,480 δισ. ευρώ, αυτό είναι το ανώτατο ποσό που θα δαπανήσει το δημόσιο για συντάξεις το 2019, όσο δηλαδή προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο. Το φετινό ποσό δαπάνης είναι 28,70 δισ. ευρώ, συνεπώς η μείωση της συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης του δημοσίου είναι 3,22 δισ. Ευρώ.

Βάσει της εγκυκλίου, το κονδύλι για τις κύριες συντάξεις θα θα περικοπεί κατά 3,063 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 25,315 που προβλέπονται για το 2018 και θα φτάσει στα 22,252 δισ. ευρώ. Η περικοπή αυτή ξεπερνά το 12%.

Στις επικουρικές συντάξεις, το κονδύλι μειώνεται στα 3,228 δισ. ευρώ το 2019, από τα 3,387 δισ..

Για το σύνολο των συντάξεων (κύριες και επικουρικές) θα διατεθούν το 2019, 25,48 δισ. ευρώ, αντί τα 28,702 δισ. φέτος. Πρόκειται για περικοπή ύψους 3,22 δισ., πολύ μεγαλύτερη από τα 1,8 δισ. που θα «δώσει» στα ταμεία του κράτους η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

Το σκυλάκι που έβαψαν με κόκκινη μπογιά υιοθετήθηκε! [vid, pics]

Την Παρασκευή η κηδεία του Σωκράτη Κόκκαλη Τζούνιορ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσεκούρι… στις συντάξεις του 2019!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.