ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΤΣΙΔΗ

ΠΑΟΚ: Όταν κάνει… ταμείο θα κοιτάξει στο Περιστέρι

Καθοριστική νίκη στο Περιστέρι με τον Δικέφαλο να... κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα»
ΠΑΟΚ: Όταν κάνει… ταμείο θα κοιτάξει στο Περιστέρι

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη μεγάλη νίκη στο Περιστέρι σε μία έδρα, που πέρσι άφησε βαθμούς και ήδη είναι…συν σε σχέση με τον περσινό απολογισμό στην προσπάθεια διατήρησης των σκήπτρων του.

Το πρώτο 45λεπτο κόντρα στον Ατρόμητο ήταν ένα πρώτο δείγμα του τι μπορεί να κάνει η ομάδα του Φερέιρα όταν «λυθεί» και βρει τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο. Πίεση ψηλά, γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, επίθεση με πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή και φυσικά εύκολο σκορ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-3: Ο πρωταθλητής επέστρεψε!

Δύο γκολ πέτυχε ο Δικέφαλος στο διάστημα αυτό και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα. Όλα αυτά για 45 λεπτά. Στο 46ο οι πρωταθλητές έπαθαν «μπλακ άουτ» και στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος τους έφερε σε πολύ δύσκολη θέση.

Η αγωνιστική κατάρρευση των «ασπρόμαυρων», ωστόσο έχει εξήγηση. Ο ΠΑΟΚ μπλόκαρε όταν τα χαφ του έριξαν ταχύτητα. Δεν θεωρώ πως το πρόβλημα στην άμυνα και τα πολλά γκολ, που δέχεται ο Δικέφαλος πρέπει να χρεωθεί μόνο στους Κρέσπο-Βαρέλα.

Σε αντίθεση με πέρσι, ο αντίπαλος επιτίθεται με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις απέναντι στους Θεσσαλονικείς.
Το λάθος, για παράδειγμα, του Εσίτι στο δεύτερο γκολ του Βέλλιου, δίνει τη δυνατότητα στον Ατρόμητο να βρεθεί σε συνθήκη ιδανικής άμεσης επίθεσης, την ώρα, που η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν ανοργάνωτη και είχε «ανοίξει» για να κυκλοφορήσει την μπάλα.

Ο Νιγηριανός κεντρικός μέσος δεν μπορεί να βοηθήσει με τον τρόπο, που θα ήθελαν στον Δικέφαλο.
Το βασικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ, λοιπόν, εντοπίζεται στα χαφ και αυτή η συνθήκη είναι, που στοιχίζει στους νταμπλούχους μέχρι τώρα.

Ο Γιόσιπ Μίσιτς, που είναι ένας πολύ ποιοτικός μέσος πέρσι δεν είχε θέση στην ενδεκάδα και πολλές φορές ούτε καν στην αποστολή του Δικεφάλου με τις επιλογές, που υπήρχαν στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ. Η παρουσία του Μαουρίσιο αρχικά και του Ολιβέιρα στη συνέχεια «εκτόξευαν» τη δυναμική του ΠΑΟΚ και αυτό είναι, που λείπει αυτή τη στιγμή.

Ο Φερέιρα, λοιπόν, δίνει «μάχη» με το χρόνο. Πρέπει να διατηρήσει το απόλυτο των νικών (ή να έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες) μέχρι να δει τον Ζοσέ Μαουρίσιο να πατά στον αγωνιστικό χώρο. Ο Βραζιλιάνος προέρχεται από έναν πολύ δύσκολο τραυματισμό και θα χρειαστεί χρόνο για να πιάσει τα περσινά στάνταρ απόδοσης. Η παρουσία του, όμως, θα είναι κομβική.

Δίπλα του πολύ πιθανόν και ο Εσίτι να ανεβάσει ρυθμούς ενώ είναι δεδομένο πως Μίσιτς και Ελ Καντουρί θα βελτιώσουν κι άλλο την εικόνα τους.

Η νίκη στο Περιστέρι, επομένως, έδωσε χρόνο στον ΠΑΟΚ. Χρόνο, που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος. Το τοπικό ντέρμπι απέναντι στον Άρη, που ακολουθεί έρχεται την κατάλληλη στιγμή για αρκετούς λόγους, που θα αναλύσουμε μέχρι τη σέντρα.

Σε κάθε περίπτωση κάθε ματς είναι σαν τελικός για τον Δικέφαλο και με αυτή τη λογική θα πορευτεί μέχρι το τέλος. Ίσως όταν κάνει… ταμείο η εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Ατρόμητο να αποδειχθεί καθοριστική…

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΑΟΚ: Όταν κάνει… ταμείο θα κοιτάξει στο Περιστέρι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.