ΑΓΓΛΙΑ

Αντσελότι και Έβερτον: Παλεύοντας με σκιές

Στο νέο του «σπίτι» ο μεγάλος Ιταλός κόουτς βρίσκεται αντιμέτωπος με μια μεγάλη πρόκληση τόσο σε ομαδικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο
Αντσελότι και Έβερτον: Παλεύοντας με σκιές

Συστάσεις δεν χρειάζονται για έναν από τους κορυφαίους προπονητές της γενιάς του και έναν εκ των καλύτερων όλων των εποχών. Ο νέος σταθμός στην καριέρα του δε, πιστοποιεί ότι ο Κάρλο Αντσελότι δεν λέει ποτέ «όχι» σε μεγάλες προκλήσεις.

Και πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόφαση του 60χρονου Ιταλού να κατευθυνθεί προς τη δεύτερη δύναμη του Μέρσεϊσαϊντ. Ο «Καρλέτο» συμφώνησε με την Έβερτον και σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, είναι προγραμματισμένο να καθίσει στον πάγκο της για πρώτη φορά στη Boxing Day (26/12), κόντρα στη Μπέρνλι.

Αντσελότι: Διπλό restart στο Μέρσεϊσαϊντ

Μια νέα αρχή που μόνο… δώρο δεν θεωρείται, μιας και τα «ζαχαρωτά» συνεχίζουν να ζουν και να παλεύουν με τη μεγάλη σκιά της Λίβερπουλ. Να τη βλέπουν να κατακτά τίτλους και εκείνα, ανήμπορα να συμβιβάζονται στη μετριότητα.

Αυτή την κατάσταση θέλει να αλλάξει ο Αντσελότι και να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε οι «μπλε» να κάνουν μια σημαντική επανεκκίνηση στη σύγχρονη ιστορία τους. Να γίνουν αρχικά ανταγωνιστικοί ξεκολλώντας από τη ζώνη του υποβιβασμού και στη συνέχεια να επιστρέψουν βήμα-βήμα σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Νησί.

Σε… restart mode όμως θέλει να μπει και να καταπολεμήσει τις δικές του «σκιές» και ο «Καρλέτο». Οι τελευταίοι μήνες, όπου βρισκόταν στο τιμόνι της Νάπολη μόνο ήσυχοι δεν ήταν για τον Ιταλό κόουτς. Παρότι κατέκτησε την πρόκριση στους «16» του Champions League, είδε τον ιδιοκτήτη των «παρτενοπέι», Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, να τον αποδεσμεύει πατώντας πάνω στην κάκιστη πορεία της ομάδας στη Serie A.

To ματς με το οποίο η Νάπολι εξασφάλισε την παρουσία της στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης:

Το οξύμωρο βέβαια στην όλη υπόθεση ήταν η αντικατάστασή του από τον Τζενάρο Γκατούζο. Καλός, χρυσός ο «Ρίνο», αλλά η συγκεκριμένη επιλογή «χτύπησε» άσχημα τόσο στους Ναπολιτάνους, όσο και στον ίδιο τον Αντσελότι.

Αντσελότι: Το κίνητρο με Έβερτον

Πέραν της ομολογουμένως γλυκόπικρης γεύσης που άφησε στον 60χρονο η παραμονή στον ιταλικό Νότο, εκείνος θα πρέπει να αναζητήσει εκ νέου τον τρόπο για να αποδείξει ότι δεν μετατρέπεται σε έναν νέο… Φάμπιο Καπέλο.

Ο Αντσελότι τον είχε προπονητή στην τελευταία του σεζόν ως παίκτης στη Μίλαν (1991-1992). Από εκείνον έμαθε βασικά πράγματα στην προπονητική και εμπνεύστηκε για να ξεκινήσει τη δική του καριέρα ως προπονητής. Ωστόσο, σίγουρα θα ήθελε να διαφοροποιηθεί ως προς τη διαχείριση του ονόματος που έχει χτίσει με την πάροδο των χρόνων.

Ο Καπέλο «κάθισε» πάνω στις επιτυχίες των 90s (Μίλαν) και των early 00s (Ρόμα), ώστε να αποσπάσει πλουσιοπάροχα συμβόλαια, χωρίς να κατορθώσει ποτέ να τις επαναλάβει στους συλλόγους που ανέλαβε μετέπειτα.

Επομένως, έχοντας στις αποσκευές του δύο απολύσεις (Μπάγερν, Νάπολι), ο Αντσελότι έχει ένα πολύ σημαντικό κίνητρο . Να νικήσει τον κακό του εαυτό που έχει βγει στην επιφάνεια την τελευταία τριετία. Να μη μείνει δηλαδή μόνο στα 3 Champions League που έχει κατακτήσει σε Μίλαν και Ρεάλ Μαδρίτης (ο τεχνικός του «La Decima») και τους άλλους τίτλους, να «καθαρίσει» το όνομά του από τις αποτυχίες των τελευταίων ετών και να πιστωθεί σημαντικό έργο στην Έβερτον.

Αποδυτήρια: Το αδύνατο σημείο

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται για έναν τεχνικό του βεληνεκούς του Αντσελότι, ο Ιταλός θα πρέπει να διαχειριστεί το θέμα των αποδυτηρίων. Κι αυτό διότι αποδεδειγμένα σε Βαυαρούς και Ναπολιτάνους είχε σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις του με τα αστέρια.

Ο πάγκος που «έφαγε» ο Ινσίνιε, το τοτέμ των φιλάθλων των «παρτενοπέι», καθώς και οι παλαιότερες διαμάχες με τους Ρόμπεν- Ριμπερί είναι ενδεικτικά αυτής της αδυναμίας και ως ένα μεγάλο βαθμό οδήγησαν σε μια ατμόσφαιρα ιδιαιτέρως ηλεκτρισμένη και στην απομάκρυνσή του.

Ο «Καρλέτο» λοιπόν, θα πρέπει να βρει τη φόρμουλα που είχε δημιουργήσει στη Ρεάλ Μαδρίτης και να μεταμορφώσει τα αποδυτήρια σε οικογένεια με όσο το δυνατόν λιγότερες εντάσεις. Βέβαια, το γεγονός πως πηγαίνει σε ένα κλαμπ μέτριας δυναμικής χωρίς mega stars, θα του επιτρέψει να διορθώσει το πιο χτυπητό αδύνατο σημείο του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αντσελότι και Έβερτον: Παλεύοντας με σκιές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.