ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – «Βόμβα»: Πρόταση για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μόνο για τους εμβολιασμένους

Πρόταση «βόμβα» για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μόνο για τους εμβολιασμένους, έκανε ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Γιάννης Τούντας.
Κορονοϊός – «Βόμβα»: Πρόταση για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μόνο για τους εμβολιασμένους

Κορονοϊός: Πρόταση «βόμβα» για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μόνο για τους εμβολιασμένους, έκανε ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Γιάννης Τούντας.

Ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Γιάννης Τούντας, μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε σε διάφορα μέτρα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν, ρίχνοντας «βόμβα» για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η Μετάλλαξη Δέλτα απασχολεί έντονα τους ειδικούς το τελευταίο διάστημα, ενώ προσανατολίζονται στα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν προκειμένου να ωθήσουν τον κόσμο ώστε να εμβολιαστεί.

Μεταξύ άλλων λοιπόν, ανέφερε πως «θα πρέπει ίσως να δούμε κατά πόσο μπορούμε να έχουμε συρμούς ή δρομολόγια που να είναι μόνο για εμβολιασμένους».

Παράλληλα, πρότεινε να υπάρξουν περισσότερες καμπάνιες στοχεύοντας προς του ανεμβολίαστους, ώστε να τη σειρά τους να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό. «Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι ομάδες που αντιστέκονται περισσότερο και εκεί να ρίξουμε το βάρος της ενημέρωσης», είπε χαρακτηριστικά.

Για τους χώρους εργασίας σημείωσε: «πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα στους χώρους εργασίας. Το self test είναι μεν χρήσιμο όταν βγαίνει θετικό, δεν είναι όμως πολύ αξιόπιστο όταν βγαίνει αρνητικό. Θα έλεγα στους χώρους εργασίας πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά το rapid test σε εβδομαδιαία βάση για τους ανεμβολίαστους».

Ο κ. Τούντας μιλώντας για τον εμβολιασμό σε παιδιά 12-17 ετών, τόνισε πως για να φτάσουμε στο 70% στο σύνολο πληθυσμού ώστε να έχουμε τείχος ανοσίας, πρέπει να μπει στην εξίσωση και αυτή η ηλικιακή ομάδα. «Αν δεν βάλουμε την ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών μέσα στην εμβολιαστική πολιτική, για να μπορέσουμε να φτάσουμε πάνω από το 70% στο σύνολο του πληθυσμού, θα πρέπει να εμβολιαστούν οι υπόλοιπες μεγαλύτερες ηλικίες τουλάχιστον κατά 90%, κάτι το οποίο, καταλαβαίνετε, είναι ανέφικτο από τη στιγμή που έχουμε δυστυχώς αυτό το ποσοστό των αρνητών του εμβολίου».

Τέλος, αναφέρθηκε στο αν πρέπει να γίνει υποχρεωτικός και για ποιους ο εμβολιασμός, εκφράζοντας την αποψή του πως θα πρέπει να ισχύσει για τους υγειονομικούς, αλλά και άλλους εργαζόμενους που έρχονται καθημερινά σε επαφή με κόσμο, όπως οι εκπαιδευτικοί και όσοι δουλεύουν στα Super Market.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός – Ανεμβολίαστοι: Ποιες έξτρα υποχρεώσεις έχουν ανακοινωθεί

Κορονοϊός Παγώνη: «Δύσκολος ο Οκτώβριος αν δεν πιάσουμε το 80% στα εμβόλια»

Survivor – Aσημακόπουλος: Aπίστευτο! Βρήκαν σκουλήκι στο στομάχι του

Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Επίθεση με σενάριο του μυαλού του έκανε ο Πορτοσάλτε στην Καρυστιανού: «Ξεφτίλα αν ανακοινώσει κόμμα στη μέρα της τραγωδίας»

Επίθεση με σενάριο του μυαλού του έκανε ο Πορτοσάλτε στην Καρυστιανού: «Ξεφτίλα αν ανακοινώσει κόμμα στη μέρα της τραγωδίας»

Καταπληκτικό επίπεδο δημοσιογραφίας - Ο Πορτοσάλτε διαδίδει φήμες που φαντάζεται ο ίδιος και μετά επιτίθεται σύμφωνα με αυτές

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Mercosur: Πέρασε η συμφωνία – ταφόπλακα για την αγροτιά – Η ΕΕ ψήφισε την ερήμωση της υπαίθρου και το δηλητήριο στο πιάτο μας

Mercosur: Πέρασε η συμφωνία – ταφόπλακα για την αγροτιά – Η ΕΕ ψήφισε την ερήμωση της υπαίθρου και το δηλητήριο στο πιάτο μας

Την ώρα που οι ΗΠΑ στρέφονται προς την παραδοσιακή διατροφή, η ΕΕ εισάγει «θάνατο» από τη Λατινική Αμερική και τελειώνει τους αγρότες

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Σοκ στην Πιερία: Κτηνοτρόφος αυτοκτόνησε αφού του θανάτωσαν 1000 πρόβατα – Άλλο ένα τραγικό θύμα του απάνθρωπου πρωτοκόλλου της ευλογιάς

Σοκ στην Πιερία: Κτηνοτρόφος αυτοκτόνησε αφού του θανάτωσαν 1000 πρόβατα – Άλλο ένα τραγικό θύμα του απάνθρωπου πρωτοκόλλου της ευλογιάς

Ο 59χρονος αυτόχειρας ήταν απαρηγόρητος μετά τον χαμό των ζώων του - Τον βρήκε απαγχονισμένο ο αδερφός του

Κοινωνία
Κοινωνία: Ιωάννα Κ. Λάππα: ‘Ενα μελοποιημένο ποίημα με τίτλο: Γλαύκος, ο Γενναίος Βασιλιάς της Λυκίας

Ιωάννα Κ. Λάππα: ‘Ενα μελοποιημένο ποίημα με τίτλο: Γλαύκος, ο Γενναίος Βασιλιάς της Λυκίας

Η Ιωάννα Κ. Λάππα επιμελήθηκε ένα μελοποιημένο ποίημα με τίτλο: Γλαύκος, ο Γενναίος Βασιλιάς της Λυκίας.

Κοινωνία
Κοινωνία: Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025 δεν θα μείνει στην ιστορία της Χώρας μας ως χρονιά προόδου. Περισσότερο θα καταγραφεί ως μια περίοδος πολιτικής αδράνειας, θεσμικής κόπωσης και κανονικοποίησης της αδικίας.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγρότες: Σε διχαστικά τρικ και απειλές επιμένει η κυβέρνηση – «Ενάντια στην κοινωνία κάθε ώρα κινητοποιήσεων»

Αγρότες: Σε διχαστικά τρικ και απειλές επιμένει η κυβέρνηση – «Ενάντια στην κοινωνία κάθε ώρα κινητοποιήσεων»

Ο Παύλος Μαρινάκης κουνά το δάχτυλο στους αγρότες και προειδοποιεί με βίαιες επεμβάσεις της αστυνομίας

Κοινωνία
Κοινωνία: Δηλώσεις ντροπής της Δ. Μιχαηλίδου για Καρυστιανού: «Πως χρησιμοποιεί τον πόνο της ως πολιτικό βατήρα προσωπικής εξέλιξης;»

Δηλώσεις ντροπής της Δ. Μιχαηλίδου για Καρυστιανού: «Πως χρησιμοποιεί τον πόνο της ως πολιτικό βατήρα προσωπικής εξέλιξης;»

Η Δόμνα Μιχαηλίδου «αποφάσισε» ότι οι χαροκαμένοι γονείς δεν αρμόζει να πολιτεύονται, αλλά θα πρέπει μόνο να θρηνούν άπραγοι

Κοινωνία
Κοινωνία: Άγγελος Συρίγος: Προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα για τη διπλωματική γκάφα Μητσοτάκη με Βενεζουέλα – «Δεν είναι καθηγητής Διεθνούς Δικαίου»

Άγγελος Συρίγος: Προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα για τη διπλωματική γκάφα Μητσοτάκη με Βενεζουέλα – «Δεν είναι καθηγητής Διεθνούς Δικαίου»

Η άγνοια δεν είναι δικαιολογία για έναν πρωθυπουργό με πλήθος συμβούλων - Ο Άγγελος Συρίγος προσπάθησε να δικαιολογήσει τον Μητσοτάκη, αλλά τον εξέθεσε χειρότερα

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: «Που βαδίζει η Γαλλία μου;» – Διαδικτυακή εφαρμογή των Γάλλων χαρτογραφεί «live» τον ισλαμικό εποικισμό της χώρας τους

«Που βαδίζει η Γαλλία μου;» – Διαδικτυακή εφαρμογή των Γάλλων χαρτογραφεί «live» τον ισλαμικό εποικισμό της χώρας τους

Χιλιάδες συντηρητικοί Γάλλοι χρησιμοποιούν το application «mafrance.app» για να παρακολουθούν την πληθυσμιακή αλλοίωση της Γαλλίας

Ελευθέριος Ανδρώνης