ΛΑΥΡΙΟ

Λαύριο- Νίζνι: Να κρατήσει απόρθητο το… ΣΕΦ!

Η 3η αγωνιστική του BCL βρίσκει το Λαύριο αντιμέτωπο με τη Νίζνι και με την πρόκληση να κρατήσει αλώβητη την ευρωπαϊκή του έδρα, το ΣΕΦ δηλαδή.
Λαύριο- Νίζνι: Να κρατήσει απόρθητο το… ΣΕΦ!

Τη δεύτερη νίκη του που θα το διατηρήσει σε τροχιά πρόκρισης στην επόμενη φάση αναζητά το Λαύριο που υποδέχεται τη Νίζνι Νόβγκοροντ στο ΣΕΦ.

To Λαύριο βρίσκεται στο 1-1 καθώς μπαίνουμε στην 3η αγωνιστική του Basketball Champions League. Άρχισε με νίκη επί της Ντιζόν και στη συνέχεια ηττήθηκε στην Ισπανία από τη Μάλαγα.

Στον αντίποδα η Νίζνι δεν έχει καταφέρει ακόμα να πετύχει νίκη. Κι αυτό φανερώνει την επιβεβλημένη ανάγκα για το Λαύριο να πάρει τη νίκη και να αφήσει οριστικά εκτός μάχης έναν αντίπαλο. Οι Ρώσοι ουσιαστικά παίζουν το τελευταίο τους χαρτί στο ΣΕΦ. Έχουν ήδη μια εντός έδρας ήττα (από τη Μάλαγα) ενώ έχουν ηττηθεί με διαφορά 14 πόντων στη Γαλλία από τη Ντιζόν. Αν μείνουν στο 0-3 θα πρέπει να ελπίζουν σε θαύμα για την πρόκριση.

Ας δούμε πρώτα τη σύγκριση των δύο αντιπάλων. Στα ομαδικά στατιστικά

Όπως βλέπετε υπάρχει μια σημαντική υπεροχή της ελληνικής ομάδας. Μόνο τα ποσοστά στα τρίποντα είναι χαμηλότερα αλλά και οι δύο ομάδες σουτάρουν… άθλια. Επίσης στις ασίστ υπερέχουν οι Ρώσοι καθώς επίσης και στους πόντους από τον πάγκο.

Συνεχίζουμε με τα ατομικά στατιστικά. Πρώτα για το Λαύριο και τι έχει κάνει στους δύο πρώτους αγώνες στο BCL.

Όπως βλέπετε, Κάρτερ, Κακλαμανάκης, Λιούις και Μουράτος πετυχαίνουν τους 50 από τους 67,5 πόντους του Λαυρίου στους πρώτους δύο αγώνες της διοργάνωσης. Με εξαίρεση τον Κάρτερ τα ποσοστά των υπόλοιπων στα τρίποντα είναι πολύ άσχημα.

Για την ακρίβεια ο Τάισον Κάρτερ έχει 5/8 τρίποντα στους δύο αγώνες και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του έχουν… 5/40!!!

Στα στατιστικά της Νίζνι, παρατηρούμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία. Ο πρώην παίκτης του Ήφαιστου, Ρόλαντς Φρεϊμάνις είναι εκείνος που έχει τα καλύτερα στατιστικά: 10,5 πόντοι-4,5 ριμπάουντ. Ο Αστάπκοβιτς έπαιξε μόνο στον αγώνα της πρεμιέρας με τη Μάλαγα ενώ ο Τοπόροφ τη 2η αγωνιστική με τη Ντιζόν στη Γαλλία

Τη Δευτέρα (1/11) έγινε ο άλλος αγώνας του ομίλου. Η Μάλαγα του Φώτη Κατσικάρη παρέμεινε αήττητη αφού νίκησε εύκολα 83-54 στην έδρα της την Ντιζόν. Πλέον η βαθμολογία, πριν το τζάμπολ του αγώνα Λαύριο- Νίζνι έχει ως εξής:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λαύριο- Νίζνι: Να κρατήσει απόρθητο το… ΣΕΦ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Νικολαΐδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.