ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Πάλι χάλασε μία ΜΜSC που μας δίνουν τώρα οι Αμερικανοί για κορβέτες – Μόλις είχε κάνει σέρβις

Τον Φεβρουάριο του 2020, το Little Rock πάλι είχε χαλάσει ενώ το πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ από τον Ιανουάριο του 2021 σταμάτησε να δέχεται παραλαβές νέων LCS κατηγορίας Freedom.
Φρεγάτες: Πάλι χάλασε μία ΜΜSC που μας δίνουν τώρα οι Αμερικανοί για κορβέτες – Μόλις είχε κάνει σέρβις

Φρεγάτες: Πάλι χάλασε μία ΜΜSC που μας δίνουν οι Αμερικανοί για κορβέτες – Το LCS Little Rock έμεινε από ρεύμα κατά τη διάρκεια δοκιμών στη θάλασσα.

«Το αμερικανικό μαχητικό πλοίο Little Rock έχασε την ισχύ του ενώ βρίσκονταν στη θάλασσα και έπρεπε να επιστρέψει στο λιμάνι στις 22 Ιανουαρίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού», γράφει το defensenews.com.

Το ηλικίας τεσσάρων μόλις ετών LCS διεξήγαγε θαλάσσιες δοκιμές μετά από περίοδο συντήρησης 19 μηνών στην αποβάθρα στο BAE Systems Shipyard στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα.

Το πλοίο αναχώρησε από τον Ναυτικό Σταθμό Mayport στις 21 Ιανουαρίου για δοκιμές, όμως κατά τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων εντοπίστηκαν μηχανικές δυσλειτουργίες που οδήγησαν σε προσωρινή απώλεια ισχύος και πάρθηκε η απόφαση το πλοίο να επιστρέψει στον Ναυτικό Σταθμό Mayport στις 22 Ιανουαρίου, με δική του ισχύ», ανέφερε εκρόσωπος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Το Πολεμικό Ναυτικό διεξάγει τεχνική έρευνα για τη βασική αιτία των μηχανικών δυσλειτουργιών. Αν και δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία ένδειξη ότι το θέμα σχετίζεται με το πρόβλημα του συνδυασμού ταχυτήτων, η έρευνα θα εξετάσει όλες τις πτυχές του τι συνέβη», συνέχισε.

Το Little Rock ήταν μεταξύ των πλοίων LCS που υπέστησαν αστοχία συνδυασμού γραναζιών κάτι τελικά που οδήγησε σε επιχειρησιακούς περιορισμούς ολόκληρη την κατηγορία.

Η Naval Sea Systems Command υπό την ηγεσία της Lockheed Martin ανέπτυξαν μια νέα σχεδίαση συνδυαστικού γραναζιού.

Τον Φεβρουάριο του 2020, το Little Rock πάλι είχε χαλάσει.

Το πολεμικό Ναυτιικό των ΗΠΑ από τον Ιανουάριο του 2021 σταμάτησε να δέχεται παραλαβές νέων LCS κατηγορίας Freedom από τη Lockheed Martin

Το μέλλον του Little Rock παραμένει ασαφές.

Το Πολεμικό Ναυτικό ζήτησε να παροπλιστεί τόσο αυτό όσο και το πενταετές LCS Detroit, λόγω του κόστους που θα είχε η αντικατάσταση του συστήματος συνδυασμού γραναζιών και η επισκευή των ζημιών που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της αστοχίας πρόωσης.

Τις ΜΜSC (στη νέα του εκδοχή) πρότειναν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα για νέες φρεγάτες, με την Αθήνα να επιλέγει τελικά τις γαλλικές Belharra.

Τώρα, οι Αμερικανοί έχουν επιστρέψει, προσφέροντας τις MMSC ως ελαφρές φρεγάτες – κορβέτες.

Με τέτοια που ακούνε πάντως οι Έλληνες ναύαρχοι δικαιολογείται το γεγονός πως ψηλά στη λίστα για τις νέες κορβέτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται οι επίσης γαλλικές κορβέτες Gowind.

Φρεγάτες: Πάλι χάλασε μία ΜΜSC που μας δίνουν τώρα οι Αμερικανοί για κορβέτες – Μόλις είχε κάνει σέρβις

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτη Είδηση: Ανοίγει η συζήτηση για την κατάρριψη των Bayraktar

Έβρος: Πρόταση για παραγωγή βιοαιθανόλης από τεύτλα – Θα μπαίνει και σε αυτοκίνητα

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Χωρίς καμία προσφορά ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου - Πλήγμα στους στόχους της Ελλάδας να παρακάμψει την Τουρκία, λένε οι Τούρκοι.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Η νέα μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 1.000 drones τον μήνα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

Γιατί το Ισραήλ πιέζει για την Τουρκία αλλά δείχνει πιο ήπιο στη Σαουδική Αραβία. Κλειδί ο έλεγχος λογισμικού και η επιχειρησιακή αυτονομία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου PANG που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle με ορίζοντα το 2038 και κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Το μήνυμα ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, αλλά απολύτως σαφές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ υποβαθμίζει το πρόγραμμα SAFE και στέλνει μήνυμα ισχύος προς την Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ο Σάι Γκαλ προειδοποιεί ότι οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Γιατί το Ισραήλ φοβάται την Τουρκία και τα τουρκικά F-35;

Γιατί το Ισραήλ φοβάται την Τουρκία και τα τουρκικά F-35;

Πακιστανικά ΜΜΕ αναλύουν γιατί το Ισραήλ αντιδρά στα τουρκικά F-35 αλλά όχι στη Σαουδική Αραβία εστιάζοντας στην τεχνολογία και την αυτονομία χρήσης.

Ελληνοτουρκικά