ΑΕΚ

Η (πολύ) δύσκολη θέση του Παπαδημητρίου στην ΑΕΚ

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου ήρθε στην ΑΕΚ πέρυσι αλλά μόνο ικανοποίηση δεν υπάρχει στο κλαμπ για την συμβολή του και την παρουσία του
Η (πολύ) δύσκολη θέση του Παπαδημητρίου στην ΑΕΚ

Πλησιάζουμε στο φινάλε της σεζόν για την ΑΕΚ με τον Γιάννη Παπαδημητρίου να συμπληρώνει μία σεζόν στο κλαμπ. Και το πρόσημο κάθε άλλο παρά θετικό είναι…

Η ΑΕΚ έδωσε την θέση του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να στηρίζει και να εμπιστεύεται απόλυτα τον Παπαδημητρίου, ο οποίος έφτασε με συστάσεις από τον Πανόπουλο της Ξάνθης. Όμως… άλλο καράβι η Ξάνθη που υποβιβάστηκε και άλλο η ΑΕΚ που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και πορεία στην Ευρώπη.

Οι «κιτρινόμαυροι» άλλα περίμεναν και προφανώς δεν τα είδαν από τον Παπαδημητρίου, που ως στέλεχος του ποδοσφαίρου περισσότερα χρόνια σε σχέση με τον Παναγιώτη Κονέ δεν τα πήγε καλά. Οι σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές δεν είναι καλές και η αλήθεια είναι ότι δεν έχει πολλές συμπάθειες.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να κατανοήσει πρόσωπα και πράγματα γιατί δεν είναι κοντά τους. Άρα δεν προλαβαίνει και… καταστάσεις. Όπως η δυσαρέσκεια που έχουν εκφράσει κατά καιρούς ο Άμραμπατ, ο Στάνκοβιτς και ο Λε Ταλέκ.

Ο Παπαδημητρίου και το μέλλον του

Οι θέσεις του για τους προπονητές που είχε η ΑΕΚ την σεζόν δεν βοήθησαν προς το καλό αποτέλεσμα και όλη αυτή η ατμόσφαιρα δεν είναι υπέρ του ενόψει της νέας χρονιάς. Τι σημαίνει αυτό; Δεν αποκλείεται να μείνει και εκτός οργανογράμματος της ΠΑΕ, αλλά και αν μείνει εντός τελικά θα έχει εντελώς διαφορετικές αρμοδιότητες.

Ή να παραμείνει μόνο στις Ακαδημίες, αν και ως επικεφαλής εκεί και στην ΑΕΚ Β’ δεν έχει βοηθήσει στην καθημερινότητα των ομάδων ώστε να τις βοηθήσει στο βαθμό που απαιτείται.

Μένει να φανεί τελικά η τελική απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη για τον Παπαδημητρίου, για τον οποίο το κλίμα είναι εις βάρος του στην ΑΕΚ λόγω και της κακής σεζόν που συμπαρασύρει πολλούς προς την έξοδο… Για τον Παναγιώτη Κονέ πάντως η αίσθηση που δίδεται είναι ότι θα έχει θέση στην ΑΕΚ, αλλά σε άλλο ρόλο.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι άπαντες περιμένουν τον Φερνάντο Σάντος και την τελική του απάντηση στην πρόταση της ΑΕΚ για συνεργασία. Η Εθνική Πορτογαλίας αντιμετωπίζει απόψε στο «Ντραγκάο» την Βόρεια Μακεδονία και είναι το φαβορί για την πρόκριση στο Μουντιάλ 2022. Και στην Ένωση βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα όλοι, για διαφορετικούς λόγους…

Κριχόβιακ: «Το Ιούνιο θα επιστρέψω στην Κράσνονταρ και θα δούμε για το μέλλον μου»

Ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ σε νέα συνέντευξή του μίλησε για την κατάστασή του, αλλά και για τον δανεισμό του στην ΑΕΚ.

Ο 32χρονος Πολωνός μέσος της ‘Ενωσης, μιλώντας στο «sportovefakty» αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στις ομάδες που ήθελαν να τον αποκτήσουν, αποκαλύπτοντας ότι μεταξύ αυτών των ομάδων, ήταν και η Χέρτα Βερολίνου, η οποία και ήρθε σε επαφή μαζί του.

Επίσης, ότι το καλοκαίρι θα επιστρέψει στην Κράσνονταρ, με την οποία θα καθίσει να μιλήσει τότε, προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον του.

Για τον αποψινό «τελικό» της Πολωνίας:

«Το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι ότι παίζουμε εντός έδρας. Εχουμε επίσης εμπειρία από τέτοιου είδους παιχνίδια. Το μυαλό και η ψυχική μας διάθεση θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο. Είναι ένα παιχνίδι όπου δεν επιτρέπονται τα λάθη. Είναι το πιο σημαντικό τεστ για εμάς όλη τη σεζόν»

Αν πρέπει να περιμένουν οι Πολωνοί παρόμοιο ματς όπως την Πέμπτη με τη Σκωτία;

«Νομίζω ότι μπορεί να μοιάζει έτσι, αλλά οι Σουηδοί έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα. Είναι καλύτερα οργανωμένοι από τους Σκωτσέζους. Παίζουν 4-4-2, κυκλοφορούν καλύτερα στο γήπεδο και πιέζουν πολύ καλά. Είναι δυνατοί και στις στημένες φάσεις. Πρέπει να παίξουμε τέλεια άμυνα».

Για το πώς νιώθει σωματικά ο ίδιος:

«Νιώθω καλά προετοιμασμένος ακόμα και για 120 λεπτά. Ήμουν άρρωστος πρόσφατα, αλλά βελτιώθηκα πολύ. Είμαι έτοιμος».

Για την κρισιμότητα του αγώνα και πώς το βλέπει ο ίδιος:

«Με παρακινούν τέτοιοι αγώνες. Μου αρέσει όταν εξαρτώνται τόσα πολλά σε ένα παιχνίδι. Νιώθω υπεύθυνος και πιστεύω ότι για τέτοιες στιγμές παίζεται το ποδόσφαιρο».

Για το πώς πέρασε τις τελευταίες του στιγμές στη Ρωσία και την Κράσνονταρ;

«Έκανα προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Αργότερα αντιμετώπισα ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού. Μετά ξέσπασε ο πόλεμος. Παρακολουθούσα την κατάσταση στην Ουκρανία και αναρωτιόμουν προς ποια κατεύθυνση να πάω. Μετά από λίγες ημέρες δεν είχα καμία αμφιβολία. Αφού η ΦΙΦΑ μου έδωσε την ευκαιρία να αλλάξω ομάδα, ένιωσα ότι η αποχώρηση ήταν η μόνη σωστή απόφαση. Φαινόταν ότι οι ξένοι παίκτες ήθελαν να φύγουν από το σύλλογο πάση θυσία το συντομότερο δυνατό. Οι άνθρωποι της Κράσνονταρ δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα και άφησαν τους παίκτες να πάνε διακοπές. Δεν ήθελα να πάω σπίτι και να ξεκουραστώ στον καναπέ. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα έκανα τίποτα ως το τέλος της σεζόν».

Αν θα επιστρέψει στη Ρωσία αυτό το καλοκαίρι;

«Ειμαι δανεικός στην ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν και θα επιστρέψω στην Κράσνονταρ τον Ιούνιο. Θα μιλήσω με το σύλλογο όταν έρθει η ώρα, αλλά είναι πολύ νωρίς προς το παρόν».

Είχατε πρόταση από την ΑΕΚ, τη Λέγκια, αλλά και τη Χέρτα Βερολίνου μεταξύ άλλων;

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι χτύπησε το τηλέφωνο και από το Βερολίνο. Μίλησα με μερικούς συλλόγους. Ολοι περίμεναν τις ποδοσφαιρικές του ομοσπονδίες να επιστρέψουν μεταγραφές. Σε πολλά πρωταθλήματα όμως δεν υπήρχε «πράσινο φως» για μεταγραφές από το ρώσικο πρωτάθλημα».

Για τις δηλώσεις του πρώην ποδοσφαιριστή Μαξίμ Ντιεμένκο ότι «έφτυσες την Κράσνονταρ και την εγκατέλειψες»;

«Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν η γνώμη των ανθρώπων του συλλόγου. Ξέρουν την αλήθεια. Και τέτοια σχόλια δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Αυτές είναι οι απόψεις ανθρώπων που δεν ξέρουν τίποτα. Δεν με ενοχλεί καν. Για παράδειγμα δεν θα κρίνω όλους τους Ρώσους. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος αυτή τη στιγμή. Εχω φίλους εκεί, έχω γνωρίσει καλούς ανθρώπους. Κατά τη γνώμη μου δεν μπορείς να τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έχω έρθει σε επαφή είναι κατά του πολέμου».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η (πολύ) δύσκολη θέση του Παπαδημητρίου στην ΑΕΚ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Καπετανάκος

Ρεπορτάζ ΑΕΚ από το 2004. Λίγο καιρό μετά την «ανάσταση» της με τον Ντέμη μπροστάρη. Εκτοτε έχουμε ζήσει μαζί της τα πάντα. Τίτλους, διακρίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ταξίδια στο εξωτερικό, υποβιβασμό, χωράφια στην Γ’ εθνική, ταξίδι μέχρι και τη… Νάξο με 8-9 μποφόρ και μετά την μεγάλη επιστροφή με Μελισσανίδη. Στα ΜΜΕ έχουμε «γράψει» αρκετά χιλιόμετρα και κάτι εκατομμύρια σε λέξεις («ΩΡΑ» σε 3-4 διαφορετικές version της, «Score», «Livesport», «Δικέφαλος» σε χαρτί και internet, enwsi.gr, aek365.gr, iefimerida.gr, coppa.gr). Κατά βάση ποδόσφαιρο και εκεί μείναμε στα πρώτα και δεύτερα άντα μας, αλλά κάναμε και πέρασμα νωρίτερα από το μπάσκετ και το χάντμπολ της ΑΕΚ. «Δημοσιογράφος» λέει ο τιμητικός τίτλος. Ρεπόρτερ πέντε ηπείρων και επτά θαλασσών θα προτιμούσα εγώ. Και συνεχίζουμε...