ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός: Σκούπα και δραματικές εξελίξεις

Απίστευτες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό που βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση της σύγχρονης ιστορίας του με γεγονότα που ποτέ δεν έχουν ξανασυμβεί στην ομάδα μπάσκετ.
Παναθηναϊκός: Σκούπα και δραματικές εξελίξεις

Δραματικές εξελίξεις στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός καθώς Διαμαντίδης, Πρίφτης και Παππάς αποτελούν παρελθόν ενώ ο Παναγιώτης Τριαντόπουλος υπέβαλλε την παραίτησή του που έγινε αποδεκτή.

Ο Παναθηναϊκός βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση της σύγχρονης ιστορίας του που πλέον δεν είναι αγωνιστική μόνο. Με εντολή του ιδιοκτήτη, όπως φαίνεται και στη σχετική ανακοίνωση, απομακρύνονται οι προαναφερόμενοι ενώ επιστρέφει ως Τεχνικός Διευθυντής ο Αργύρης Πεδουλάκης. Παράλληλα, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης απομακρύνεται από τη διοικητική του θέση και του έχει προταθεί να αναλάβει Γενικός Αρχηγός της ομάδας.

Τι συνέβη; Το Sportime επιχειρεί να δώσει απαντήσεις.

Δεν έπεσαν από τα σύννεφα όσοι διάβασαν την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού καθώς το κλίμα είχε διαμορφωθεί από τα φιλικά προσκείμενα ΜΜΕ και άγγιζε, τον προπονητή, το διοικητικό δίδυμο και τις επιλογές που έγιναν.

Πάμε λοιπόν να δούμε κομμάτι προς κομμάτι την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

«Πριν από δυο χρόνια κατόπιν της απόφασης του ιδιοκτήτη να θέσει προς πώληση την ΚΑΕ, η διαχείριση της ομάδας δόθηκε εν λευκώ στους κ.κ. Τριαντόπουλο, Αλβέρτη και Διαμαντίδη.

Ο σαφής στόχος ήταν εξαρχής ο Οργανισμός να λειτουργήσει με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και να δημιουργηθεί ένας βασικός κορμός αθλητών, πάνω στον οποίο θα χτιζόταν το σήμερα, αλλά κυρίως το αύριο της ομάδας.

Ωστόσο, ως προς το οικονομικό σκέλος υπήρξε πλήρης αστοχία, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του ιδιοκτήτη κατά 3 εκατομμύρια ευρώ, έως τώρα.

Ως εκ τούτου ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Παναγιώτη Τριαντόπουλου από τη θέση του Προέδρου της ΚΑΕ. Ο κ. Τριαντόπουλος θα παραμείνει ωστόσο στη θεσμική του θέση μέχρι τις 30/6/22 ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της ΚΑΕ».

Το παραπάνω αποτελεί σαφή αιχμή προς τον Παναγιώτη Τριαντόπουλο, έναν από τους πλέον πιστούς συνεργάτες του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Και αποκαλύπτεται ότι παρά τη ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΕΝΤΟΛΗ για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ο ιδιοκτήτης χρεώθηκε τρία εκατομμύρια ευρώ, ως αυτό το σημείο που μιλάμε.

Η παραίτηση του στενού συνεργάτη του μεγαλομετόχου, ήταν η φυσική εξέλιξη, όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση. Και μάλιστα στο κάτω μέρος της θα δείτε και δήλωση-απολογία του Τριαντόπουλου προς τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ!

Και περνάμε στο επόμενο κεφάλαιο, το αγωνιστικό:

«Ως προς το αγωνιστικό σκέλος κι ενώ ήταν ξεκάθαρος ο προσανατολισμός, απαλλαγμένος μάλιστα από την όποια πίεση, αντί για το χτίσιμο ενός βασικού κορμού -όπως είχε συμφωνηθεί- πραγματοποιήθηκαν επιλογές ξένων παικτών αμφιβόλου αξίας, με στόχο την εφήμερη επιτυχία, η οποία και προφανώς δεν ήρθε.

Η ομάδα μάλιστα απέτυχε να καταστεί ανταγωνιστική απέναντι σε αντιπάλους του ίδιου ή αντίστοιχου οικονομικού βεληνεκούς.  Σε συνδυασμό δε με την εικόνα αυτής, η οποία παρουσιάζει διαρκώς πτωτική πορεία, τόσο βάσει αποτελεσμάτων όσο και βάσει απόδοσης, θεωρούμε αδιέξοδο να συνεχιστεί το συγκεκριμένο πλάνο».

Η συγκεκριμένη παράγραφος αφορά φυσικά τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Δημήτρη Πρίφτη και Νίκο Παππά. Τον πρώτο γιατί δεν κατάφερε να προχωρήσει το πλάνο και μετά από 18 χρόνια έχουμε μια σκληρή απόφαση

Ναι δεν είναι ψέματα, ο Παναθηναϊκός απομακρύνει τον Δημήτρη Διαμαντίδη!

Το επόμενο κεφάλαιο αφορά στον Νίκο Παππά που ανέλαβε χρέη Τεχνικού Διευθυντή, ήταν υπεύθυνος για τις επιλογές των ξένων και του χρεώνεται η αποτυχία την τελευταία διετία. Και φυσικά στον Δημήτρη Πρίφτη για την εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα.

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τους κ.κ. Διαμαντίδη, Πρίφτη και Παππά, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον. Σε ό,τι αφορά τον κ. Αλβέρτη αποχωρεί από την διοικητική του θέση και του έχει ήδη προταθεί η θέση του Γενικού Αρχηγού της ομάδας».

Το θέμα είναι το εξής: Μετά από όλα τα παραπάνω ο Αλβέρτης θα δεχτεί να παραμείνει στην ομάδα ως Γενικός Αρχηγός;

Και το επόμενο κεφάλαιο

«Από σήμερα Τεχνικός Διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αναλαμβάνει ο κ. Πεδουλάκης, ο οποίος θα έχει εν λευκώ τη διαχείριση του αγωνιστικού τμήματος και την επιλογή του νέου προπονητή.

Στόχος αυτής της κίνησης, είναι η δημιουργία ενός ισχυρού κορμού αθλητών, στον οποίο θα στηριχθεί η ομάδα και συνάμα θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον, υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς όποτε αυτό προκύψει καθώς και η βελτίωση της εικόνας εν όψει τελικών του Πρωταθλήματος.

Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες η ομάδα πρέπει από σήμερα κιόλας να χτίζει την επόμενη χρονιά.

Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να δαπανούν χρήματα το καλοκαίρι, οφείλεις να αλλάξεις τρόπο σκέψης και λειτουργίας ώστε να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις.

Οφείλεις να επενδύσεις στη σκληρή και μεθοδική δουλειά και όχι σε μεταγραφικές κινήσεις αμφιβόλου αξίας και ομάδες μιας χρήσης.

Οφείλεις μαζί με τον κόσμο σου να γυρίσεις σελίδα.

Με ρεαλισμό και ειλικρίνεια απέναντι στην Ιστορία και τον κόσμο σου»

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης, που επιστρέφει για τέταρτη θητεία κι αφού ήδη μετρά τρεις απολύσεις θα έχει εν λευκώ την εξουσιοδότηση για τον προπονητή και το πλάνο.

Κι όπως γίνεται αντιληπτό, ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να αλλάξει σελίδα, να προχωρήσει σε ελληνικό και νεανικό κορμό, να διαμορφώσει πλάνο και όλα αυτά (που έχουμε ξανακούσει).

Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται.

Ο Παναθηναϊκός βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση του κι αυτή τη φορά δεν είναι αγωνιστική ούτε και διοικητική. Τόσες μαζικές απολύσεις/αποχωρήσεις δεν έχουν υπάρξει ποτέ με κορυφαία φυσικά αυτή του Δημήτρη Διαμαντίδη. Μιας από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της ομάδας.

Αθλητικές ειδήσεις

ΑΕΚ: Αυτόν τον παίκτη βγάζει στο σφυρί!

Προπονητής έτοιμος να πάρει πόδι!

Αυτή είναι η εντυπωσιακή σύζυγος του ΜακΚίσικ που μοιράζει «εγκεφαλικά»!

Οι πιο τραγικές περιγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Σκούπα και δραματικές εξελίξεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College