ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Χαλαρή εκπομπούλα για τον πρωθυπουργό – «Στο σπίτι αλλάζω λάμπες και κάνω μπάρμπεκιου»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε στο ραδιόφωνο για να μιλήσει για «καυτά» θέματα της επικαιρότητας , όπως το αν μαγειρεύει ή αν μαστορεύει...
Κυριάκος Μητσοτάκης: Χαλαρή εκπομπούλα για τον πρωθυπουργό – «Στο σπίτι αλλάζω λάμπες και κάνω μπάρμπεκιου»

Σε κυβέρνηση των «celebrities», του «infotainment» και των ταλέντων «υποκριτικής», μετεξελίσσεται το Μαξίμου, και την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει κάτω από το βάρος της ακρίβειας και τα νοικοκυριά μπαίνουν στη μέγγενη της ενεργειακής κρίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε το «χτίσιμο» ωραιοποίησης της εικόνας του, εν όψει προεκλογικής περιόδου.

Τον χορό προς τον ένδοξο δρόμο του «star system» έσυρε πρώτος -χθες- ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, ο οποίος εμφανίστηκε στη δραματική σειρά του ΑΝΤ1 «Παγιδευμένοι» για να υποδυθεί τον… εαυτό του. Αφού οι λίστες Πέτσα εξασφάλισαν πως η προώθηση της κυβέρνησης μπορεί να γίνεται από τα μέσα ενημέρωσης με όλους τους δυνατούς τρόπους, ο κ.Μηταράκης πήγε την αυτοπροβολή του ένα βήμα παραπέρα και το έριξε στην «ηθοποιία».

Σειρά πήρε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που παρουσιάστηκε στον «αέρα» ραδιοφωνικής εκπομπής του Sfera, για να εμφανίσει το «χαλαρό» κοινωνικό του πρόσωπο και να πείσει τους ακροατές πως «είμαι ένας από εσάς», ο «Κυριάκος σας», ο πρωθυπουργός «της διπλανής πόρτας». Εκεί ο κ. Μητσοτάκης – μεταξύ άλλων θεμάτων – απάντησε και σε «καυτά» ερωτήματα που (δεν) απασχολούν την κοινή γνώμη, όπως το τι ώρα σηκώνεται το πρωί, αν ξέρει να μαγειρεύει και αν ξέρει να μαστορεύει.

Ακόμα μίλησε για τις διαφωνίες που έχει με τη γυναίκα του για την σωστή… θερμοκρασία του κλιματιστικού, αποκάλυψε πως η τεχνική του κατάρτιση στις δουλείες του σπιτιού φτάνουν μέχρι την… αλλαγή λάμπας και την γνώση του κατά που «πέφτει» ο ηλεκτρικός πίνακας, και ότι οι μαγειρικές γνώσεις του φτάνουν ως την… ομελέτα και το μπάρμπεκιου.

Έως και συμβολικά θα έλεγε κανείς τα λόγια του κ.Μητσοτάκη, αν αναλογιστεί πως η κυβέρνηση έχει «αλλάξει τα φώτα» στους καταναλωτές, με το να αφήνει τα καρτέλ ενέργειας να συνεχίζουν να λυμαίνονται τους οικογενειακούς προυπολογισμούς, ενώ ο πρωθυπουργός «ψήνει το ψάρι στα χείλη» των πολιτών, αρνούμενος πεισματικά να μειώσει ΕΦΚ και ΦΠΑ, όπως κάνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μπορεί ήδη 300.000 νοικοκυριά εντός του 2022 να μην έχουν καν ρεύμα για να δουν τον κ. Μηταράκη στην τηλεόραση ή να ακούσουν τον κ. Μητσοτάκη στο ραδιόφωνο, άλλα πάντως θα είναι εν γνώσει τους πως η κυβέρνηση που έστειλε τα νοικοκυριά τους στις αρχές του 20ου αιώνα, έχει «ανθρώπινο» πρόσωπο και ταλέντο στην υποκριτική…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: Χαλαρή εκπομπούλα για τον πρωθυπουργό – «Στο σπίτι αλλάζω λάμπες και κάνω μπάρμπεκιου»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.