ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Τελικά με πέντε μέρες διαφορά ο Μπέικον κάνει στον Παναθηναϊκό

Κι όμως, είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει στην απόκτηση του Ντουέιν Μπέικον δηλαδή του παίκτη που δημοσίως είχε απορρίψει ο Ράντονιτς. Και πολλά ακόμα
Τελικά με πέντε μέρες διαφορά ο Μπέικον κάνει στον Παναθηναϊκό

Αφού απορρίφθηκε δημόσια και μάλιστα από τον προπονητή του Παναθηναϊκού τελικά ο Ντουέιν Μπέικον ετοιμάζεται να φορέσει τα πράσινα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει στην απόκτηση του Ντουέιν Μπέικον για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ας μείνουμε πρώτα στο γεγονός: Ο Μπέικον είναι σπουδαίος παίκτης και με βάση την αγωνιστική του αξία αναβαθμίζει ποιοτικά το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Αγωνίζεται στη θέση «3» ενώ υπό προϋποθέσεις πάει και στο «4» όπως έγινε πέρυσι στη σειρά των πλέι οφ της Μονακό με τον Ολυμπιακό.

Με 14 πόντους- 3,1 ριμπάουντ και 41% στα τρίποντα ο 27χρονος και ύψους 2,01μ. Αμερικανός είχε μια εξαιρετική σεζόν στην Euroleague με την Μονακό. Κανείς δεν αμφισβήτησε την αγωνιστική του αξία μόνο που αν λάβουμε υπόψη τα όσα δήλωσε (όχι κάποιος «περαστικός» αλλά) ο Ντέγιαν Ράντονιτς μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού με το Λαύριο, ο Αμερικανός φόργουορντ δεν ταίριαζε στην ομάδα!

Ας θυμηθούμε κατά λέξη τα λόγια του Σέρβου προπονητή πριν από πέντε ημέρες:

«Χτιζουμε μια νέα ομάδα με νέους παίκτες. Και θέλουμε έναν παίκτη ο οποίος να αγωνίζεται στο «τέσσερα».O Μπέικον έχει διαφορετικό προφίλ από αυτό που χρειαζόμαστε»

Πέντε ημέρες μετά ο Παναθηναϊκός προχωρά σε συμφωνία με τον Μπέικον (που ως τώρα «δεν ταίριαζε» με βάση τα όσα είχε πει ο προπονητής του) αφού βέβαια μεσολάβησε η συντριβή στο Βερολίνο από την Άλμπα. Να υποθέσουμε ότι το ξανασκέφτηκε ο Ράντονιτς;

Δε μπορούμε να ξέρουμε τι άλλαξε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και ξαφνικά «ταίριαξε» ο Μπέικον! Το θέμα είναι ότι σίγουρα δεν πρόκειται να προχωρήσει πλέον η περίπτωση του Τζέικ Λέιμαν καθώς ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει με έναν παίκτη περισσότερο ποιοτικό, γνώστη της Euroleague και που κυρίως κάνει «γκελ» στον κόσμο.

Επικοινωνιακά θα μπορούσε να είναι άριστη αυτή η εξέλιξη για τον Παναθηναϊκό αν δεν είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Ράντονιτς αλλά και κάποια δημοσιεύματα που είχαν να κάνουν με συμπεριφορά του Μπέικον απέναντι στον προπονητή του στην Μονακό (όπως έγραφαν «όρμησε κατά πάνω του») αλλά και το χαρακτήρα του.

Scirpta manent βέβαια και προφανώς ο Μπέικον όταν θα έρθει στην Αθήνα θα δώσει ερμηνεία όσων γράφτηκαν.

Προς το παρόν ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να ολοκληρώσει μια πολύ καλή μεταγραφή (την οποία αν είχε κάνει νωρίτερα θα ήταν ακόμα καλύτερα) και όλα τα παραπάνω απλώς δημιουργούν (ακόμα μια) απορία για τη χρήση τους!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τελικά με πέντε μέρες διαφορά ο Μπέικον κάνει στον Παναθηναϊκό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College