ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τράπεζες: Μειώνονται οι χρεώσεις προμήθειας – Ποιες καταργούνται εντελώς

Αλλαγές έρχονται στις προμήθειες που κρατάνε οι τράπεζες στις συναλλαγές. Τι ισχύει για κάθε τράπεζα.
Τράπεζες: Μειώνονται οι χρεώσεις προμήθειας – Ποιες καταργούνται εντελώς

Σε σημαντικές αναπροσαρμογές προχωράνε μία μία οι Ελληνικές τράπεζες των χρεώσεων προμηθειών που ισχύουν για βασικές συναλλαγές οι οποίες επιβαρύνουν το πορτοφόλι του πολίτη την ώρα που επιφέρουν υπέρογκα κέρδη σε αυτές.

Οι γνωστές «προμήθειες» έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα μάλιστα σε πρόσφατη συνάντηση με τους τραπεζίτες να θέτει το θέμα προς συζήτηση. Ο κ. Σταϊκούρας παρέδωσε μία λίστα με 12 προμήθειες οι οποίες σύμφωνα με την κυβέρνηση θα πρέπει είτε να μειωθούν είτε να σταματήσουν τελείως. Παρότι σε σύγκριση με τις τράπεζες του εξωτερικού οι Ελληνικές παρουσιάζουν μικρότερα κέρδη επί των προμηθειών οι τραπεζίτες δεσμεύτηκαν να αναθεωρήσουν την πολιτική τους. Έτσι σταδιακά μία μία βλέπουμε πως προχωράνε σε αλλαγές στις προμήθειες.

Τράπεζες: Οι αλλαγές που θα ισχύσουν σε Eurobank, Πειραιώς, Alpha και Εθνική

  • Η Eurobank δήλωσε διατεθειμένη να καταργήσει τις προμήθειες οι οποίες αφορούν τις εκδόσεις κινήσεων, statements αλλά και σε συγκεκριμένες πιστωτικές κάρτες. Την ίδια ώρα μειώνεται το κόστος στην αγορά χειρόγραφου.
    Να σημειωθεί ότι η Eurobank ήταν η πρώτη ελληνική τράπεζα που κατήργησε την προμήθεια για αποστολή χρημάτων σε λογαριασμό τρίτου εντός Ελλάδας υιοθετώντας την υπηρεσία IRIS Payments.
  • Η Alpha Bank με τη σειρά της όλα δείχνουν ότι θα θέσει όριο για τις προμήθειες στα εμβάσματα εκτός Ευρώπης. Όσον αφορά τις πληρωμές ΔΕΚΟ η τράπεζα ούτως ή άλλως δεσμεύεις ένα απο τα χαμηλότερα ποσά (0,30 ευρώ έναντι 0,60 του μέσου όρου). Όσον αφορά τις συναλλαγές μέσω IRIS για απλή μεταφορά σε τρίτους δεν υπήρξε ποτέ κάποια επιβολή χρέωσης.
  • Στην Τράπεζα Πειραιώς προχωράνε στην πλήρη κατάργηση της προμήθειας για την αξιολόγηση των στεγαστικών δανείων και τις αγορές χρεογράφων του δημοσίου. Ακόμη και για τις μεταφορές χρημάτων μέσω IRIS σε άλλη ελληνική τράπεζα καταργείται η χρέωση προμήθειας.
    Σημαντικές μειώσεις σε προμήθειες της τάξεως του 25% με 50% θα τεθούν σε ισχύ από 23 Δεκεμβρίου σε υπηρεσίες όπως: η πληρωμή λογαριασμών στο κατάστημα, η συνδρομή της πιστωτικής κάρτας, οι πάγιες εντολές εξοφλήσεων λογαριασμών και τα εμβάσματα σε τράπεζες εκτός ευρωζώνης.
  • Η Εθνική Τράπεζα με τη σειρά της αναπροσαρμόζει τα τιμολόγιά της στις προμήθειες με πρώτη και κυριότερη να είναι αυτή της μείωσης στη χρέωση της υπηρεσίας IRIS.

Διαβάστε επίσης: 

Επιταγή ακρίβειας: Αντίστροφη μέτρηση για τα 250 ευρώ – Πώς γίνεται η αίτηση

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. και 3 συλλήψεις σε στέκι παράνομου τζόγου στην Αττική – Βίντεο και φωτογραφίες από το κατάστημα

Μουντιάλ 2022: Σάλος στη Βραζιλία με τον «αδιόρθωτο» Νεϊμάρ – Παρτάρα λίγο μετά τον αποκλεισμό!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τράπεζες: Μειώνονται οι χρεώσεις προμήθειας – Ποιες καταργούνται εντελώς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις