ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ολυμπιακός ήταν χειρότερος και ο ΠΑΟΚ συγκριτικά πολύ καλύτερος σε σχέση με το μεταξύ τους ντέρμπι στον πρώτο γύρο

Χαμένος και κερδισμένος στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ δεν υπάρχει, η εικόνα πάντως δίνει θετικό πρόσημο στον Δικέφαλο του Βορρά.
Ο Ολυμπιακός ήταν χειρότερος και ο ΠΑΟΚ συγκριτικά πολύ καλύτερος σε σχέση με το μεταξύ τους ντέρμπι στον πρώτο γύρο

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στη μεταξύ τους αναμέτρηση στην Τούμπα. Εκτός έδρας βαθμός για την ομάδα του Πειραιά, χαμένη ευκαιρία για αυτή της Θεσσαλονίκης. Αν ο ΠΑΟΚ είχε έναν φορ όπως ο Ελ Αραμπί ίσως να είχε πάρει το παιχνίδι. Η εικόνα πάντως, σε σχέση με το πρώτο μεταξύ τους ματς, ήταν αλλιώτικη.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, ο Ολυμπιακός είχε τον Μίτσελ μόλις στο 5ο του παιχνίδι. Η βελτίωση ήταν εμφανής, η πορεία προς την κανονικότητα επίσης. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε, αλλά δεν το άξιζε σε καμία των περιπτώσεων. Μία τελική της προκοπής είχε όλη κι όλη, κι όμως έβαλε δύο γκολ. Το πρώτο ήταν από αυτογκόλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε μια ομάδα που την έφτιαχνε ακόμα. Οι μικροί μάθαιναν και δεν ήταν και όλοι στην ενδεκάδα, οι παλιοί έπαιζαν περισσότερο με την εμπειρία και το μυαλό, παρά με το σώμα, ο παράγοντας τύχη έπαιξε τον ρόλο του και η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ο Μίτσελ είχε στα χέρια του μια ομάδα που δεν την ήθελε έτσι. Στην ενδεκάδα ήταν αναγκαστικά παίκτες όπως ο Μπα, ο Βρουσάι, ο Αγκιμπού Καμαρά, ο Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ και ο Πασχαλάκης δεν ήταν ακόμα έτοιμος να αγωνιστεί.

Εκείνη την περίοδο δε, ο Τζολάκης δεν ήταν ο «σημερινός», διανύοντας περίοδο ντεφορμαρίσματος. Σε σχέση με την ενδεκάδα στο Καραϊσκάκη, σε αυτή της Τούμπας είχε βασικούς παίκτες όπως ο Ντόι, ο Ροντινέι, ο Μπίελ (τότε τον είχε αφήσει εκτός, χωρίς προφανή δικαιολογία), ο Πασχαλάκης.

ALERT! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΩΡΑ!

Ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο ΠΑΟΚ χαρούμενοι

Το αποτέλεσμα σαν αποτέλεσμα θα φανεί στο τέλος του πρωταθλήματος αν είναι καλό ή όχι. Με άλλα λόγια, σήμερα δεν ξέρουμε αν η ισοπαλία ήταν καλή. Πάντως, η εικόνα καλή δεν ήταν. Ο Ολυμπιακός περισσότερο κέρδισε έναν βαθμό, παρά έχασε δύο. Επιθετικότητα δεν έβγαλε, παραγωγή φάσεων δεν είχε, ενώ πάλι ο καλύτερος παίκτης του ήταν ο τερματοφύλακάς του. Στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός, κι ας έχασε.

Από την άλλη, ο Λουτσέσκου δεν μπορεί να χαίρεται με την ισοπαλία. Ο ΠΑΟΚ που έχει δημιουργήσει παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, κερδίζει εύσημα και σεβασμό, αλλά σε δύο ντέρμπι στην Τούμπα με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ως τώρα, δεν κέρδισε κανένα. Μόνο του Άρη επικράτησε, αλλά αυτό το έχουν κάνει όλοι οι ανταγωνιστές του στο γήπεδό τους.

Αυτό βέβαια, αντισταθμίζεται από τις εκτός έδρας νίκες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ναι, αλλά την ΑΕΚ δεν την κέρδισε. Συνεπώς. Αν θέλει να πάρει το πρωτάθλημα, πρέπει να το κάνει στην Τούμπα και στη συνέχεια να έχει μια ανάλογη πορεία συγκομιδής βαθμών στα πλέι οφ.

Στο δια ταύτα όμως, ο ΠΑΟΚ εξελίσσεται διαρκώς. Την ίδια ώρα δεν είναι σαφές πως συμβαίνει το ίδιο με τον Ολυμπιακό. Τα πίσω μπρος είναι πολλά, νέοι παίκτες εξακολουθούν να προστίθενται στην εξίσωση, τα παλιά προβλήματα παραμένουν, νίκες στα ντέρμπι δεν έρχονται και η σταθερή βελτίωση παραμένει άγνωστη ακόμη έννοια.

 

Αθλητικές ειδήσεις

Νικολογιάννης: «Τελικά είναι διαφορετικό να είσαι Παναθηναϊκός – Η ΑΕΚ ας μην μιλήσει ξανά για Βάλνερ»

Κριστιάνο Ρονάλντο: Δεν βάζει μυαλό η Τζορτζίνα – Φοράει μακριά ρούχα αλλά από κάτω γίνεται χαμός

Δείτε επίσης

Survivor All Star: Τέλος όσα ξέρατε για Δαλάκα και Ασημίνα- Έτσι θα επιστρέψουν στο παιχνίδι!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ολυμπιακός ήταν χειρότερος και ο ΠΑΟΚ συγκριτικά πολύ καλύτερος σε σχέση με το μεταξύ τους ντέρμπι στον πρώτο γύρο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…