ΑΕΚ

Τελικά για την ΑΕΚ αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα!

Το γεγονός πως ο Λιβάι Γκαρσία δεν ήταν έτοιμος να ξεκινήσει αποδιοργάνωσε την ΑΕΚ και τον… Αραούχο!
Τελικά για την ΑΕΚ αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα!

Για την ΑΕΚ το 1-3 από τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν χτύπημα. Δεν ήταν μόνο πως είχε 14 νίκες σε 14 παιχνίδια στην OPAP Arena αλλά και φυσικά πως η πρώτη εντός έδρας ήττα έρχεται από τους «ερυθρόλευκους».

Σίγουρα κάθε ήττα πειράζει αλλά από τον Ολυμπιακό που πλέον είναι δυνατά στο παιχνίδι του τίτλου, πειράζει περισσότερο.

Τελικά, φάνηκε πως αυτό που αποδιοργάνωσε την ΑΕΚ τακτικά ήταν η απουσία του Λιβάι Γκαρσία από την αρχική ενδεκάδα. Και αυτό για δύο λόγους.

Έτσι όπως είχαν τα πράγματα, κανείς από τους Αραούχο, Πινέδα ή Γκατσίνοβιτς θα μπορούσε να μείνει στον πάγκο. Ήταν όλοι στα στάνταρ του Αλμέιδα στα προηγούμενα παιχνίδια, είναι από τους βασικούς πυλώνες της έως τώρα πορείας της ΑΕΚ στη Super League 1.

Αναγκαστικά σε αυτό το πλάνο, ο Αραούχο θα έπρεπε να παίξει στο 9, θέση όμως που φέτος δεν υπηρετεί. Είναι σε ελεύθερο ρόλο επί Ματίας Αλμέιδα, γεμίζει τους χώρους από τη μέση και μπροστά.

Επίσης, ο Τσούμπερ αν και ήταν σε καλή κατάσταση και φάνηκε με το που μπήκε μέσα δεν ήταν για να ξεκινήσει σε τρίτο σερί ματς στην κορυφή.

Έτσι θα έμενε εκτός ο Γκατσίνοβιτς που όμως αναλογικά είχε του ίδιου επιπέδου απόδοση με τον Ελβετό στα προηγούμενα ματς και είναι εν δυνάμει πιο… βασικός από την αρχή της σεζόν (πέρα από τον τραυματισμό του).

Με λίγα λόγια η παρουσία του Λιβάι Γκαρσία είναι unique και σε μεγάλα ματς δύσκολα μπορεί να υπηρετήσει άλλος τον ρόλο του.

Αν ήταν καλά, λογικά θα έμενε έξω ο Γκατσίνοβιτς αλλά από την στιγμή που δεν ήταν για βασικός, Πινέδα, Αραούχο και ο Σέρβος θα ξεκινούσαν όπως και έγινε.

Η απουσία του Γκαρσία όμως αποδιοργάνωσε την ΑΕΚ κυρίως λόγω του ρόλου του Αραούχο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τελικά για την ΑΕΚ αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.