Ερντογάν: Τι κρύβεται πίσω από την «επίθεση φιλίας» προς την Ελλάδα με τις ευχές για την 25η Μαρτίου
Πώς ερμηνεύεται η ξαφνική «επίθεση φιλίας» του Ερντογάν με τις ευχές για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην Ελλάδα.
Εντύπωση έκανε σε αρκετούς σε Ελλάδα και Τουρκία το γεγονός ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέστειλαν ευχές στην χώρα μας, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου για την 25η Μαρτίου 1821.
Απολύτως λογικό καθώς οι ελληνισμός γιορτάζει την επανάσταση κατά των Οθωμανών, συνεπώς πώς είναι δυνατό να δεχόμαστε ευχές από μια Κυβέρνηση που εδώ και χρόνια εφαρμόζει ρητορική μίσους προς την Ελλάδα.
Έτσι είναι αναμενόμενο αρκετοί να θεωρούν ότι οι προθέσεις των γειτόνων μας δεν είναι και τόσο αγνές. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στις 14 Μαΐου υπάρχουν εκλογές στη γείτονα, άρα τα θέματα που μπαίνουν είναι πολλά στο τραπέζι,.
Μάλιστα η «χείρα φιλίας» από τους Τούρκους προκάλεσε και αρκετές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας με την αντιπολιτευόμενο Τύπου να κάνει λόγο για σκάνδαλο.
Οσον αφορά τους λόγους που ο Ερντογάν προέβη σε κάτι τέτοιο, έγκειται στην προσπάθεια μεταστροφής της εξωτερικής πολιτικής του, τείνοντας χείρα φιλίας στην σε διάφορες χώρες, όπως η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και τώρα και η Ελλάδα.
Η προσέγγιση στην χώρα μας γίνεται ώστε οι Τούρκοι να κάνουν άνοιγμα τόσο προς την Ευρώπη όσο και προς τις ΗΠΑ, προσβλέποντας στα εξοπλιστικά και συγκεκριμένα στα αναβαθμισμένα F-16 Viper.
Θυμίζουμε οτι πρόσφατα το Κογκρέσο και συγκεκριμένα ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ χαρακτήρισε προκλητικό σύμμαχο την Τουρκία και έβαλε για μία ακόμη φορά μπλόκο στην παραχώρηση μαχητικών αεροσκαφών.
Δείτε παρακάτω σχετικά ρεπορτάζ για τους λόγους που ο Ερντογάν δείχνει φιλικός προς την Ελλάδα
Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία
Η Άγκυρα επενδύει συστηματικά στις σχέσεις της με τα Τίρανα, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.
Ελληνοτουρκικά
Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή
Η Ελλάδα αποφάσισε την απόκτησή του το 2025, με παραδόσεις από το 2026.
Ελληνοτουρκικά
Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;
Κι όμως, παρά τη βαρύτητα των δηλώσεων, ελάχιστα -αν όχι κανένα- μεγάλα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν έδωσαν σημασία στο συγκεκριμένο σκέλος των τοποθετήσεών του.
Ελληνοτουρκικά
Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου
Χωρίς καμία προσφορά ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου - Πλήγμα στους στόχους της Ελλάδας να παρακάμψει την Τουρκία, λένε οι Τούρκοι.
Ελληνοτουρκικά
Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη
Η νέα μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 1.000 drones τον μήνα.
Ελληνοτουρκικά
F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ
Γιατί το Ισραήλ πιέζει για την Τουρκία αλλά δείχνει πιο ήπιο στη Σαουδική Αραβία. Κλειδί ο έλεγχος λογισμικού και η επιχειρησιακή αυτονομία.
Ελληνοτουρκικά
Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038
Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου PANG που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle με ορίζοντα το 2038 και κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.
Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου
Το μήνυμα ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, αλλά απολύτως σαφές.
Ελληνοτουρκικά
Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;
Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.
Ελληνοτουρκικά