ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Νάτος πάλι ο Ερντογάν για τη «Γαλάζια Πατρίδα»! – «Παίζει τα ρέστα του για να μην συλληφθεί»

Επανάφερε τη «Γαλάζια Πατρίδα» ο Ερντογάν - Ποιος ο σκοπός του.
Τουρκία: Νάτος πάλι ο Ερντογάν για τη «Γαλάζια Πατρίδα»! – «Παίζει τα ρέστα του για να μην συλληφθεί»

Τουρκία: Μετά την «ανακωχή των σεισμών» με την Ελλάδα, που διήρκησε για μικρό χρονικό διάστημα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέφερε τη ρητορική «Γαλάζια Πατρίδα», με αφορμή την παρουσίαση του αεροπλανοφόρου/ελικοπτεροφόρου Anadolu.

Ο νομικός – διεθνολόγος και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Παπαφλωράτος μίλησε για την επιστροφή του Τούρκου προέδρου στη ρητορική του αναθεωρητισμού.

Μεταξύ άλλων εξήγησε πως οι προσεχείς τουρκικές εκλογές είναι πολύ κρίσιμες για τον Ερντογάν γιατί «παίζει τα ρέστα του. Είναι αγώνας ζωής η θανάτου για εκείνον. Πρέπει πάση θυσία να επανεκλεγεί, γιατί αν δεν τα καταφέρει κινδυνεύει ακόμη και με παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο από την αντιπολίτευση η οποία τον έχει απειλήσει επανειλημμένως. Επομένως ο Ερντογάν προσπαθεί να αντλήσει ψήφους από παντού».

Επίσης ο κ. Παπαφλωράτος τόνισε πως η Τουρκία εξαρτάται πολύ από τη Ρωσία αναφορικά με τα ενεργειακά ζητήματα. Και στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο. Επομένως είναι δύσκολο να κάνει μεγάλη στροφή στην πολιτική της.






Ακόμη μεγάλο ρόλο για τη στάση του Ερντογάν θα παίξει η συμπεριφορά του κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα το προσεχές διάστημα, συγκεκριμένα στις 18 Απριλίου. Το Sportime σας είχε μεταφέρει την άποψη του Σάββα Καλεντερίδη ότι ο «ο Ερντογάν θα προχωρήσει στην προσάρτηση των Κατεχομένων στην Τουρκία!».

«Μέχρι τις εκλογές θα δούμε τα πάντα από τον Τούρκο πρόεδρο. Θα προσπαθήσει να βρει ψήφους από παντού. Από τους ισλαμιστές, από τους Εθνικιστές από τους νέους. Προσπαθεί να πείσει τη Δύση οτι είναι φιλειρηνικός ώστε να προχωρήσει το θέμα με μαχητικά αεροσκάφη και να τα πάρει από τις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα παίζει το χαρτί και του αντιδυτικού. Εκτιμώ πάντως οτι η Ερντογάν παρότι το παίζει σε δύο ταμπλό, θα κατεβάσει τους τόνους . Το σημαντικότερο για εκείνον είναι να επανεκλεγεί», πρόσθεσε ο καθηγητής.






Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία εμποδίζει επιστημονική αποστολή στην ψευτό – Γαλάζια Πατρίδα – Νέο επεισόδιο έντασης με την Κυπριακή Δημοκρατία – Έβγαλαν πολεμικά οι Τούρκοι

Η Τουρκία εμποδίζει επιστημονική αποστολή στην ψευτό – Γαλάζια Πατρίδα – Νέο επεισόδιο έντασης με την Κυπριακή Δημοκρατία – Έβγαλαν πολεμικά οι Τούρκοι

Η Τουρκία απέτρεψε ερευνητική αποστολή σκάφους με σημαία Γιβραλτάρ σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που θεωρεί τουρκική υφαλοκρηπίδα, προκαλώντας νέα ένταση με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Centauros: Το ελληνικό αντίδοτο στα τουρκικά drones που αλλάζει τα δεδομένα στο Αιγαίο

Centauros: Το ελληνικό αντίδοτο στα τουρκικά drones που αλλάζει τα δεδομένα στο Αιγαίο

Η Τουρκία παρακολουθεί με προσοχή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η αθέατη νίκη του Πακιστάν επί των Rafale και το ερώτημα για την τουρκική «kill chain»

Η αθέατη νίκη του Πακιστάν επί των Rafale και το ερώτημα για την τουρκική «kill chain»

Για να μην αιφνιδιαστεί η Αθήνα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το νέο Eurofighter ενώνει Βρετανία και Τουρκία σε μια στρατηγική συμμαχία αιχμής

Το νέο Eurofighter ενώνει Βρετανία και Τουρκία σε μια στρατηγική συμμαχία αιχμής

Η στρατηγική αυτή σύμπραξη αντικατοπτρίζει όχι μόνο τα γεωπολιτικά δεδομένα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Άλλο ένα τρένο που χάνει η Ελλάδα η οποία αρνείται ή δεν της επιτρέπουν να αναπτύξει την αμυντική της βιομηχανία

Άλλο ένα τρένο που χάνει η Ελλάδα η οποία αρνείται ή δεν της επιτρέπουν να αναπτύξει την αμυντική της βιομηχανία

Παραμένει αδύναμος κρίκος. Είτε επειδή δεν της επιτρέπεται από «συμμάχους» είτε επειδή αρνείται η ίδια να τολμήσει.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ξεμένει από μαχητικά και η Τουρκία: Η επόμενη δεκαετία φέρνει κενό ισχύος

Ξεμένει από μαχητικά και η Τουρκία: Η επόμενη δεκαετία φέρνει κενό ισχύος

Το κενό μαχητικών που διαμορφώνεται είναι δομικό και δεν αντιμετωπίζεται εύκολα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι λένε… σχεδόν ότι θα χρησιμοποιήσουν τους Meteor και κατά της Ελλάδας και οι Άγγλοι τους δίνουν στην Άγκυρα;

Οι Τούρκοι λένε… σχεδόν ότι θα χρησιμοποιήσουν τους Meteor και κατά της Ελλάδας και οι Άγγλοι τους δίνουν στην Άγκυρα;

«Its radar systems and long-range Meteor missiles will give Türkiye strong interception capabilities, especially against threats far beyond its own airspace»

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η αθέατη αποστολή του ΚΑΝΑΡΗΣ – Παρακολουθούσε το Kemal Reis μέχρι την «καρδιά» της Ανατολικής Μεσογείου και οι Τούρκοι δεν… κατάλαβαν τίποτα;

Ελληνοτουρκικά: Η αθέατη αποστολή του ΚΑΝΑΡΗΣ – Παρακολουθούσε το Kemal Reis μέχρι την «καρδιά» της Ανατολικής Μεσογείου και οι Τούρκοι δεν… κατάλαβαν τίποτα;

Το ΚΑΝΑΡΗΣ έπλεε για μέρες πίσω από την Kemal Reis.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: Τρελή απόφαση του Βελγίου – Συμμετέχει στο νέο ευρωπαϊκό μαχητικό 6ης γενιάς και παραγγέλνει… F-35 – Mας… δουλεύουν οι Βέλγοι, λένε οι Γάλλοι

Rafale: Τρελή απόφαση του Βελγίου – Συμμετέχει στο νέο ευρωπαϊκό μαχητικό 6ης γενιάς και παραγγέλνει… F-35 – Mας… δουλεύουν οι Βέλγοι, λένε οι Γάλλοι

Η Dassault καλείται να επιβιώσει μεταξύ πολιτικών πιέσεων και διεθνούς ανταγωνισμού.

Ελληνοτουρκικά