ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Ο Ράιτ έδειξε σε Μπραζντέικις και Σίκμα πώς γίνεται!

Ο Ολυμπιακός παρά τα προβλήματα του έδειξε ότι έχει μέταλλο και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.
Ολυμπιακός: Ο Ράιτ έδειξε σε Μπραζντέικις και Σίκμα πώς γίνεται!

Μία πολύ μεγάλη νίκη, κυρίως ψυχολογίας πέτυχε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας της Άλμπα Βερολίνου μέσα στην έδρα του με 101-87 για τη Euroleague.

Η ομάδα του Πειραιά δεν άρχισε καλά την αναμέτρηση, δείχνοντας αρκετά επηρεασμένη από τους τραυματισμούς και προσπαθούσε να βρει τις ισορροπίες της.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όπου οι Γερμανοί βρισκόντουσαν μπροστά με 45-48 και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έψαχνε να βρει λύσεις.

Ωστόσο όλα άλλαξαν με την εκκίνηση της τρίτης περιόδου, ο Μόουζες Ράιτ πήρε τα πάνω του πετυχαίνοντας σερί πόντους και όλη η ομάδα πήρε ενέργεια από την άμυνα της.

Το πράγμα έδειχνε πού θα πάει και ο Αϊζάια Κάνααν πήρε… φωτιά από τη γραμμή του τριπόντου, κάνοντας ρεκόρ καριέρας στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Αμερικανός πέτυχε 31 πόντους συνολικά, έχοντας 9 στα 14 τρίποντα, ενώ ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στην τρίτη περίοδο, έχοντας επιμέρους σκορ 33-13, καθαρίζοντας στην ουσία το ματς.

Ολυμπιακός: Ο Ράιτ έδειξε το δρόμο στους… παλιούς!

Ο Μόουζες Ράιτ μπήκε στο παρκέ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, δείχνοντας έτοιμος για όλα, ακόμα και με τη μία προπόνηση που είχε κάνει.

Ο Αμερικανός σέντερ έκανε τα απολύτως απαραίτητα, αφού όπως είναι λογικό, καλά-καλά δεν ήξερε τους συμπαίκτες του και τον στυλ παιχνιδιού τους.

Ωστόσο αυτό δεν τον επηρέασε καθόλου και κυριάρχησε μέσα στο παρκέ, βάζοντας τα… γυαλιά σε πολλούς με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Έδειξε λοιπόν τόσο στον Ίγκνας Μπραζντέικις αλλά και στον Λουκ Σίκμα, το πώς θα πρέπει ένας παίκτης να παίζει, μόλις από τον πρώτο του αγώνα.

Και για να μην παρεξηγηθώ. Τόσο ο Λιθουανός αλλά και ο Αμερικανός ήταν άκρως θετικοί κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου.

Ο πρώτος είχε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο δεύτερος 5 πόντους, με 6 ριμπάουντ αλλά και 2 τελικές πάσες.

Ωστόσο για πολύ καιρό αγνοούνται μέσα στο παρκέ, χωρίς να έχουν προσφέρει αυτά που όλοι περίμεναν και το ξέρουμε αυτό πάρα πολύ καλά.

Πλέον ο Ολυμπιακός χρειάζεται να παίρνει πράγματα από όλους τους παίκτες, ειδικά με τις απουσίες που έχει και όποιος υστερεί φαίνεται ξεκάθαρα μέσα στο παρκέ που είναι ο καλύτερος κριτής.

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Βίρτους – Ολυμπιακός: Ο Παπανικολάου εξηγεί στον Μπαρτζώκα τι πρέπει να γίνει στο τέλος

Βίρτους – Ολυμπιακός: Ο Παπανικολάου εξηγεί στον Μπαρτζώκα τι πρέπει να γίνει στο τέλος

Στιγμιότυπο από το φινάλε του Βίρτους - Ολυμπιακός δείχνει τον Κώστα Παπανικολάου να καθοδηγεί τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Σπανούλης έκανε την Μονακό Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Σπανούλης έκανε την Μονακό Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα

Η εικόνα της EuroLeague μετά τους τελευταίους 8 αγώνες. Μονακό, Βαλένθια και Μπαρτσελόνα στην κορυφή του Net Rating, Ολυμπιακός πρώτος στην επίθεση.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Το φάουλ του Γουόκαπ στον Μόργκαν που διαρμαρτύρονται οι Ιταλοί

Ολυμπιακός μπάσκετ: Το φάουλ του Γουόκαπ στον Μόργκαν που διαρμαρτύρονται οι Ιταλοί

Δεν είχε καθαρό μυαλό ο Γουόκαπ στην Μπολόνια και δεν βοήθησε. Ευτυχώς πλέον υπάρχουν λύσεις και δεν στοίχισε στον Ολυμπιακό.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ήταν 5 δευτερόλεπτα η επαναφορά του Ντόρσεϊ;

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ήταν 5 δευτερόλεπτα η επαναφορά του Ντόρσεϊ;

Οι διαιτητές άφησαν το παιχνίδι να συνεχιστεί αν και... προκύπτει η αίσθηση των «5+ δευτερολέπτων». Ήταν όμως;

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Βίρτους – Ολυμπιακός: Συζήτηση για τα «5 δευτερόλεπτα» στην επαναφορά του Ντόρσεϊ

Βίρτους – Ολυμπιακός: Συζήτηση για τα «5 δευτερόλεπτα» στην επαναφορά του Ντόρσεϊ

Αμφιλεγόμενη φάση στο φινάλε του Βίρτους - Ολυμπιακός, με την επαναφορά του Ντόρσεϊ προς τον Μιλουτίνοφ να σηκώνει συζήτηση.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Εβάν Φουρνιέ (21 πόντοι, 7 τρίποντα): Βίρτους – Ολυμπιακός 94-97

Εβάν Φουρνιέ (21 πόντοι, 7 τρίποντα): Βίρτους – Ολυμπιακός 94-97

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού με 94-97 και ο Φουρνιέ τον κράτησε στο... παιχνίδι όταν όλοι έκαναν τα πάντα για να... αυτοκτονήσει.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μαρόκο – Μάλι: «Μαγεύει» με τις ενέργειές του ο Μπεν Σεγκίρ

Μαρόκο – Μάλι: «Μαγεύει» με τις ενέργειές του ο Μπεν Σεγκίρ

Κάθε επαφή του με την μπάλα συνοδεύεται από δημιουργία και φαντασία, με το κοινό να απολαμβάνει τις ενέργειές του και να τον αποθεώνει.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Βίρτους Μπολόνια – Ολυμπιακός 94-97: Όταν δεν τα… έβαζε ο Έντουαρτς, τα έβαζαν ο Μόργκαν και ο Βιλντοζα – Πήγε να αυτοκτονήσει ο Ολυμπιακός

Βίρτους Μπολόνια – Ολυμπιακός 94-97: Όταν δεν τα… έβαζε ο Έντουαρτς, τα έβαζαν ο Μόργκαν και ο Βιλντοζα – Πήγε να αυτοκτονήσει ο Ολυμπιακός

Πολλά τα ερυθρόλευκα λάθη στην περιφέρεια, έφεραν εύκολα καλάθια για τους Ιταλούς.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παίζει το καλύτερό του μπάσκετ στον Ολυμπιακό ο Εβάν Φουρνιέ; Οι αριθμοί μιλούν

Παίζει το καλύτερό του μπάσκετ στον Ολυμπιακό ο Εβάν Φουρνιέ; Οι αριθμοί μιλούν

Ο Εβάν Φουρνιέ μπορεί να μην έχει 20άρες του ΝΒΑ στον Ολυμπιακό, όμως τα στατιστικά δείχνουν έναν πιο ώριμο και αποδοτικό παίκτη στην EuroLeague.

Μπάσκετ