ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Από το Αιγαίο… στο διάστημα; Τι μέλλον θα μπορούσαν να έχουν τα ελληνικά F-4 Phantom

Τα F-4, εμβληματικά μαχητικά του Ψυχρού Πολέμου, επιστρέφουν με διαστημική αποστολή.
Από το Αιγαίο… στο διάστημα; Τι μέλλον θα μπορούσαν να έχουν τα ελληνικά F-4 Phantom

Σε μια απρόσμενη και επαναστατική κίνηση, η αμερικανική εταιρεία Starfighters International ανακοίνωσε την αγορά δώδεκα μαχητικών αεροσκαφών F-4 Phantom II από τη Νότια Κορέα, με στόχο τη μετατροπή τους σε πλατφόρμες εκτόξευσης μικρών δορυφόρων. Η εταιρεία, με έδρα το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, σχεδιάζει να αξιοποιήσει τα F-4 στην προσπάθειά της να προσφέρει ευέλικτη πρόσβαση σε χαμηλή τροχιά της Γης (LEO).

Τα υπάρχοντα F-104 Starfighter της Starfighters δεν μπορούν να μεταφέρουν μεγαλύτερα φορτία. Αντίθετα, τα F-4 Phantom προσφέρουν μεγαλύτερη ισχύ και δυνατότητες μεταφοράς, καθιστώντας τα ιδανικά για υποτροχιακές αποστολές και εναέριες εκτοξεύσεις μικροδορυφόρων. Η συμφωνία με την Aerovision LLC προβλέπει την αγορά και επιβατικών αεροσκαφών τύπου MD-83 και DC-9 για υποστηρικτικούς ρόλους.

Τα F-4, εμβληματικά μαχητικά του Ψυχρού Πολέμου, επιστρέφουν με διαστημική αποστολή, αποδεικνύοντας πως η τεχνολογία, ακόμη και δεκαετιών, μπορεί να βρει νέα, καινοτόμο χρήση όταν συνδυαστεί με φιλόδοξο όραμα και τεχνολογική εξέλιξη. Ένα βήμα προς το μέλλον, με φτερά του παρελθόντος.

Σημειώνεται ότι τα ελληνικά…

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Τουρκικό Amazon 4×4 εμφανίστηκε σε μέτωπο της Ράκα

Τουρκικό Amazon 4×4 εμφανίστηκε σε μέτωπο της Ράκα

Η παρουσία του Amazon 4x4 στη Ράκα ανοίγει ξανά τη συζήτηση για το πώς τουρκικές πλατφόρμες καταλήγουν σε συριακό πεδίο μάχης.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Πύραυλοι 1000 χλμ σε όλες τις Belharra: Τι λένε οι Τούρκοι

Πύραυλοι 1000 χλμ σε όλες τις Belharra: Τι λένε οι Τούρκοι

Οι αναφορές για ELSA μεγάλης εμβέλειας σε όλες τις Belharra έφεραν πρωτοσέλιδα στην Τουρκία με το ενδιαφέρον να πέφτει στο τι αλλάζει σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Η Άγκυρα επενδύει συστηματικά στις σχέσεις της με τα Τίρανα, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Η Ελλάδα αποφάσισε την απόκτησή του το 2025, με παραδόσεις από το 2026.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Κι όμως, παρά τη βαρύτητα των δηλώσεων, ελάχιστα -αν όχι κανένα- μεγάλα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν έδωσαν σημασία στο συγκεκριμένο σκέλος των τοποθετήσεών του.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Χωρίς καμία προσφορά ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου - Πλήγμα στους στόχους της Ελλάδας να παρακάμψει την Τουρκία, λένε οι Τούρκοι.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Η νέα μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 1.000 drones τον μήνα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

Γιατί το Ισραήλ πιέζει για την Τουρκία αλλά δείχνει πιο ήπιο στη Σαουδική Αραβία. Κλειδί ο έλεγχος λογισμικού και η επιχειρησιακή αυτονομία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου PANG που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle με ορίζοντα το 2038 και κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.

Ελληνοτουρκικά