ΑΠΟΨΕΙΣ

Το πιο καλό ΕΣΥ είναι το ενισχυμένο ΕΣΥ – 16.519 συμπολίτες μας που έσβησαν εκτός ΜΕΘ, δεν έζησαν για να το δουν

«Το πιο καλό εμβόλιο είναι το γρήγορο εμβόλιο» έλεγε ο Κ. Μητσοτάκης. Το πιο καλό ΕΣΥ όμως θα έσωνε χιλιάδες ζωές ανθρώπων που ξεψύχησαν εκτός ΜΕΘ.
Το πιο καλό ΕΣΥ είναι το ενισχυμένο ΕΣΥ – 16.519 συμπολίτες μας που έσβησαν εκτός ΜΕΘ, δεν έζησαν για να το δουν

ΕΣΥ: Σε ένα σύγχρονο δυτικό κράτος που θα χαρακτηριζόταν από στοιχειώδη πολιτική ευθιξία, η τρομερή αποκάλυψη από το επίσημο έγγραφο του ΕΟΔΥ για τους 16.519 θανάτους εκτός ΜΕΘ (από την αρχή της πανδημίας), θα οδηγούσε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε ντόμινο παραιτήσεων και θα κινητοποιούσε άμεσα τη Δικαιοσύνη ώστε να αποδοθούν ευθύνες. Δυστυχώς στην Ελλάδα, δεν υφίσταται τέτοιο κράτος.

Σε μια χώρα που ο πρωθυπουργός της, αποθεώνει το «καταπληκτικό επίπεδο ζωής», σχεδόν 17.000 συμπολίτες μας έφυγαν από αυτή την ζωή, γιατί το κράτος δεν ενδιαφέρθηκε να τους παράσχει μονάδα εντατικής θεραπείας. Δεν τους έδωσε ευκαιρία να παλέψουν με τον ιό, με τα κατάλληλα υποστηρικτικά μέσα. Ξεψύχησαν αβοήθητοι και προδομένοι από ένα παντελώς ανάλγητο κράτος.

Άλλοι πέθαναν στο σπίτι, σαν «παράπλευρες απώλειες» μιας ανύπαρκτης πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Άλλοι πέθαναν εντός του νοσοκομείου, ξεχασμένοι σε ένα ράντζο της ντροπής και άλλοι διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ, σε υγειονομικές συνθήκες – εντελώς ακατάλληλες – που σφράγισαν εν τέλει και τη μοίρα τους.

Σχεδόν πέντε μέρες ήταν ο μέσος όρος αναμονής για να βρει κλίνη ΜΕΘ ο κάθε ασθενής με Covid. Και όλοι γνωρίζουμε πλέον τι σημαίνει να χάνονται τόσες μέρες, τόσος πολύτιμος χρόνος, για μια νόσο που εξελίσσεται ραγδαία. Από τον καιρό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε εμμονικά πως «το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρήγορο εμβόλιο», ένας λαός οδηγούνταν σε εκατόμβη νεκρών γιατί ο εμβολιασμός δεν ήταν πανάκεια και γιατί το χειρότερο ΕΣΥ, είναι το αργό και ανεπαρκές ΕΣΥ.

Εκατοντάδες εργατοώρες ξοδεύτηκαν από κυβερνητικά στελέχη και δημοσιογραφικούς παπαγάλους για να δοθεί η εντύπωση πως η δημόσια υγεία ενισχύθηκε. Από δίπλα πορεύονταν τηλέ – ειδικοί που την είδαν «υπουργοί υγείας» και έβγαιναν στα κανάλια μόνο για να αφορίσουν ανεμβολίαστους, ενώ δεν έβγαζαν «κιχ» για το αδιανόητο θανατικό που απλωνόταν στα δημόσια νοσοκομεία.

Σοβαροί επιστήμονες εκλιπαρούσαν για μήνες να έρθουν τα μονοκλωνικά για να σωθεί κόσμος στα πρώτα στάδια της νόσου. Πριν χρειαστεί να πιαστεί στην παγίδα θανάτου που σήμαινε μια διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ. Κι όμως η κυβέρνηση συνέχισε να προβάλλει τα εμβόλια ως μοναδική λύση. Έφερε λίγες χιλιάδες μονοκλωνικά, και αυτά με τραγική καθυστέρηση.

Την ίδια ώρα ο Μαργαρίτης Σχοινάς διαμήνυε πως υπήρχαν έτοιμες και διαθέσιμες 9 θεραπείες για Covid, άλλα θα έπρεπε να δοθούν στο… τέλος των εμβολιαστικών προγραμμάτων, γιατί υπήρχε στοκ εμβολίων μέχρι το 2023. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητούσε… αποδείξεις για να τον παραδεχθεί πως το να διασωληνώνεσαι σε έναν απλό θάλαμο, αποτελεί θανατική καταδίκη για έναν ασθενή με Covid.

Και εντωμεταξύ κόσμος και κοσμάκης πέθαινε…

Μια είδηση που έπρεπε να ήταν πρώτη, υποβιβάζεται από τα ΜΜΕ

Και φτάσαμε σήμερα, να ομολογεί ο ΕΟΔΥ πως 7 στους 10 θανάτους από την αρχή της πανδημίας συνέβησαν εκτός ΜΕΘ, και αντί να γίνεται πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ, είναι απλά… Τετάρτη, ο καιρός είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα κινηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Φαίνεται πως η ατζέντα των μέσων ενημέρωσης άλλαξε. Το τροπάρι γύρισε. Τώρα «πουλάει» το Ουκρανικό και η ακρίβεια.

Τι και αν σε δύο χρόνια έφυγαν χωρίς ιατρική φροντίδα περισσότεροι νεκροί από όσους είχαμε στον πόλεμο του Αλβανικού Μετώπου; Ποιο καλοταϊσμένο ΜΜΕ ασχολείται με τους θανάτους 16.519 συμπολιτών μας, που «χάθηκαν» στα αζήτητα ενός κράτους που σκόπιμα μετατρέπει τη δωρεάν Υγεία σε δημόσιο υγειονομικό κουφάρι;

Καμία πίεση για παραίτηση, κανένας δημοσιογραφικός έλεγχος, καμία ενόχληση της δικαιοσύνης. Είμαστε γενικά μια ωραία ατμόσφαιρα.

Παράλληλα, ο Θάνος Πλεύρης κλείνει παιδιατρικά νοσοκομεία όποτε του κάνει κέφι, πετάει εκτός εργασίας 7.000 υγειονομικούς γιατί δεν του αρέσουν τα πιστεύω τους, ετοιμάζει και απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, φέρνει τη διάλυση περιφερειακών νοσοκομείων, προωθεί τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αποφασίζει να γίνεται νοσηλεία μόνο με τη σφραγίδα του «προσωπικού γιατρού» και γενικά όλα κυλούν ρολόι.

Οφείλουμε να κατανοήσουμε πως το ότι πέθαναν σχεδόν 17.000 άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, δεν ήταν ούτε προϊόν κάποιας φυσικής καταστροφής, ούτε κάποιου πολέμου, ούτε απότοκο της πανδημίας. Ήταν αποτέλεσμα μιας καταστροφικής πολιτικής, κάποιων ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ αποφάσεων και στρατηγικών. Ήταν απόρροια μιας ισοπεδωτικής δεκαετίας μνημονίων, με κυβερνήσεις που – η μία μετά την άλλη – αποδυνάμωσαν το ΕΣΥ και κατέστησαν τις ΜΕΘ ως υπηρεσία πολυτελείας. Και η παρούσα κυβέρνηση απλά κατέφθασε πρόθυμη για να δώσει το δυνατότερο και τελειωτικό χτύπημα.

Ελευθέριος Ανδρώνης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Βιβλία για παιδεραστία, σεξουαλική γιόγκα, σκοτεινά τάγματα μαγείας και Καμπαλισμό διάβαζε αποδεδειγμένα ο σατανικός Τζέφρι Επστάιν

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Ο σμήναρχος-κατάσκοπος της Κίνας «βγήκε» στα πρωτοσέλιδα ελέω ΗΠΑ, αλλά για πλήθος άλλων περιπτώσεων δεν συμβαίνει το ίδιο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Το φρεάτιο της κόλασης άνοιξε: Τα έγγραφα Επστάιν αποκαλύπτουν το σατανικό δίκτυο της Ελίτ

Το φρεάτιο της κόλασης άνοιξε: Τα έγγραφα Επστάιν αποκαλύπτουν το σατανικό δίκτυο της Ελίτ

Οι εξουσιαστές της Δύσης νοιώθοντας «θεοί» τελικά έγιναν δαίμονες - Παιδεραστία, όργια, αποκρυφισμός, ευγονική και πολιτικές πλεκτάνες συγκλονίζουν τον πλανήτη

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η Υπαπαντή του Κυρίου: Η μητρότητα, η αγκαλιά του Συμεών και το θαύμα της ζωής

Η Υπαπαντή του Κυρίου: Η μητρότητα, η αγκαλιά του Συμεών και το θαύμα της ζωής

Η Υπαπαντή είναι ένα ευλογημένο «εγχειρίδιο» μητρότητας - Από την αγκαλιά της μάνας Παναγίας στην αγκαλιά της Εκκλησίας και τον τύπο της που είναι ο Δίκαιος Συμεών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Αγγλία: Οι «θεωρίες συνομωσίας» γίνονται πραγματικότητα – Ζώνες των 15 λεπτών με εσωτερικά «διαβατήρια» μετακίνησης στην Οξφόρδη

Αγγλία: Οι «θεωρίες συνομωσίας» γίνονται πραγματικότητα – Ζώνες των 15 λεπτών με εσωτερικά «διαβατήρια» μετακίνησης στην Οξφόρδη

100 μέρες ελεύθερης κυκλοφορίας και μετά πρόστιμα - Το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης μετατρέπεται σε «συνάλλαγμα» συμμόρφωσης

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Πλημμύρες – Βιολάντα – Τροχαίο στη Ρουμανία: Από δράμα σε δράμα χωρίς ανάσα και χωρίς μετάνοια

Πλημμύρες – Βιολάντα – Τροχαίο στη Ρουμανία: Από δράμα σε δράμα χωρίς ανάσα και χωρίς μετάνοια

Τρεις συμφορές σε λίγες μέρες - Μια χώρα σε διαρκή οδύνη όσο απομακρύνεται από την πρόνοια του Θεού - Πως πύκνωσε έτσι το κακό των ημερών μας;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανύπαρκτο κράτος – Αχόρταγη παραγωγή – Απανθρακωμένες ζωές

Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανύπαρκτο κράτος – Αχόρταγη παραγωγή – Απανθρακωμένες ζωές

Ανείπωτος θρήνος – Πέντε γυναίκες νεκρές στο νυχτοκάματο ενός εργοστασίου σε μια χώρα που κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να νοιώθει ασφαλής

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Δημοκρατία ιδιωτικής χρήσεως - Η κυβέρνηση πέρασε «νύχτα» μια τροπολογία για τη συνεπιμέλεια και «όλως τυχαίως» η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν η πρώτη που την αξιοποίησε

Ελευθέριος Ανδρώνης