Α2 ΑΝΔΡΩΝ

Μιλόσεβιτς: «Επιπλέον κίνητρο να πάρουμε αήττητοι το πρωτάθλημα»

Το πρώτο από τα δυο βήματα που χρειάζεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2, θέλει να κάνει το Περιστέρι στην εκτός έδρας αναμέτρηση (30/3, 20:30) με αντίπαλο τον Παπάγου. Αγωνιστικά, ο Μιχάλης Πολυτάρχου αναμένεται να επιστρέψει στην δράση μετά από 2 εβδομάδες απουσίας λόγω τραυματισμού (σ.σ. θλάση), ενώ ετοιμοπόλεμος είναι κι ο Ιγκόρ Μιλόσεβιτς,...
Μιλόσεβιτς: «Επιπλέον κίνητρο να πάρουμε αήττητοι το πρωτάθλημα»

Το πρώτο από τα δυο βήματα που χρειάζεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2, θέλει να κάνει το Περιστέρι στην εκτός έδρας αναμέτρηση (30/3, 20:30) με αντίπαλο τον Παπάγου.

Αγωνιστικά, ο Μιχάλης Πολυτάρχου αναμένεται να επιστρέψει στην δράση μετά από 2 εβδομάδες απουσίας λόγω τραυματισμού (σ.σ. θλάση), ενώ ετοιμοπόλεμος είναι κι ο Ιγκόρ Μιλόσεβιτς, που δεν είχε αγωνιστεί κόντρα στον Δούκα (24/3). Αντίθετα η συμμετοχή του Αλέξανδρου Σιγκούνα θα ξεκαθαριστεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με τον δυναμικό φόργουορντ να προσπαθεί να προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού του, ώστε να δώσει το “παρών” στο σαλούν.

Ο Ιγκόρ Μιλόσεβιτς,  μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ανέφερε:

Για το ρεκόρ των 23 συνεχόμενων νικών: “Όπως είχαμε πει από την αρχή του πρωταθλήματος, κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά.. Με το ίδιο σκεπτικό συνεχίζουμε και τώρα. Κοιτάμε τον κάθε αγώνα με την ίδια σοβαρότητα είτε ο αντίπαλος μας είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας είτε στις τελευταίες. Στόχος μας είναι να είμαστε σοβαροί και όπως έχουν δείξει και τα αποτελέσματα όταν συμβαίνει αυτό δεν μπορεί να μας νικήσει κανένας. Στους επόμενους αγώνες (Παπάγου, Χολαργός, Πάτρα, Ηρακλής) θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση άνοδος και αν συνεχίσουμε έτσι… γιατί όχι να μην ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα αήττητοι, αυτός να είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος”.

Για τον επικείμενο (30/3) αγώνα με ΑΣ Παπάγου: “Έχουμε αναλύσει, όπως πάντα την αντίπαλη ομάδα. Ξέρουμε ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύναμα σημεία τους. Περισσότερο πρέπει να δώσουμε έμφαση στο να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι εμείς και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, ώστε να φτάσουμε στην κατάκτηση άλλη μιας νίκης.

Το συγκεκριμένο ματς θα έχει και τηλεοπτική κάλυψη, γεγονός που μας δίνει την ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο τι ομάδα είμαστε, ειδικά σε όσους δεν μας  έχουν παρακολουθήσει από κοντά για να δουν το μπάσκετ που παίζουμε, αλλά διαβάζουν μόνο αποτελέσματα. Έχουμε κάνει μια εξαιρετική πορεία κι αυτό πρέπει να το δει ο κόσμος, είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά”

Για την συχνότητα των επόμενων 2 αγώνων στο πρωτάθλημα: “Είμαστε επαγγελματίες και όταν το απαιτεί το πρόγραμμα, όπως τώρα που θα παίξουμε Παρασκευή (30/3) και Τετάρτη (4/4)  πρέπει να προσαρμοζόμαστε με σοβαρότητα . Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε και τις νίκες”.

Για την δύσκολη, για τον ίδιο, φετινή σεζόν: “Είχα τον τραυματισμό, που με άφησε έκτος για τέσσερις μήνες. Από κει και πέρα όταν επιστρέφεις μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, στη μέση της σεζόν και μάλιστα όταν η ομάδα είναι αήττητη δεν γίνεται η ομάδα να προσαρμοστεί πάνω σου για να βρεις ρυθμό αλλά εσύ να προσαρμοστείς, να δώσεις ότι χρειάζεται ώστε να συνεχιστεί η νικηφόρα πορεία. Αυτό κατάλαβα ότι χρειάζεται η ομάδα και αυτό προσπαθώ να κάνω. Να βοηθήσω όσο καλύτερα μπορώ.

Κάθε χρονιά που παίζω μπάσκετ είναι ξεχωριστή για μένα. Είτε έπαιζα στην Ευρωλίγκα, είτε στην Α2. Φέτος όμως ήταν μια δύσκολη σεζόν, αλλά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μάλιστα αν αυτό έρθει και χωρίς ήττα, τότε  θα είναι μια ξεχωριστή σίγουρα στιγμή, γιατί ποτέ καμιά άλλη ομάδα δεν έχει καταφέρει κάτι παρόμοιο και θα είμαι πολύ περήφανος γι αυτό”.

Για το στοιχείο που κάνει τον ΓΣ Περιστερίου να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες: “Στο πρωτάθλημα της Α2 το μπάσκετ είναι διαφορετικό συνήθως μια ομάδα βασίζεται σε έναν δυο παίκτες. Το Περιστέρι αντιθέτως έχει  πάρα πολλούς καλούς παίκτες για την συγκεκριμένη κατηγορία, που ο καθένας δεν παίζει για τον εαυτό του αλλά όλοι παίζουν ομαδικά και βάζουν πάνω απ όλα την Ομάδα. Ο καθένας έχει τον ρόλο του και όλοι βοηθάνε ώστε να πετύχει η ομάδα νίκες και τον στόχο. Γιατί πολλές φορές σε αυτήν την κατηγορία οι παίκτες θέλουν να διακριθούν  στην προσωπική απόδοση και βάζουν πάνω το εγώ από την ομάδα.   Αυτό σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει στην ομάδα μας. Παίκτες, τεχνικό επιτελείο και διοίκηση είμαστε σαν οικογένεια και κάθε μέρα προσπαθούμε, είμαστε μέσα στο γήπεδο, προπονούμαστε σαν να μην έχουμε πετύχει τίποτα και έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος για να γράψουμε ιστορία και αν μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα αήττητοι”.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Α2 Ανδρών: Elite League: Πρωταθλητής ο Μίλωνας, επέστρεψε στη Basket League για 3η φορά!

Elite League: Πρωταθλητής ο Μίλωνας, επέστρεψε στη Basket League για 3η φορά!

Επικός Μπράιαντ χάρισε την άνοδο στη Basket League στον Μίλωνα, οδηγώντας το σε νίκη επί του Πανιωνίου!

Α2 Ανδρών
Μπάσκετ: Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ – Αυτά ήταν τα πεπραγμένα του Μάρσαλ στη χώρα μας

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ – Αυτά ήταν τα πεπραγμένα του Μάρσαλ στη χώρα μας

Ο Ντόνοβαν Μάρσαλ σκοτώθηκε σε ηλικία 31 ετών, βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό μπάσκετ

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο τριπλασιασμός εσόδων στην ΕΟΚ δείχνει τη νέα εποχή

Ο τριπλασιασμός εσόδων στην ΕΟΚ δείχνει τη νέα εποχή

Η Γ.Σ. της ΕΟΚ έβγαλε σημαντικές κι ευχάριστες ειδήσεις με τα έσοδα μέσω χορηγιών και διαφημίσεων να έχουν τριπλασιαστεί.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Elite League (Α2 Ανδρών): Κορυφή για δύο, «υποχώρησε» το Μαρούσι

Elite League (Α2 Ανδρών): Κορυφή για δύο, «υποχώρησε» το Μαρούσι

Πως διαμορφώθηκε η βαθμολογία στην Elite League (Α2 Ανδρών) μετά τη διεξαγωγή έξι από τις οκτώ αναμετρήσεις της 17ης αγωνιστικής - Αναβλήθηκε το Τρίτων-Κόροιβος Αμαλιάδας.

Μπάσκετ
Νίκος Μπουρλάκης: Ο Τσάμης και το καθεστώς του διπλού δελτίου

Ο Τσάμης και το καθεστώς του διπλού δελτίου

Η περίπτωση του νεαρού παίκτη του Ολυμπιακού που σκόραρε κόντρα στην Άλμπα ενώ αγωνίζεται και στον Τρίτωνα μας κάνει να σκεφτούμε τα οφέλη του διπλού δελτίου. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Νίκος Μπουρλάκης
Μπάσκετ: Elite League: Φλερτάρει με την κορυφή η Ελευθερούπολη

Elite League: Φλερτάρει με την κορυφή η Ελευθερούπολη

Η συναρπαστική Elite League εξακολουθεί να βάζει σοβαρά διλήμματα αφού όλα είναι ανοιχτά τόσο για τα play off όσο και για τα play out

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Elite League (Α2 Ανδρών): «Άλωσε» το «Ιβανώφειο» ο Πανερυθραϊκός, με 37 πόντους στην 4η περίοδο! (vid)

Elite League (Α2 Ανδρών): «Άλωσε» το «Ιβανώφειο» ο Πανερυθραϊκός, με 37 πόντους στην 4η περίοδο! (vid)

Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία στην Elite League (Α2 Ανδρών), μετά την διεξαγωγή των επτά αναμετρήσεων της 16ης αγωνιστικής το Σάββατο (4/2).

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Elite League: Ο Ηρακλής πήρε πίσω τους τρεις βαθμούς

Elite League: Ο Ηρακλής πήρε πίσω τους τρεις βαθμούς

Σε πρώτη φάση υπάρχουν χαμόγελα στον «Γηραιό» αλλά τα 4 ban που ξεφύτρωσαν στην FIBA βάζουν πρόβλημα. Τετραπλή ισοβαθμία με πιθανότητα πενταπλής, πλέον στην κορυφή της Elite League

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Είτε ως Α2 είτε ως Elite League έχει πάντα ενδιαφέρον

Είτε ως Α2 είτε ως Elite League έχει πάντα ενδιαφέρον

Ο πρώτος από τον εντέκατο απέχουν μόλις τρεις νίκες, διπλή ισοβαθμία στην κορυφή και στην 3η θέση και πενταπλή στην πέμπτη! Μην το ψάχνετε λοιπόν.

Μπάσκετ