Μετά και την απομάκρυνση του Ηλία Παπαθεοδώρου η ΑΕΚ έγινε η έβδομη ομάδα στη φετινή Basket League που αλλάζει προπονητή.

Η επιδημία σε βάρος των προπονητών καλά κρατεί στη φετινή Basket League. Περισσότερες πλέον από τις μισές ομάδες δεν θα ολοκληρώσουν τη σεζόν με τον ίδιο προπονητή που την άρχισαν. Ήδη έχουν γίνει πολλές αλλαγές ενώ φτάσαμε πολύ κοντά στο να γίνουν περισσότερες!

Η ΑΕΚ έλαβε την απόφαση για το τέλος με την Ηλία Παπαθεοδώρου μετά και την ήττα στην Ρόδο από τον Κολοσσό. Είχε γίνει έντονη η αμφισβήτηση για τον Έλληνα τεχνικό μετά την εντός έδρας απώλεια από το Λαύριο.

Ο Ηρακλής  προχώρησε στην απομάκρυνση του Βαγγέλη Ζιάγκου μετά την εντός έδρας ήττα από το Λαύριο, στις 19 Δεκεμβρίου. Ανήμερα των Χριστουγέννων ανέλαβε επίσημα την ομάδας ο Στέργιος Καλύβας που όμως δεν έμεινε για πολύ. Στις 10 Φεβρουαρίου υπέβαλλε την παραίτησή του κι ενώ ο Γιάννης Καστρίτης φαινόταν αρχικά το φαβορί, στις 21 του ίδιου μήνα ανακοινώθηκε επίσημα ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Ο Ιωνικός έκανε νωρίς την αλλαγή. Η αποκάλυψη του Sportime στις 12 Νοεμβρίου ότι ο Στέργιος Κουφός παραιτήθηκε ήταν έγκυρη. Και λίγες μέρες αργότερα, αφου προηγήθηκε ένας αγώνας με προσωρινό τεχνικό τιμ, ανέλαβε ο Βαγγέλης Αγγέλου, ο γνωστός… κασκαντέρ για τις δύσκολες καταστάσεις. Πάντως εδώ υπάρχει ένα ακόμα παράξενο γεγονός: Ο Βαγγέλης Αγγέλου παραιτήθηκε στις 6 Μαρτίου μετά τον αγώνα με το Λαύριο (άλλη σύμπτωση…) αλλά στη συζήτηση για το μέλλον του, άλλαξε γνώμη. Είχε προηγηθεί ένταση στ’ αποδυτήρια με δύο παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε το τέλος με τον Γιώργο Βόβορα στις 4 Ιανουαρίου, μετά την ήττα στο Λαύριο (δεν υπάρχουν λόγια). Αφού μεσολάβησε ένα διάστημα με υπηρεσιακό τον Κώστα Χαραλαμπίδη, στις 14 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε ο Όντεντ Κάτας.

Η Λάρισα στις 16 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε το διαζύγιο με τον Λίνο Γαβριήλ. Οι εξελίξεις ήταν άμεσες και ο Νίκος Παπανικολόπουλος ανέλαβε την ομάδα.

Ο Άρης, ο Κολοσσός, το Λαύριο, το Μεσολόγγι και ο Προμηθέας συνεχίζουν με τον ίδιο προπονητή στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ στις 10 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε επίσημα το τέλος με τον Κώστα Μέξα. Είχε προηγηθεί η εντός έδρας ήττα από την Λάρισα.  Την επόμενη ημέρα ανακοινώθηκε επίσημα ο Άρης Λυκογιάννης. Ο οποίος μάλιστα στις 31 Μαρτίου επέκτεινε τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2024.

Το Περιστέρι στις 11 Νοεμβρίου έγινε η πρώτη ομάδα που άλλαξε προπονητή. Τέλος ο Νίκος Παπανικολόπουλος και νέα εποχή Πεδουλάκη ο οποίος ανακοινώθηκε την επόμενη μέρα. Στις 7 Φεβρουαρίου και μετά τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ, ήρθε το τέλος της σχέσης Περιστερίου- Πεδουλάκη

Στις 8 Φεβρουαρίου ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ανέλαβε επίσημα την ομάδα.