ΕΛΛΑΔΑ

ΔΣ ΕΟΚ: «Ποιος είσαι εσύ ρε πουθενά;» και άλλα…

Το μπάχαλο στο ΔΣ της ΕΟΚ δεν έχει προηγούμενο και όσα διαδραματίστηκαν μόνο διαφήμιση δεν είναι για το μπάσκετ. Το Sportime έχει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.
ΔΣ ΕΟΚ: «Ποιος είσαι εσύ ρε πουθενά;» και άλλα…

Το μπάχαλο στο ΔΣ της ΕΟΚ δεν έχει προηγούμενο και όσα διαδραματίστηκαν μόνο διαφήμιση δεν είναι για το μπάσκετ. Το Sportime έχει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Απίστευτα πράγματα έγιναν στη διάρκεια του ΔΣ της ΕΟΚ με βαριές εκφράσεις ανάμεσα σε στελέχη. Και με τον ουδέτερο παρατηρητή ν’ αναρωτιέται πως θα… κυλήσει αυτή η ιστορία, πως θα λειτουργήσει ώστε να φτάσουμε ομαλά στις εκλογές.

Εκφράσεις και συμπεριφορές που δεν τιμούν κανέναν και σίγουρα μας κάνουν να απορούμε για το πώς θα διασφαλιστεί η ομαλότητα μέχρι τον Μάιο. Που θα γίνουν οι εκλογές.

Η πρώτη έκρηξη έγινε όταν ο κ.Βασιλακόπουλος είπε ότι δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει ο Ιωάννης Καλαϊτζάκης κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των στελεχών των άλλων παρατάξεων. Ο Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος (στέλεχος του Μίλωνα και υποψήφιος με τον κ.Λιόλιο) ζήτησε να ψηφίσει ο κ.Καλαϊτζάκης. Κάποια στιγμή είπε στον Γιώργο Βασιλακόπουλο ότι «εδώ μέσα όλοι είμαστε ομότιμοι» για να προκαλέσει την οργή του προέδρου ο οποίος απάντησε: «Είμαι ομότιμος εγώ με εσένα; Ίδιοι είμαστε;»!

Εκεί παρενέβη ο Άγγελος Παπανικολάου εγκαλώντας στην… τάξη των Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο. Η κουβέντα ξέφυγε και ο κ.Παπανικολάου σηκώθηκε από τη θέση του φωνάζοντας «ποιος είσαι εσύ ρε πουθενά; Δεν υπάρχεις» και μετά από ώρα αφού του ζητούσε ο κ.Ασημακόπουλος να καθίσει, σηκώθηκε κι εκείνος. Η κατάσταση είχε ξεφύγει ολοκληρωτικά. Ο κ.Παπανικολάου (υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ) αποχώρησε εξοργισμένος από την αίθουσα.

Κάτι που προκαλεί εντύπωση καθώς είναι ένας άνθρωπος ήρεμος γενικά.

Μάλιστα ανάμεσα στα πολλά που έγιναν, ο Αριστείδης Γολέμης, επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ της ΕΟΚ, απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Φασούλα αλλά και στον Φάνη Χριστοδούλου, είπε ότι «εσάς σας έχει ευεργετήσει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος». Ο Παναγιώτης Φασούλας ανέβασε λίγο τον τόνο της φωνής του λέγοντας «τι πράγματα είναι αυτά που λέτε» και γενικά η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη ένταση.

Πρόκειται για καταστάσεις που δεν τιμούν το θεσμό και όπως προαναφέραμε προκαλούν έντονες απορίες για το πώς θα μπορέσουν να συνεννοηθούν μέχρι να φτάσουμε σε εκλογές.

Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Ισραήλ – Ελλάδα: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ισραήλ – Ελλάδα: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ισραήλ - Ελλάδα αναμένεται με ένταση και τακτική μάχη καθώς η πρόκριση κρίνεται στις λεπτομέρειες και στη διαχείριση των κρίσιμων κατοχών.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αυτή είναι η Εθνική μπάσκετ, ό διεθνής του Ολυμπιακού αποθέωσε τον διεθνή του Παναθηναϊκού

Αυτή είναι η Εθνική μπάσκετ, ό διεθνής του Ολυμπιακού αποθέωσε τον διεθνή του Παναθηναϊκού

Η Εθνική μπάσκετ έκανε το διπλό επί του Μαυροβουνίου και ο διεθνής του Ολυμπιακού αποθέωσε εκείνον του Παναθηναϊκού

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για όσα συμβαίνουν στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για όσα συμβαίνουν στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή

Ο Βασίλης Σπανούλης μετά τη νίκη της Εθνικής επί του Μαυροβουνίου, μίλησε και για όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ελλάδα από ατσάλι με εκπληκτικό Τολιόπουλο από άλλον πλανήτη, πάτησε το Μαυροβούνιο (65-79)

Ελλάδα από ατσάλι με εκπληκτικό Τολιόπουλο από άλλον πλανήτη, πάτησε το Μαυροβούνιο (65-79)

Η Ελλάδα μετά την ήττα στην Αθήνα απάντησε στο Μαυροβούνιο με κυριαρχική εμφάνιση και εκπληκτικό Τολιόπουλο. Για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ομάδα του Σπανούλη από την αρχή μπήκε μπροστά στο ματς. Δεν άφησε σχεδόν ποτέ το προβάδισμα. Είχε τον Τολιόπουλο ασταμάτητο. Ο άσος του Παναθηναϊκού σταμάτησε στους 27 πόντους. Πήρε την Ελλάδα από...

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μαυροβούνιο – Ελλάδα: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Μαυροβούνιο – Ελλάδα: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Μαυροβούνιο - Ελλάδα αναμέτρηση υψηλής έντασης στα Προκριματικά Mundobasket με μάχη ρυθμού άμυνας και καθαρές επιλογές που θα κρίνουν το ματς.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ελλάδα – Μαυροβούνιο: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ελλάδα – Μαυροβούνιο: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ελλάδα - Μαυροβούνιο η Εθνική στοχεύει σε έλεγχο ρυθμού και άμυνα έντασης απέναντι σε σκληρό αντίπαλο που παίζει δυνατά μέχρι τελευταίο λεπτό

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αβδάλας και Μαντζούκας έχουν μπει δυνατά στο NCAA

Αβδάλας και Μαντζούκας έχουν μπει δυνατά στο NCAA

Αβδάλας και Μαντζούκας έχουν μπει σούπερ στο Αμερικανικό Κολεγιακό μπασκετ και η Εθνική ομάδα κερδίζει από αυτό

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Στογιάκοβιτς: Μάχη Ελλάδας και Σερβίας για τον γιο του

Στογιάκοβιτς: Μάχη Ελλάδας και Σερβίας για τον γιο του

Ελλάδα και Σερβία κάνουν τα πάντα για να πείσουν το γιο του Πέτζα Στογιάκοβιτς να παίξει μπάσκετ εθνικών ομάδων

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τα έβαλε με την ΕΡΤ για τον Αταμάν ο Άκης (vid)

Τα έβαλε με την ΕΡΤ για τον Αταμάν ο Άκης (vid)

Δεν άρεσε στον Άκη ο τρόπος με τον οποίο η δημόσια τηλεόραση έκανε τη μετάδοση του τελικού του Ευρωμπάσκετ.

Μπάσκετ