ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μήτογλου έμεινε στους 6π. και ολόκληρος ο Παναθηναϊκός στον θρίαμβο του ΣΕΦ

Μόνο για ένα δεκάλεπτο ανταγωνιστικός στη Βαρκελώνη ο Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα να ηττηθεί πολύ πιο εύκολα από ότι μαρτυρά το τελικό 80-72.
Ο Μήτογλου έμεινε στους 6π. και ολόκληρος ο Παναθηναϊκός στον θρίαμβο του ΣΕΦ

Με τον Ολυμπιακό ο Ντίνος Μήτογλου έκανε σχεδόν ό,τι ήθελε, όμως στη Βαρκελώνη, η Μπαρτσελόνα «πέρασε» χειροπέδες στον ταλαντούχο ψηλό, επικρατώντας σαφώς πιο άνετα από το τελικό 80-72 για την 6η αγωνιστική της Euroleague.

Μόλις 4 πόντοι για τον ηγέτη του τριφυλλιού μέσα στο ΣΕΦ, όχι όμως οτι φταίει αυτός αποκλειστικά για την κάκιστα εμφάνιση της ομάδας του Εργκίν Αταμάν. Ουσιαστικά με εξαίρεση ίσως τους Τζέριαν Γκραντ και Μάριους Γκριγκόνις όλοι οι υπόλοιποι παρουσιάστηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Σε αυτά προσθέστε και τις κομβικές απουσίες των Κώστα Σλούκα, Λούκας Βιλντόζα και τη μόνιμη του του Ιωάννη Παπαπέτρου. Βεβαίως και οι Καλτανοί που σήμερα ήταν εξαιρετικοί, ειδικά στα τρία τελευταία δεκάλεπτα έπαιξαν χωρίς τους σημαντικούς Λαπροβίτολα και Γιοκουμπάιτις.

Ο Παναθηναϊκός όμως δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευθεί. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο που είχε το εύκολο καλάθι όχι όμως και καλή άμυνα (21-20 το επιμέρους σκορ) στο υπόλοιπο και ειδικά στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο ήταν αποκαρδιωτικός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαφορά άγγιξε ακόμη και τους 30 πόντους (75-47 στο 32′) προτού η Μπαρτσελόνα χαλαρώσει στο τελευταίο οκτάλεπτο και η ομάδα του Αταμάν βρει τον τρόπο να αντιδράσει και να «συμμαζέψει» την κατάσταση, τρέχοντας 9-25.

Αξιοσημείωτη μια φάση στο πρώτο ημίχρονο που «τρέλανε» τον Αταμάν, καθώς ενώ ήταν πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού κοντά στο καλάθι επέτρεψαν στον Αμπρίνες να καρφώσει με άλει ουπ! Επίσης πρέπει να αναφέρουμε τα μόλις 16 ριμπάουντ που είχε το τριφύλλι στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, αλλά και του 20 πόντους που δέχθηκε από τα λάθη του.

Το θετικό είναι ότι αυτή την αντίδραση την έβγαλαν οι αναπληρωματικοί και κυρίως οι Έλληνες. Μωραΐτης, Μαντζούκας, Καλαϊτζάκης, μαζί με τον Μπαλτσερόφσκι έπαιξαν  σκληρά στην άμυνα, κάτι που δεν έκαναν οι βασικοί. Αξία λόγου και η συμμετοχή του Σαμοντούροβ που έδειξε προσπάθεια (πέτυχε κι ένα τρίποντο) έστω κι αν αγωνίστηκε περίπου 1,5 λεπτό.

Προβλημάτισε και πάλι ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ που έμεινε άποντος σε 18:23 λεπτά συμμετοχής, έχοντας μόλις άστοχο δίποντο κι ένα τρίποντο.

Από την άλλη η Μπαρτσελόνα είχε σε εξαιρετική μέρα τον Τζαμπάρι Πάρκερ με 17 πόντους (7/10) και σε μερικές στιγμές ΄έπαιζε σχεδόν μόνος του τον Παναθηναϊκό παίρνοντας προσπάθειες από τη μία ρακέτα στην άλλη. Καλός και ο Οριολ Παουλι με 12π.

Στο 5-1 πλέον η ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου, στο 2-4 ο Παναθηναϊκός.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 45-33, 71-47, 80-72.

Δείτε εδώ το φύλλο αγώνα

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πρωτοσέλιδο Sportime: Πρωτοσέλιδο Sportime (27/2): ΠανΑθηναϊκός!

Πρωτοσέλιδο Sportime (27/2): ΠανΑθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο, αλλά και ο Αθηναϊκός στο μπάσκετ!

Πρωτοσέλιδο Sportime
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Παρί 99-104: Από το Κύπελλο… στην απότομη προσγείωση

Παναθηναϊκός – Παρί 99-104: Από το Κύπελλο… στην απότομη προσγείωση

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Παναθηναϊκός γνώρισε ήττα-θρίλερ από την Παρί στο OAKA με 99-104, σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αθηναϊκάρα, πάει για τελικό! +13 επί της Βιλνέβ και τώρα… Γαλλία

Αθηναϊκάρα, πάει για τελικό! +13 επί της Βιλνέβ και τώρα… Γαλλία

Ο Αθηναϊκός λύγισε τη Βιλνέβ με 69-56 στο Βύρωνα και έκανε αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή του στον τελικό του EuroCup Women.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αποχωρεί από τον Ολυμπιακό…

Αποχωρεί από τον Ολυμπιακό…

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αποχώρησή του από τον μπασκετικό Ολυμπιακό το ερχόμενο καλοκαίρι. Δύσκολη η ανατροπή…

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Η πρόβλεψη του Τάκη Τσουκαλά για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ είναι 22-7…

Η πρόβλεψη του Τάκη Τσουκαλά για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ είναι 22-7…

Σίγουρος για το 22-7 ο Τάκης Τσουκαλάς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ την άλλη Παρασκευή…

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Το μεγάλο λάθος με το ρόστερ, πόσο φταίει ο Μπαρτζώκας

Ολυμπιακός: Το μεγάλο λάθος με το ρόστερ, πόσο φταίει ο Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός πάει και φέρνει άσους στο ρόστερ και τελικά μένει να παίζει ουσιαστικά με τον Γουόκαπ ως κομβικό

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός θα είναι τόσο κρίσιμο όσο ένα ματς πλέι οφ

Το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός θα είναι τόσο κρίσιμο όσο ένα ματς πλέι οφ

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα δώσουν το ντέρμπι έχοντας μεγάλο βαθμολογικό άγχος πάνω από το κεφάλι τους

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου Ευρωπαϊκή σύγκρουση με ποιότητα εμπειρία και ένταση που υπόσχεται δυνατή μάχη μέχρι το τελευταίο σουτ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Παρί: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Παναθηναϊκός – Παρί: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Παναθηναϊκός - Παρί Ευρωπαϊκή βραδιά υψηλής έντασης με στόχο τον έλεγχο του ρυθμού και καθοριστικές λεπτομέρειες στο φινάλε.

Μπάσκετ